Teg

Kronovägen 11A

Boarea
64 m²
Antal rum
2 rum, varav 1 sovrum
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift
4 395 kr/mån
Pris
1 995 000 kr utgångspris
Camilla Dahl Ansvarig mäklare 070-963 72 30

Visningar

Onsdag 17 Juli kl 17:00 - 17:30
Boka visning

Teg » 2:a, fin och välrenoverad

64 kvm trivsamt, välrenoverat boende! Hallen ger ett varmt välkomnande och erbjuder sig att ta hand om ytterkläder och skor genom avhängningsyta och garderob direkt till höger om entrén. Hemtrevligt kök med gott om förvaring, komplett maskinpark och plats för matbord. Helkaklat, stamrenoverat badrum med golvvärme samt rymligt sovrum med garderobsvägg. Vardagsrummet bjuder på oanade ytor, fint ljusinsläpp och öppnar upp till balkong med högt och fritt läge. Förvänta dig en tilltalande planlösning med genomgående smakfulla färgval och fräscha ytskikt. Fönster i två väderstreck innebär gott om ljus.

Och så läget! Här bor ni bekvämt på Teg med närhet till älven och den fina strandpromenaden, stadskärnan, Tegs centrum samt Söderslätts handelsområde med Ikea och Avion. Gå, cykla eller åk buss till Umeå Universitet och NUS.
 • Rumsbeskrivning

  Det blir ett ljust mottagande! Fötterna placerar ni på ett vackert parkettgolv i ek som enhetligt löpare vidare in genom lägenhetens samtliga rum. I direkt anslutning till entrén finns en garderob och utrymme för hatthylla. Lite längre fram i hallen, till vänster, finns ytterligare två inbyggda garderober för mer förvaring.

  Första svängen till vänster leder er in i köket. Smakfullt renoverat med vit inredning som matchas med stänkskydd i form av vitt kakel och snyggt bryts av mot den mörka, melerade bänkskivan. Köket är designat för dig som gillar att laga mat - gott om arbetsyta, komplett maskinpark och ett ordentligt skafferi. Maskinparken består av fullstor kyl och frys, integrerad diskmaskin, ugn, induktionshäll och fläkt. Plats för matbord intill fönsterparti.

  Längre fram till vänster ligger sovrummet placerat. Sovrummet är generöst planerat vilket möjliggör att möblera med dubbelsäng och tillhörande nattduksbord samtidigt som det finns yta för byrå eller liknande. Inbyggda garderober sträcker sig längst med en av rummets väggar från vägg till vägg och golv till tak.

  Rakt fram, från hallen sett, återfinns det helkaklade, stamrenoverade badrummet (2015). Kakel och klinker i moderna likväl som tidlösa färger ger dig ett badrum som står sig över tid. Här finns wc, tvättställ, spegelskåp med belysning och dusch med vikbara glasdörrar. Badrummet är försett med ett vädringsfönster.

  Sist men inte minst - det härliga vardagsrummet med generös golvyta som möjliggör flertalet olika möbleringar. Här får du plats med ditt allra bästa sällskap, antingen samlade runt middagsbordet eller sittande i soffan. Från vardagsrummet tar ni er ut på lägenhetens balkong som vetter mot föreningens grönskande innergård.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Kronovägen 11A
  Postadress
  90433 Umeå
  Område
  Teg
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  10
  Boarea
  64 m² (föreningens information)
  Antal rum
  2 rum och kök, varav 1 sovrum

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1959
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Våningsplan
  3 av 3. Hiss finns ej.

  Ekonomi

  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 395 kr/mån
  I avgiften ingår värme, vatten, bredband
  Andel i föreningen
  5.33784%
  Bostaden är pantsatt
  Nej

  Uteplats/balkong

  Balkong, läge öster.
 • Allmänt om föreningen
  Brf Tegsbjörken bildades 2011 och är belägen på Kronovägen 11 A-D i Umeå.
  Namn
  Brf Tegsbjörken
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769623-5097
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  20 st
  TV/bredband
  Kabel-TV och bredband via Tele2
  Renoveringar
  2015
  - Stambytt alla kök och badrum
  - Bytt alla kall- och varmvattenledningar
  - All el i fastigheten bytt
  - Installerat mekanisk ventilation

  2016
  - Renoverat den ena tvättstugan

  2017
  - Nya fönster och nya ytterdörrar

  2020
  - Målat fasaden
  - Renoverat trapphus och källare
  Parkering P-plats med motorvärmare (12 st) 385 kr/mån.
  Garage (4 st) 642 kr/mån.

  Separat kö tillämpas.
  Gemensamma utrymmen Två tvättstugor, bastu och cykelförråd.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Teg har successivt byggts ut genom åren, vilket har skapat en mosaik av bebyggelsemiljöer med spår av olika planeringsideal där stadsdelens årsringar och struktur tydligt kan tydas. Det som först var enskilda gårdar, som sedan blev separata bykärnor till att de sammanvuxna byarna slutligen införlivades i Umeå stad. Förnyelse- och förtätningsprojekt som Söderslätts tidstypiska ringgator och egnahemsbebyggelse berättar också sin del av historien. Detta är en stadsdel med bred variation som ligger många nära hjärtat.

  En av stadsdelens pärlor och sammanhängande grönområde är Bölesholmarna. Här finns vackra älvsnära promenader och höga naturvärden. Österut saknas däremot ett sammanhängande stråk som erbjuder älvskontakt. Stråken sträcker sig i denna del genom den gamla villabebyggelsen mellan broarna och älvkontakt ges vid några parkpartier. Även slätten präglar karaktären i stadsdelen och är en viktig rekreationsresurs. För rekreation är också Röbäcksskogen central.

  På Söderslätts handelsområde finns Avion med Ikea utgör Umeås södra entré och nyaste handelsplats på cykelavstånd till centrum.

  Många njuter av den vackra älvsbanken på cykel och till fots. Här kan man bada mitt i city och här finns Lundabron, Sveriges längsta hängbro för gång- och cykeltrafik.

  Det finns anledning att hålla span på Tegsområdet då det här planeras några av de allra största framtida stadsutvecklingsprojekten. Förutom den betydande omvandlingen av gamla E4 handlar det även om utbyggnad på Öns norra spets med plats för uppemot 7 000 boende.