Dragonfältet

Brogatan 29

Boarea
69 m²
Antal rum
3 rum
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns.
Månadsavgift
5 974 kr/mån
Pris
2 295 000 kr utgångspris
Camilla Dahl Ansvarig mäklare 070-963 72 30

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Dragonfältet » Centrumnära 3:a med inglasad balkong!

Interiört bjuds ni på en planlösning som låter varje kvadratmeter komma till sin fulla rätt. Vardagsrummet är berikat med stora ytor, takhöjd om hela 2,8 meter samt utgång till balkong. Köket tillhandahåller en komplett maskinpark med bl.a. fullstor kyl och frys. Badrummet är helkaklat, försett med golvvärme och en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Sovrummen måttar god storlek, båda med plats för dubbelsäng. Härligt ljusflöde från fönster på två håll och balkongen är placerad med fördel för såväl eftermiddags- som kvällssolen.

» Rymligt förråd, vägg i vägg med lägenheten!

Svårslaget läge! Här bor ni med direkt närhet till Dragonskolan (gymnasieskola) och flera förskolor/skolor samt Nolia Idrotts- och Mässcenter. På promenadavstånd når ni citykärnan samtidigt som ni har grönska, parker och den porlande älven inom räckhåll.
 • Rumsbeskrivning

  Stig på! Ni välkomnas av en rymlig hall med gott om förvaring genom skjutdörrsgarderob som sträcker sig från golv till tak. Under era fötter ligger ett klinkergolv med komfortabel golvvärme som ramas in av gråmålade väggar.

  Första svängen till höger leder er in i köket. Här ges ni gott om förvaring i skåp och lådor som gömmer sig bakom de vita skåpluckorna med rostfria beslag. Den maskinella utrustningen består av fullstor kyl och frys, diskmaskin, spis och mikro. Matplatsen placeras naturligt intill fönstret, plats för upp till 6 st personer.

  Från köket nås det första sovrummet, detta sovrum går även att nå från vardagsrummet genom tjusiga skjutdörrar. För den som vill går det med andra ord att sätta igen öppningen till köket om så önskas. I sovrummet får ni plats med dubbelsäng och tillhörande nattduksbord samt garderober för förvaring.

  Badrummet är rymligt och ger plats för wc, handfat med stor kommod, spegelskåp med belysning och duschhörna med glasvägg. Badrummets storlek ger er även yta för en egen tvättdel där säljarna har låtit installera en kombinerad tvättmaskin/torktumlare, bänkskiva för att maximera tvätthanteringen och badrumsskåp för att optimera förvaringen.

  Spatiöst vardagsrum med en takhöjd om hela 2,8 meter! Här finns det gott om plats för soffa, favoritfåtöljen och er tv-bänk. Från vardagsrummet tar ni er ut på den inglasade balkongen med ypperligt västerläge. Från vardagsrummet når ni även lägenhetens andra sovrum.

  Sovrum nummer två är även det väl tilltaget, för den som önskar går det att ställa in en dubbelsäng här också. Rummet gör sig perfekt som barnrum, gästrum och/eller kontor.

  Förråd

  Förrådet ligger dörr i dörr med lägenheten. Stort varmförråd!

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Brogatan 29
  Postadress
  90323 Umeå
  Område
  Dragonfältet
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  45
  Boarea
  69 m² (föreningens information)
  Antal rum
  3 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2002
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk (endast frånluft)
  Våningsplan
  1 av 4. Hiss finns.

  Ekonomi

  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  5 974 kr/mån
  I avgiften ingår värme, vatten/avlopp, tv och internet.
  Andel i föreningen
  1.40719%
  Andel av årsavgift
  1.4774%
  Bostaden är pantsatt
  Ja
  Nettoskuldsättning
  620 378 kr

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2013-01-28)
  Primärtenergital
  146 kWh/m²/år

  Uteplats/balkong

  Inglasad balkong.
 • Allmänt om föreningen
  Föreningens fastigheter är Krubban 1 och Dragonfältet 11.
  Namn
  HSB BRF Skvadronen i Umeå
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769606-8522
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Antal lägenheter
  63 st
  TV/bredband
  Tv: Tele2. Bredband: Telenor.
  Överlåtelseavgift
  1433 kr (betalas av säljare)
  Pantsättn.avgift
  573 kr
  Renoveringar
  2014 - Byggt om styrelserum och trappa Olof Palmes gata 9.
  2015 - Oljat in trä på uteplatser, nya handikappramper, målat om soprum.
  2016 - Behandling av fasader mot påväxt av alger mm, målat gårdshus, filminspekterat avlopp, spolat dräneringar.
  2017 - Kompletterande fasadbehandling, spolat dränering till gårdshus, huvudingångar försedda med täckplåt.
  2018 - Lagning och målning av fasad, installation av dörrautomatik, byte centraldator.
  2020 - Målning fasad och montering sidoplåtar fönster bottenvåning. Nya larmtelefoner i samtliga sju hissar. Plattsättning vid cykeltak. Renovering gästlägenhet. Vattenläcka mellan Brogatan 25 och Olof Palmes gata 7 åtgärdat.
  2021 - Reparation av vattenläcka vid handikapp-parkeringen. Målning av fasader och gavlar på Brogatan och Olof Palmes gata.
  2022 - Målning entréplan i samtliga hus. Förstärkt tak för cykelskjul.

  Kommande renoveringar: Utebelysningen behöver åtgärdas, kommer att ersättas av ledbelysning.
  Parkering 70 garageplatser och 40 p-platser, varav 8 är gästparkeringar + 1 handikapplats. Delas med Brf Kavalleristen.

  Kallgarage: 530 kr/mån + depositionsavgift på 1000 kr.
  P-plats med motorvärmare: 320 kr/mån.

  Garage och p-plats hyrs av Stallets samfällighet.
  PHM-redovisning sköter köer.
  Gemensamma utrymmen Tvättstuga, övernattningsrum och cykelförråd.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Östra Dragonfältet är under utveckling. Under de närmaste åren kommer delar av området att förvandlas. Med planer på 144 nya hyreslägenheter, ett nytt parkeringshus, samt en övergripande renovering av Östra och Västra stallet, är projektet ett samarbete mellan flera olika aktörer. En ny historia för ett redan historiskt stadsområde.

  Umeå var länge en utpräglad militärstad. Redan år 1900 blev Norrlands dragonregemente som första förband förlagt på orten. Kasernområdet vid Skolgatan har genomgått en rad förändringar genom åren, och det som en gång i tiden var bostäder för kavalleriförbandet K8 har sedan 1969 utgjort stadshus i den här staden. I dag har stora delar av Försvarsmaktens verksamheter avvecklats på orten, där bara byggnader och historier finns kvar på sina ställen. Men nu när Östra Dragonfältet ska utvecklas och förnyas för framtiden har den här historien spelat en framträdande roll i planeringsarbetet.
  I planerna för utvecklingen av Östra Dragonfältet ingår flera lokala aktörer, som i sin tur ska dra sitt eget strå till den här stacken. AB Bostaden ska bygga nya flerfamiljshus, sex till antalet. Upab har tagit fram planer för ett nytt parkeringshus i området, medan Umeå kommun ska dra om ledningar och anpassa gatustruktur, samt renovera Östra och Västra stallet i anslutning till stadshuset. Projektet ligger i linje med kommunens översiktsplan att förtäta staden och bygga fler lägenheter, för att på så sätt kunna möta ett växande behov.

  Historisk anknytning.
  Medan Upab:s bygge av ett nytt parkeringshus på kvarteret Muraren har blivit uppskjutet på grund av pandemin planerar AB Bostaden byggstart nu under hösten. Det handlar då om sex lägenhetshus fördelade på två gårdar, mellan Östra stallet och Ridvägen, som slutligen kommer att landa i 144 nya hyreslägenheter. Även här har historien haft sin hand med i spelet, då utformningen av de nya byggnaderna kommer att ha en märkbar anknytning till de ursprungliga regementsanläggningarna. Med natursten och tegel i förhöjda bottenvåningar, ljusa putsfasader med inslag av horisontella tegelband, ska husen anspela på områdets historia, och samtidigt ge ett modernt intryck till förbipasserande.
  Ett historiskt stadsområde får ett nytt utseende, och historien får på så sätt en fortsättning.
  Arbetet på de olika platserna kommer således att ske i etapper under de kommande åren. Först när alla byggnationer är klara kommer gatorna slutligen att färdigställas. Enligt de preliminära planerna beräknas allting stå klart i början av 2023.