Dragonfältet

Brogatan 29

Boarea
69 m²
Antal rum
3 rum
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns.
Månadsavgift
4 723 kr/mån
Oskar Allard Ansvarig mäklare 070-294 82 87

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Trea med inglasad balkong!

Välkommen in till en rymlig trea i lugnt område nära till Centrum. Här ges ni 69 mycket trivsamma kvadratmeter med genomgående god standard, fönster i två väderstreck samt inglasad balkong i västerläge. Genomgående hela bostaden ligger ett ekparkettgolv och väggarna är målade i stilrena kulörer. Ytterligare en fördel med bostaden är att förrådet som hör till lägenheten ligger precis utanför ytterdörren!

I månadsavgiften ingår värme, vatten/avlopp, tv och internet!
 • Hall

  Rymlig hall med god förvaring genom garderober och avhägningsyta.

  Kök

  Ett stilrent kök med gott om förvaring. Skåpsluckorna är vitmålade och maskinutrustning består av fullstor kyl och frys, ugn, spis, diskmaskin och mikro. Intill fönstret är en given plats för matbord som rymmer ca 4 personer.

  Badrum

  Stort badrum med dusch, WC, handfat med kommod och spegelskåp, tvättmaskin och arbetsyta samt ett förvaringsskåp.

  Sovrum

  Första sovrummet i bostaden rymmer dubbelsängen med sängbord på vardera sida. Plats för garderober ryms också.

  Vardagsrum

  Vardagsrum med bra rymd tack vare den generösa takhöjden och ljusflödet från fönster i två vädersträck. Rummet rymmer en större soffa, TV-bord, TV och ytterligare möblemang.

  Sovrum

  Sovrum nummer två är även det väl tilltaget, ni kan nyttja detta rum som sovrum eller hemmakontor. Eftersom det ligger mot innergården är det ett lugnt och trivsamt rum.

  Balkong

  Inglasad balkong i västerläge mot innergården.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Brogatan 29
  Postadress
  90323 UMEÅ
  Område
  Dragonfältet
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  45
  Boarea
  69 m² (föreningens information)
  Antal rum
  3 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2002
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk (endast frånluft)
  Våningsplan
  1 av 4. Hiss finns.

  Ekonomi

  Månadsavgift
  4 723 kr/mån
  Inkl. Värme, vatten, TV och internet.
  Andel i föreningen
  1.40719%
  Andel av årsavgift
  1.4774%
  Bostaden är pantsatt
  Ja

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2013-01-28)
  Primärtenergital
  146 kWh/m²/år

  Uteplats/balkong

  Inglasad balkong.
 • Namn
  HSB BRF Skvadronen i Umeå
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769606-8522
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Östra Dragonfältet är under utveckling. Under de närmaste åren kommer delar av området att förvandlas. Med planer på 144 nya hyreslägenheter, ett nytt parkeringshus, samt en övergripande renovering av Östra och Västra stallet, är projektet ett samarbete mellan flera olika aktörer. En ny historia för ett redan historiskt stadsområde.

  Umeå var länge en utpräglad militärstad. Redan år 1900 blev Norrlands dragonregemente som första förband förlagt på orten. Kasernområdet vid Skolgatan har genomgått en rad förändringar genom åren, och det som en gång i tiden var bostäder för kavalleriförbandet K8 har sedan 1969 utgjort stadshus i den här staden. I dag har stora delar av Försvarsmaktens verksamheter avvecklats på orten, där bara byggnader och historier finns kvar på sina ställen. Men nu när Östra Dragonfältet ska utvecklas och förnyas för framtiden har den här historien spelat en framträdande roll i planeringsarbetet.
  I planerna för utvecklingen av Östra Dragonfältet ingår flera lokala aktörer, som i sin tur ska dra sitt eget strå till den här stacken. AB Bostaden ska bygga nya flerfamiljshus, sex till antalet. Upab har tagit fram planer för ett nytt parkeringshus i området, medan Umeå kommun ska dra om ledningar och anpassa gatustruktur, samt renovera Östra och Västra stallet i anslutning till stadshuset. Projektet ligger i linje med kommunens översiktsplan att förtäta staden och bygga fler lägenheter, för att på så sätt kunna möta ett växande behov.

  Historisk anknytning.
  Medan Upab:s bygge av ett nytt parkeringshus på kvarteret Muraren har blivit uppskjutet på grund av pandemin planerar AB Bostaden byggstart nu under hösten. Det handlar då om sex lägenhetshus fördelade på två gårdar, mellan Östra stallet och Ridvägen, som slutligen kommer att landa i 144 nya hyreslägenheter. Även här har historien haft sin hand med i spelet, då utformningen av de nya byggnaderna kommer att ha en märkbar anknytning till de ursprungliga regementsanläggningarna. Med natursten och tegel i förhöjda bottenvåningar, ljusa putsfasader med inslag av horisontella tegelband, ska husen anspela på områdets historia, och samtidigt ge ett modernt intryck till förbipasserande.
  Ett historiskt stadsområde får ett nytt utseende, och historien får på så sätt en fortsättning.
  Arbetet på de olika platserna kommer således att ske i etapper under de kommande åren. Först när alla byggnationer är klara kommer gatorna slutligen att färdigställas. Enligt de preliminära planerna beräknas allting stå klart i början av 2023.