Dragonfältet

Brogatan 29

Boarea
69 m²
Antal rum
3 rum
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns.
Månadsavgift
5 223 kr/mån
Oskar Allard Ansvarig mäklare 070-294 82 87

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Dragonfältet » mycket trivsam trea i centrumnära område och inglasad balkong!

Välkommen till denna fantastiska bostad på Brogatan 29!
Lägenheten erbjuder en trivsam planlösning fördelat över 3 rok. Bostadens hjärta är vardagsrummet med dess stora fönsterpartier och en takhöjd som mäter 2.8 meter! Rymden i denna lägenheten är helt fantastisk, vidare genom bostaden finns två väl tilltagna sovrum, ett rymligt kök med plats för större matbord om ca 6 personer, hall och badrum med golvvärme. Från vardagsrummet nås även hemmets inglasade balkong i västerläge och precis utanför dörren finner ni bostadens rymliga förråd.

Från lägenheten är det gångavstånd till centrum och stadens puls med dess utbud av restauranger och butiker, noliaområdet, hälsocentral, apotek och fina promenadstråk längs strandpromenaden och grönområden.
 • Hall

  Ni välkomnas in i en rymlig hall med förvaring genom skjutdörrsgarderober. På golvet ligger ett härligt klinkergolv med golvvärme och väggarna är målade i ljusgrått. Från hallen når du köket till höger, badrum med även där golvvärme till vänster och vardagsrummet rakt fram.

  Kök

  Ett stilrent kök med gott om förvaring. Skåpluckorna är vitmålade och maskinutrustning består av fullstor kyl och frys, ugn, spis, diskmaskin och mikro. Intill fönstret är en given plats för matbord som rymmer 4-6 personer.

  Badrum

  Rymligt badrum med vitt kakel på vägg och grå-vitt klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med wc, handfat med stor kommod, spegelskåp, dusch med duschvägg, kombinerad tvättmaskin/torktumlare och rejäl arbetsyta.

  Sovrum

  Första sovrummet i bostaden rymmer dubbelsängen med sängbord på vardera sida. Här har du även plats för förvaring genom garderober och byrå. Vardagsrummet når du genom läckra skjutdörrar.

  Vardagsrum

  Ett vardagsrum som har allt! Här finns det gott om plats för soffgrupp, vardagsrumsbord, TV med TV-bänk och annat önskat möblemang. Detta vardagsrum är verkligen inbjudande med stora fönsterpartier, utgång till rymlig inglasad balkong och hela 2,8 meter i takhöjd.

  Sovrum

  Sovrum nummer två är även det väl tilltaget, detta är det perfekta barnrummet som har plats för barn i alla åldrar. Allt från mängder av leksaker till spelhörna ryms utöver säng och sängbord. Detta rummet vätter mot innergården som är lugn och trivsam.

  Balkong

  Inglasad balkong i västerläge mot innergården. Cafebord med ett par stolar ryms här eller om man vill ha en mindre soffgrupp finns det även plats för det.

  Förråd

  Förråd precis utanför lägenhetsdörren, väl tilltaget och rymmer cyklar/barnvagn m.m.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Brogatan 29
  Postadress
  90323 UMEÅ
  Område
  Dragonfältet
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  45
  Boarea
  69 m² (föreningens information)
  Antal rum
  3 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2002
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk (endast frånluft)
  Våningsplan
  1 av 4. Hiss finns.

  Ekonomi

  Månadsavgift
  5 223 kr/mån
  Inkl. Värme, vatten, TV och internet.
  Andel i föreningen
  1.40719%
  Andel av årsavgift
  1.4774%
  Bostaden är pantsatt
  Ja
  Nettoskuldsättning
  620 378 kr

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2013-01-28)
  Primärtenergital
  146 kWh/m²/år

  Uteplats/balkong

  Inglasad balkong.
 • Allmänt om föreningen
  Föreningens fastigheter är Krubban 1 och Dragonfältet 11.
  Namn
  HSB BRF Skvadronen i Umeå
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769606-8522
  Antal lägenheter
  63 st
  TV/bredband
  Tv: ComHem. Bredband: Tele2.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av säljare)
  Pantsättn.avgift
  525 kr
  Renoveringar
  2014 - Byggt om styrelserum och trappa Olof Palmes gata 9.
  2015 - Oljat in trä på uteplatser, nya handikappramper, målat om soprum.
  2016 - Behandling av fasader mot påväxt av alger mm, målat gårdshus, filminspekterat avlopp, spolat dräneringar.
  2017 - Kompletterande fasadbehandling, spolat dränering till gårdshus, huvudingångar försedda med täckplåt.
  2018 - Lagning och målning av fasad, installation av dörrautomatik, byte centraldator.
  2020 - Målning fasad och montering sidoplåtar fönster bottenvåning. Nya larmtelefoner i samtliga sju hissar. Plattsättning vid cykeltak. Renovering gästlägenhet. Vattenläcka mellan Brogatan 25 och Olof Palmes gata 7 åtgärdat.
  2021 - Reparation av vattenläcka vid handikapp-parkeringen. Målning av fasader och gavlar på Brogatan och Olof Palmes gata.
  Parkering På föreningens fastigheter finns 70 garageplatser och 40 p-platser. Det finns lediga uteplatser, pris ca 300 och garageplats pris ca 470 kr, kö till garageplats är ca 1-2 år. Det finns olika äganderätt.
  Gemensamma utrymmen Gårdshus finns tvättstuga, förråd, cykelförråd, styrelserum och uthyrningsrum.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Östra Dragonfältet är under utveckling. Under de närmaste åren kommer delar av området att förvandlas. Med planer på 144 nya hyreslägenheter, ett nytt parkeringshus, samt en övergripande renovering av Östra och Västra stallet, är projektet ett samarbete mellan flera olika aktörer. En ny historia för ett redan historiskt stadsområde.

  Umeå var länge en utpräglad militärstad. Redan år 1900 blev Norrlands dragonregemente som första förband förlagt på orten. Kasernområdet vid Skolgatan har genomgått en rad förändringar genom åren, och det som en gång i tiden var bostäder för kavalleriförbandet K8 har sedan 1969 utgjort stadshus i den här staden. I dag har stora delar av Försvarsmaktens verksamheter avvecklats på orten, där bara byggnader och historier finns kvar på sina ställen. Men nu när Östra Dragonfältet ska utvecklas och förnyas för framtiden har den här historien spelat en framträdande roll i planeringsarbetet.
  I planerna för utvecklingen av Östra Dragonfältet ingår flera lokala aktörer, som i sin tur ska dra sitt eget strå till den här stacken. AB Bostaden ska bygga nya flerfamiljshus, sex till antalet. Upab har tagit fram planer för ett nytt parkeringshus i området, medan Umeå kommun ska dra om ledningar och anpassa gatustruktur, samt renovera Östra och Västra stallet i anslutning till stadshuset. Projektet ligger i linje med kommunens översiktsplan att förtäta staden och bygga fler lägenheter, för att på så sätt kunna möta ett växande behov.

  Historisk anknytning.
  Medan Upab:s bygge av ett nytt parkeringshus på kvarteret Muraren har blivit uppskjutet på grund av pandemin planerar AB Bostaden byggstart nu under hösten. Det handlar då om sex lägenhetshus fördelade på två gårdar, mellan Östra stallet och Ridvägen, som slutligen kommer att landa i 144 nya hyreslägenheter. Även här har historien haft sin hand med i spelet, då utformningen av de nya byggnaderna kommer att ha en märkbar anknytning till de ursprungliga regementsanläggningarna. Med natursten och tegel i förhöjda bottenvåningar, ljusa putsfasader med inslag av horisontella tegelband, ska husen anspela på områdets historia, och samtidigt ge ett modernt intryck till förbipasserande.
  Ett historiskt stadsområde får ett nytt utseende, och historien får på så sätt en fortsättning.
  Arbetet på de olika platserna kommer således att ske i etapper under de kommande åren. Först när alla byggnationer är klara kommer gatorna slutligen att färdigställas. Enligt de preliminära planerna beräknas allting stå klart i början av 2023.