Umedalen

Kavaljersvägen 12A

Boarea
67.9 m²
Antal rum
3 rum, varav 2 sovrum
Månadsavgift
6 285 kr/mån
Pris
1 990 000 kr utgångspris
Caroline Kollberg Ansvarig mäklare 070-294 82 87

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Kavaljersvägen 12A

Välkommen till denna gaveltrea på attraktiva Umedalen! Här bor du i markplan, med ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Det magiska ljusinsläppet skapar en ljus och härlig känsla i lägenheten, och som grädde på moset omges du av vacker grönska.

Här kan du förvänta dig 67.9 välplanerade kvadratmeter fördelat på två sovrum, kök & vardagsrum i öppen planlösning samt badrum. Den stora vardagsrumsdelen med det vackra ljusinsläppet möjliggör många olika möbleringsalternativ. Altanen är strategiskt placerad för att dra nytta av solens bästa timmar i söderläge. Köket är en pärla i sig själv med modern design och optimal planlösning, vilket ger gott om förvaring och arbetsytor. Badrummet är stilrent med både tvättmaskin & torktumlare, som kombinerar både stil och funktion på bästa sätt. Sovrummen är optimalt placerade för lugn och avskildhet, utan insyn.

Läget på Kavaljersvägen är oslagbart med närhet till grönområden, service och kommunikationer. Med bekvämt avstånd till både natur och stadsliv får du det bästa av båda världar.

Dessutom har du en smidig och snabb återkomst till sjukhuset, universitetet och City tack vare en tät busstrafik. Detta gör att du enkelt kan ta dig runt i staden utan att vara beroende av bil.
Dessutom finns en matbutik och Klockarbäckens handelsområde inom gångavstånd, vilket gör det smidigt att handla och ta tillvara på ditt dagliga behov av matvaror och andra nödvändigheter.

Sammanfattningsvis erbjuder denna lägenhet en bekväm och naturintensiv livsstil med bekväma kommunikationer och nödvändiga bekvämligheter inom räckhåll.

Denna lägenhet är inte bara ett hem, det är en livsstil – välkommen till ditt drömboende på Kavaljersvägen i Umeå!
 • Rumsbeskrivning

  Välkommen till denna fantastiska markplanslägenhet på Kavaljersvägen 12A. Det här hemmet bjuder på en perfekt kombination av bekvämlighet och elegans. Med en rymlig altan i söderläge blir varje dag en njutning i solens sken.

  Genom den välkomnande hallen med praktiska skjutdörrsgarderober möts du av en atmosfär av modernitet och funktionalitet.

  Sovrum: Det stora sovrummet, även det utrustat med smarta skjutdörrsgarderober, erbjuder gott om plats och lugn för en god natts sömn. Det andra sovrummet är flexibelt och kan användas efter behov – som gästrum, kontor eller hobbyrum.

  Det imponerande badrummet är en oas av avkoppling med sin rymliga dusch med eleganta glasdörrar. Här finner du även bekvämligheter som tvättmaskin och torktumlare, elegant inramade av en stilfull bänkskiva. Vidare finns WC, kommod och spegel.

  I det öppna och ljusa köket smälter matlagning, samvaro och underhållning samman i en harmonisk enighet med det generösa vardagsrummet. Härifrån når du smidigt den rymliga altanen där du kan njuta av måltider utomhus, umgås med vänner eller bara koppla av i solens varma strålar.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Kavaljersvägen 12A
  Postadress
  90364 Umeå
  Område
  Umedalen
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  00111
  Boarea
  67.9 m² (föreningens information)
  Antal rum
  3 rum och kök, varav 2 sovrum

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2018
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  FTX
  Övriga byggnader/utrymmen
  Tillhörande förråd i markplan

  Ekonomi

  Utgångspris
  1 990 000 kr
  Månadsavgift
  6 285 kr/mån
  INKL. VÄRME, VATTEN, KABEL TV & BREDBAND
  Andel i föreningen
  2.7819%
  Andel av årsavgift
  2.80852%
  Bostaden är pantsatt
  Nej
  Nettoskuldsättning
  829 362 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 829 362 kr (enligt årsredovisningen 2022).

  Driftskostnader

  Hushållsel
  3 600 kr/år
  Försäkring
  2 208 kr/år
  Summa
  5 808 kr/år

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2021-09-07)
  Energiklass
  E

  Bilplats

  Carport: 450 kr/mån inklusive elförbrukning.

  P-plats: 350 kr/mån inklusive elförbrukning.

  Till parkeringsplatserna är det separat kö via Riksbyggen.
 • Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Operetten 37. Fastigheten består av 4 flerbostadshus med 44 lägenheter och adresserna är Kavaljersvägen 10-16 (jämna nummer)

  FÖRVALTARE
  Riksbyggen

  EL
  Boende tecknar eget elavtal.
  Namn
  BRF Kavaljeren i Umeå
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769628-8559
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  44 st
  TV/bredband
  Bredband 100/100 via Bredband2. Ingår i månadsavgiften. IPTV via Telenor basutbud.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av köpare)
  Pantsättn.avgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Renoveringar
  Planerad ommålning om några år.
  Gårdsplats
  Grillplats, lekplats och grönytor.
  Parkering Carport: 450 kr/mån. Ingen ledig dock ingen kö.
  P-plats med motorvärmare: 350 kr/mån. Lediga platser.

  Uppgifter kontrollerade 2023-06-01. Kö till respektive parkeringsalternativ hanteras av Riksbyggen.
  Gemensamma utrymmen Soprum
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Umedalen är ett bostadsområde inom stadsdelen Backen i västra Umeå. Det har sedan slutet av 1980-talet i omgångar byggts upp runt det numera nedlagda mentalsjukhuset Umedalens sjukhus. Området, som utgör den västligaste delen av Umeås stadsbebyggelse, avgränsas mot norr av Vännäsvägen (E12/Blå vägen), i väster av Prästsjön (se nedan), i söder av bostadsområdet Kungsänget och i öster av Västerhiske.

  Sjukhusets gamla lokaler nyttjas numera bland annat för vårdcentral, förskola, Västangårds grundskola, Umedalens bibliotek, fritidsgård samt rep- och föreningslokaler. På Umedalen finns även IKSU Spa, Umeå Waldorfskola, Hannaskolan och Umeå Montessoriskola, samt Galleri Andersson/Sandström som driver Umedalens skulpturpark.

  Stadsdelens idrottsförening Umedalens IF har sektioner för bland annat fotboll, friidrott och skidåkning.

  Övrigt om området

  Umedalen är kanske mest känt för sitt mentalsjukhus som var i bruk 1934–1986. Verksamheten är numera nedlagd, och idag nyttjas lokalerna till bland annat bibliotek, vårdcentral, för- och grundskola, fritidsgård samt rep- och föreningslokaler.

  Just nu växer flera nya bostadskvarter fram bestående av bostadsrätter, radhus och hyresrätter. Närheten till både natur och serviceinrättningar gör området mycket populärt bland barnfamiljer. Umedalen är ett modernt bostadsområde med närhet till älv, grönska, kultur och motionsmöjligheter.

  1980- och 90-talshus

  På Umedalen finns våra cirka 680 lägenheter på Glädjens gränd, Hemmansvägen, Hästskovägen, J A Linders väg, Löftets gränd, Paradisgränd, Teaterallén och Viggens väg. Här hittar du allt från ettor till femmor. De flesta fastigheter byggdes under 1980- och 90-talet. I området hyr vi också ut seniorlägenheter.

  Stort serviceutbud och bra bussförbindelser

  De lägenheter Bostaden hyr ut i området är belägna i hus från två till fem våningar, med gemensamhetslokaler och bastu. Umedalen ligger cirka 5 km väster om Umeå centrum med goda bussförbindelser och ett stort serviceutbud.

  Tips på nöje och fritid

  Iksu spa: Gym, spa och friskvårdanläggning.

  Musköten: Idrottshall. Det finns även planer på ännu en idrottshall i anslutning till den befintliga.

  Skulpturpark: Började med utställningen Umedalen skulptur 1994. Parken har fått Boverkets utnämning Sveriges bästa park 2005, och lockar mer än 20 000 besökare varje sommar.

  Bibliotek: Mitt i skulpturparken finns Umedalen bibiotek. Förutom utlåning av böcker och filmer hålls regelbundet utställningar och läseklubbar.