Trehörningen

Trehörningen 49

Boarea/biarea
173/99 m²
Antal rum
6 rum, varav 5 sovrum
Tomtarea
2 337 m²
Pris
3 695 000 kr utgångspris
Caroline Kollberg Ansvarig mäklare 070-294 82 87

Visningar

Söndag 7 Juli kl 13:00 - 14:00
Boka visning

Trehörningen 49

Denna fantastiska tvåplansvilla med sin natursköna charm disponerar hela 173 kvm boarea. Belägen på en generös tomt om 2337 kvm, omringad av vacker grönska i ett lugnt område, är detta hemmet du längtat efter.

Villans två plan rymmer generösa sällskapsytor och mysiga sovrum. Här finns gott om plats för familjemys såväl som för att bjuda in vänner och gäster till trevliga tillställningar. De övre planet öppnar upp för en fantastisk utsikt över det omgivande landskapet, vilket gör varje ögonblick till en upplevelse.

Det anslutande garaget ger inte bara praktisk förvaring och skydd för dina fordon, utan bidrar även till att skapa en enhetlig och stilfull helhet.

Trädgården är som en egen oas av lugn och ro. Den stora tomten erbjuder möjligheter för lek, trädgårdsarbete eller bara avkoppling i naturens sköna famn. Här kan du njuta av långa sommarkvällar och skapa minnen som varar livet ut.

Sammanfattningsvis är denna tvåplansvilla en pärla i Tavelsjö. Ett hem att trivas i helt enkelt.

Missa inte chansen att kalla detta fantastiska hus för ditt hem! -
Kontakta oss för mer information och boka en visning redan idag!
 • Rumsbeskrivning

  Groventré: Vid entrén möts du av en rymlig och praktisk groventré som välkomnar dig hem. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och förvaring av skor, vilket gör att du enkelt kan hålla ordning och reda.

  Tvättstuga: Den praktiska tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och arbetsyta, vilket gör hanteringen av hushållsarbete enklare och mer effektiv.

  Kök: Välutrustat kök som går i ljusa kulörer. Utrustningen består av fullt stor kyl & frys, spis, ugn och diskmaskin. In till fönsterpartiet som blickar över gårdens framsida skapas en naturlig plats för matbordet. Köket blir en plats för kreativ matlagning och gemenskap.

  Allrum med öppen spis: Det generösa allrummet blir samlingspunkten för familjen och vännerna. Den öppna spisen skapar en varm och inbjudande atmosfär, perfekt för mysiga stunder och avkoppling.

  Tre sovrum: Hemmets första och mer avskilda sovrum återfinns vid groventrén, perfekt kryp in för tonåringen. De övriga två sovrummen hittar vi i den andra änden av huset. Lugna och rofyllda sovrum med utrymme för önskvärt möblemang.

  Två badrum: De två badrummen är generösa till ytan och är utrustade med wc, kommod och dusch.

  Övre plan:

  Två sovrum: De två sovrummen på övervåningen är klockrena att nyttja som sovrum men går absolut att göra om till arbetsrum, hobbyrum, walk-in closet eller vad just ni är i behov av. Här kan du njuta av lugnet och avskildheten.

  Vardagsrum: Det övre vardagsrummet blir en plats för avkoppling och underhållning. Här kan du skapa en mysig läshörna eller inreda den där hemmabion du alltid drömt om.

  WC: Den extra toaletten på övervåningen ger extra bekvämlighet för de som bor på detta plan.

  Klädkammare: En rymlig klädkammare ger gott om förvaringsutrymme för kläder och accessoarer.

  Balkong: Den privata balkongen erbjuder en härlig plats att njuta av frisk luft och vacker utsikt.

  Denna tvåplansvilla kombinerar stil, funktion och komfort på ett fantastiskt sätt, vilket gör den till det perfekta hemmet för dig och din familj.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Fast.beteckning
  Trehörningen 1:39
  Adress
  Trehörningen 49
  Postadress
  92266 Tavelsjö
  Område
  Trehörningen
  Kommun
  Umeå
  Bo & biarea
  173 + 99 m² (taxeringsinformation)
  Antal rum
  6 rum och kök, varav 5 sovrum
  Tomtarea
  2 337 m²

  Byggnad

  Byggnadstyp
  2-plansvilla
  Byggnadsår
  1978
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Fönster
  2-glas och 3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Tak
  Plåt på hus & tegel på garagedelen.
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  Jordvärme
  Vatten/avlopp
  Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
  Ventilation
  Värmeväxlare

  TV- och internetanslutning

  Bredband: Fiber draget..

  Driftskostnader

  Hushållsel
  30 000 kr/år
  Vatten/avlopp
  1 100 kr/år
  Sotning
  350 kr/år
  Väg/samfällighetsavgift
  1 800 kr/år
  Renhållning
  3 615 kr/år
  Försäkring
  3 500 kr/år
  Summa
  40 365 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
  Elförbrukning: 17 451kWh senaste 12 månaderna. Huvudsäkring: 20

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2023-11-17)
  Energiförbrukning
  75 kWh/m²/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  84 kWh/m²/år
  Energiklass
  C

  Försäkring

  Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  2 350 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  1978
  Byggnadsvärde
  1 884 000 kr
  Markvärde
  466 000 kr
  Skatt/avgift
  9 525 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 10 st pantbrev om 2 000 000 kr.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Trehörningen är en ort i Umeå kommun belägen norr om sjön Trehörningen. SCB har för bebyggelsen i västra delen av orten avgränsat en småort namnsatt till Trehörningen (västra delen). Vid småortsavgränsningen 2015 återfanns färre än 50 invånare inom småorten som därmed upplöstes.

  Övrigt om området

  Sjön Trehörningen ligger i Tavelsjöbygden cirka 3 mil norr om Umeå. Den är omgiven av jordbruksmark i norr samt sporadiskt i söder. Cirka 18 procent av avrinningsområdet utgörs av jordbruksmark. Västerbackatjärnen rinner mot Trehörningen i väster. Flera bäckar rinner till sjön och den avvattnas i nordost via Kvarnbäcken till Fällforsån, som i sin tur rinner till Tavelån. Trehörningen omges av gles bebyggelse med undantag för byn vid norra delen.

  Trehörningen har tre lite djupare partier, en i väster, en i mitten och en något grundare i öster. Det största mätta värdet är 16 meter. Sjön har lång omsättningstid och skiktar sig i två vattenmassor under sommaren.

  Näringsvärde och alger
  Trehörningen har klarare vatten än vad som är vanligt för Umeå kommuns sjöar. Den bedöms ändå som en humös sjö, vilket innebär att växtrester som inte brutits ner fullständigt färgar vattnet måttligt brunt. Trehörningen har naturligt god förmåga att motstå försurande ämnen och vanligen neutralt pH. Siktdjupet var måttligt under mätperioden.

  Syrgashalten i vattnet ovanför djupaste platsen i sjön bedöms som måttligt syrerikt. Förhållandet med sämre syrgas­förhållanden uppstår i de djupare partierna under sommaren och vintern då sjön skiktar sig.

  Fosfor är det näringsämne som styr algtillväxten i sjön. Totalfosforhalterna ligger på gränsen mellan låga till måttligt höga. Trehörningen har ett varierat växtplanktonsamhälle, ibland med lite större inslag av kiselalger. Den totala bio­massan var vanligtvis liten. Blågröna bakterier förekommer, men i liten mängd.