Sörmjöle

Solsandsvägen 10

Tomtarea
1 999 m²
Pris
795 000 kr
Robin Sjöberg Ansvarig mäklare 070-555 59 39

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Tomt i toppenläge nära havet!

Nu har du chansen att förvärva den sista tomten med ett fantastiskt läge nära havet! Denna strandnära tomt om cirka 2000 kvm, belägen på Solsandsvägen i Brännäset, Sörmjöle, erbjuder en unik möjlighet att bygga ditt drömhem. Här finns plats för ett rymligt hus med garage och en generös trädgård.

Området runt tomten präglas av nybyggda villor och en grön, lummig allmänning som sträcker sig söderut mot stranden och havet. Det är ett attraktivt område med många småbarnsfamiljer och endast tre minuters promenad till det populära Sörmjöle havsbad. Här kan du njuta av ett mysigt bryggkafé, tennisbana och en barnvänlig, grund badvik.

Här kan du verkligen njuta av sköna dagar på stranden och ett bekymmersfritt boende i en nybyggd villa. Med bara 20 minuters pendling till Umeå kan du kombinera lugnet vid havet med närheten till stadens alla bekvämligheter.

Tomten ligger inom ett detaljplanerat område för småhus, vilket ger dig frihet att välja mellan ett året runt-hus eller ett fritidshus i bästa läge. Detaljplanen tillåter byggnader på 1 eller 1,5 plan med generösa byggytor.

El, vatten och fiber är framdraget till området och det finns en välfungerande väg- och vattenförening samt god granngemenskap. Marken i området består av silt och sand, vilket gör den idealisk för byggnation.

Nuvarande ägare har redan utfört flera förberedande åtgärder såsom trädavverkning, dikning och uppgrävda stubbar med grävmaskin. Detta sparar både tid och pengar för den nya ägaren, då tomten nu är redo för markavtäckning och grundläggning.

Ta chansen att förvärva denna fantastiska tomt och skapa ditt drömboende nära havet!

Kontakta mäklaren för mer information!
Robin - 070 55 55 939
 • Kortfakta

  Typ
  Tomt
  Fast.beteckning
  Sörmjöle 2:144
  Adress
  Solsandsvägen 10
  Postadress
  90583 Umeå
  Område
  Sörmjöle
  Kommun
  Umeå
  Tomtarea
  1 999 m²

  Byggnad

  Vatten/avlopp
  Vatten via vattenförening som är anslutet till kommunalt vatten. Tomt godkänd av Vakin för anslutning till kommunala vattennätet. Anslutning till vattenföreningen kostar 17 500kr. Ledning är dragen vid tomtgräns och måste på egen tomt grävas in till hus.

  Möjlighet till enskilt avlopp - Särskilda regler gäller för trekammarbrunnar i området, hög skyddsnivå gällande rening av fosfor. Området ligger även inom utredningsområde för framtida kommunalt verksamhetsområdet för vatten och avlopp. Här kan ni läsa mer om strategin: https://umea.se/byggaboochmiljo/vattenochavlopp/utvecklingsstrategiforvattenochavlopp.4.250f965917ae4b979443e.html

  Försäkring

  Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  271 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Markvärde
  271 000 kr
  Skatt/avgift
  2 710 kr
  Typkod
  210, Småhusenhet, tomtmark

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Byggnadsplan (1951-02-07)

  Övrigt

  Fiber - Bredbansförening finns i området, kostar 26 500 kr att ansluta

  Vägföreningar - För boende på Solsandsvägen krävs att man betalar avgift till två föreningar.
  Brännasvägen är en vägsamfällighet där föreningen förvaltar gemensamhetsanläggning Sörmjöle ga:21. En ungefärlig summa på 20 000kr samt ytterligare 6 000kr under period på byggnation pågår (hela perioden då markberedning och byggnation pågår).

  Bovikenvägen är den andra föreningen och dom tar ungefär 5 000kr i anslutningsavgift.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Sörmjöle är en tätort i Umeå kommun, belägen vid Norrlandskusten vid E4 drygt 2 mil söder om Umeå. Botniabanan passerar samhället, dock utan station.

  För 15 000 år sedan låg dagens Sörmjöle under kilometertjock is. Under de kommande millennierna blev klimatet gradvis mildare och isen smälte. Omkring 7 600 år före Kristus hade isen smält så pass att glaciärens kant låg vid Sörmjöle-trakten. Åtminstone från mitten av bronsåldern lär människor ha befolkat bygden, vilket stenrösena i Åheden vittnar om[4].

  Genom byn flyter Sörmjöleån.