Teg

Borgvägen 21

Boarea
38 m²
Antal rum
1 rum
Våningsplan
-1 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift
2 741 kr/mån
Pris
1 150 000 kr
Robin Sjöberg Ansvarig mäklare 070-555 59 39

Visningar

Torsdag 1 Augusti kl 16:30 - 17:00
Boka visning

Teg » Charmig etta i trevligt område!

Välkommen till denna charmiga etta på Teg! Här finner du en modern och välskött bostad om 38 kvm som erbjuder allt du behöver för ett bekvämt boende. Lägenheten präglas av en bra planlösning med ett rejält kök och badrum, vilket gör den både funktionell och trivsam.

Köket är rymligt och utrustat med moderna vitvaror som gör matlagningen till en fröjd. Här finns gott om förvaringsutrymmen och en generös arbetsyta, perfekt för både vardagsmiddagar och festliga tillställningar. Badrummet är stilrent inrett med moderna bekvämligheter som gör vardagen enklare.

Lägenheten ligger i ett lugnt och trevligt område på Teg, med närhet till både grönområden och service. I närområdet hittar du fina promenadstråk längs älven, mysiga caféer och restauranger samt bra kommunikationer in till centrala Umeå. Här bor du med närhet till både natur och stadspuls, vilket skapar en harmonisk balans i vardagen.

Välkommen att upptäcka ditt nya hem på Teg – en bostad som erbjuder komfort, modernitet och närhet till mesta.
 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Borgvägen 21
  Postadress
  90420 Umeå
  Område
  Teg
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  903
  Boarea
  38 m² (föreningens information)
  Antal rum
  1 rum och kök

  Ekonomi

  Utgångspris
  1 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 741 kr/mån
  Inkl VA & värme
  Andel i föreningen
  6.6367%
  Andel av årsavgift
  6.6367%
  Bostaden är pantsatt
  Nej
  Nettoskuldsättning
  64 045 kr

  Driftskostnader

  Hushållsel
  3 000 kr/år
  Försäkring
  756 kr/år
  Summa
  3 756 kr/år

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2023-05-03)
  Primärtenergital
  74 kWh/m²/år
  Energiklass
  C
 • Allmänt om föreningen
  Brf Lavskrikan 1 - Föreningen äger fastigheten Lavskrikan 1 och består av 11 st bostadsrätter. Fastigheten är byggd 1955 men renoverades 2006.
  Namn
  BRF Lavskrikan 1
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769633-5574
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  11 st
  TV/bredband
  Kabel-TV och bredband via Telenor. Kostnad mellan 400 - 600 kr/mån beroende på av avtal.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr
  Pantsättn.avgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Renoveringar
  2006 - Fastigheten är byggd 1955 och renoverades 2006. Då lade man in nytt plåttak, ny dränering/grundisolering, putsade/målade fasaden och satte in nya fönster, nya balkongräcken, nya dörrar till varje lägenhet. Man satte även in ny mekanisk till- och frånluftsventilation i varje lägenhet.
  Relining av samtliga avlopp 2016.
  2019 - Installation av ny bergvärmeanläggning.
  2023 - Större renoveringar som ska göras är fasaden, putsfasad som har en spricka.

  Det har även byggts två vindslägenheter och tre källarlägenheter. Av föreningens 11 lägenheter upplåts samtliga med bostadsrätt. Detta enligt årsredovisning 2022.
  Parkering P-plats med kombinerad motorvärmarstolpe och laddstolpe för elbil finns tillgänglig i mån av plats. Föreningen har i dagsläget 9 P-platser som medlemmar hyr mot en avgift på 420 kronor /månad + egen elförbrukning. Samtliga parkeringar har uttag för elbilsladdning och motorvärmare som styrs via en app.
  Gemensamma utrymmen Cyklar parkeras på innergården.
  Hobbylokal/snickarbod på gården med trädgårdsförråd bokas genom styrelsen. Tvättstuga i källare med ny tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Teg har succesivt byggts ut genom åren, vilket har skapat en mosaik av bebyggelsemiljöer med spår av olika planeringsideal där stadsdelens årsringar och struktur tydligt kan tydas. Det som först var enskilda gårdar, som sedan blev separata bykärnor till att de sammanvuxna byarna slutligen införlivades i Umeå stad. Förnyelse- och förtätningsprojekt som Söderslätts tidstypiska ringgator och egnahemsbebyggelse berättar också sin del av historien. Detta är en stadsdel med bred variation som ligger många nära hjärtat.

  En av stadsdelens pärlor och sammanhängande grönområde är Bölesholmarna. Här finns vackra älvsnära promenader och höga naturvärden. Österut saknas däremot ett sammanhängande stråk som erbjuder älvskontakt. Stråken sträcker sig i denna del genom den gamla villabebyggelsen mellan broarna och älvkontakt ges vid några parkpartier. Även slätten präglar karaktären i stadsdelen och är en viktig rekreationsresurs. För rekreation är också Röbäcksskogen central.

  På Söderslätts handelsområde finns Avion med Ikea utgör Umeås södra entré och nyaste handelsplats på cykelavstånd till centrum.

  Många njuter av den vackra älvsbanken på cykel och till fots. Här kan man bada mitt i city och här finns Lundabron, Sveriges längsta hängbro för gång- och cykeltrafik.

  Det finns anledning att hålla span på Tegsområdet då det här planeras några av de allra största framtida stadsutvecklingsprojekten. Förutom den betydande omvandlingen av gamla E4 handlar det även om utbyggnad på Öns norra spets med plats för uppemot 7 000 boende.