Haga

Östra Kyrkogatan 64

Boarea
72 m²
Antal rum
3 rum, varav 2 sovrum
Våningsplan
3 av 8. Hiss finns.
Månadsavgift
3 518 kr/mån
Pris
3 275 000 kr utgångspris
Camilla Dahl Ansvarig mäklare 070-963 72 30

Visningar

Torsdag 18 Juli kl 16:00 - 16:30
Boka visning

Haga » Gavellägenhet med inglasad balkong

Universitetsnära gavellägenhet á 72 kvm med inglasad balkong! Första inflyttning skedde år 2016 och känslan av "ny lägenhet" finns fortfarande kvar. Lägenheten disponeras i dagsläget som en 2:a med gott om svängrum och innefattar helkaklat badrum med golvvärme och egen tvättdel, snyggt tillika praktiskt kök som ligger i öppen planlösning mot både matplats och vardagsrum. Vidare finns här även ett rofyllt sovrum och för den som önskar ytterligare ett sovrum går det, med enkla medel, att bygga igen utrymmet där säljaren har möblerat med soffa och tv. Lägenheten karaktäriseras av genomgående parkettgolv i ek, ljust färgsatta väggar och fönster i två väderstreck.

Stabil förening med förmånliga avgifter för sina medlemmar. Huset är i mycket gott skick och utöver bostäder finns här ett gym (entréplan) samt varmgarage och förråd (källarplan).

På Östra Kyrkogatan 64 bor ni granne med en välsorterad matbutik, restauranger och på bekvämt avstånd till city, universitet och sjukhus samtidigt som grönskande parker, skog och motionsspår bara ligger ett stenkast bort. Busshållplats i direkt anslutning till huset.
 • Rumsbeskrivning

  Stig på! Bakom dörren väntar hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor direkt till vänster om entrén. Ytterligare förvaring ges i garderob som står bredvid hatthyllan. Under era ligger ett fint klinkergolv som ramas in av vita, målade väggar.

  Första svängen till höger leder er in i det helkaklade badrummet. Badrummet är väl tilltaget, smakfullt färgsatt och försett med golvvärme. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt dusch med vikbara glasdörrar. Tvättmaskin och torktumlare i ergonomisk arbetshöjd med förvaring både under och över.

  Köket är signerat Ballingslöv med vit skåpinredning som snyggt bryts av mot stänkskydd i form av svart kakel. Maskinparken går i rostfritt och består av fullstor kyl oh frys, inbyggd ugn och mikro, integrerad diskmaskin, induktionshäll och fläkt. Spotlights (dimbara) under överskåpen ger bra arbetsljus.

  Rofyllt sovrum där plats ges för dubbelsäng med nattduksbord på vardera sida. Förvaringen är väl genomtänkt med hela 5 stycken garderober som sträcker sig från vägg till vägg och nästintill golv till tak. Ekparkett pryder golvytorna och ramas in av vita, målade väggar.

  Vardagsrummet är i dagsläget väldigt ljust och luftig med plats för en större matgrupp, soffa och tv-möbler. Vardagsrummet kan enkelt delas av till fördel för ytterligare ett sovrum. Önskar ni den planlösningen ombesörjer säljaren uppförandet av en vägg. Se planlösningen för mer info.

  Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen med ypperligt västerläge!

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Östra Kyrkogatan 64
  Postadress
  90343 Umeå
  Område
  Haga
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  212539001-1305
  Boarea
  72 m² (föreningens information)
  Antal rum
  3 rum och kök, varav 2 sovrum

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2016
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Till- och frånluft med värmeåtervinning
  Våningsplan
  3 av 8. Hiss finns.

  Ekonomi

  Utgångspris
  3 275 000 kr
  Månadsavgift
  3 518 kr/mån
  I avgiften ingår värme, tv och internet
  Andel i föreningen
  3.68637%
  Andel av årsavgift
  3.54152%
  Bostaden är pantsatt
  Ja
  Nettoskuldsättning
  617 510 kr

  Driftskostnader

  Hushållsel
  1 716 kr/år
  Vatten/avlopp
  1 524 kr/år
  Summa
  3 240 kr/år
  Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållsel samt varm- och kallvatten.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2021-09-17)
  Primärtenergital
  74 kWh/m²/år
  Energiklass
  C

  Uteplats/balkong

  Inglasad balkong, läge väster
 • Allmänt om föreningen
  Lägenheterna är fördelade på 1:or, 2:or, 3:or och 4:or. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen.
  Namn
  Brf Bäckgärdet i Umeå
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769628-1018
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Antal lägenheter
  28 st
  TV/bredband
  TV, bredband och IP-telefoni levereras via Umenet och Bredband2 och Allente.
  Överlåtelseavgift
  1433 kr (betalas av köpare)
  Pantsättn.avgift
  573 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Renoveringar
  2023 utfördes underhåll på markytor och garage och p-platser.
  Inga nya renoveringar eller reparationer behöver åtgärdas eller är på gång i nuläget.
  Parkering Garageplats. 1000 kr/mån.

  P-plats med motorvärmare. 500 kr/mån.

  Separat kö tillämpas.
  Gemensamma utrymmen Till lägenheten hör ett källarförråd. Cykel- samt barnvagnsförråd finns till medlemmarnas förfogande på markplan respektive källarvåning.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Haga är en av Umeås äldsta stadsdelar, och tveklöst en av de populäraste. Haga är en god representant för mycket av det som kännetecknar vårt Umeå – här är ungt och urbant men på samma gång hemvävt, och alltid med ett passionerat förhållande till träning och natur.

  Här finns en blandad bebyggelse av trä och tegel, villor, radhus och hyreshus, fördelade i ett oregelbundet och charmigt gatunät – ett arv från de stadsplaner som lades i stadsdelens ungdom. Och här är vi faktiskt ännu yngre än det redan unga snittet i Umeå.

  På Haga är vi omgivna av shopping i norr, centrum i söder och Umeås två stora rekreationsområden i öster och väster; Stadsliden och I20-området. Mycket av Umeås elitidrott sker på Umeå Energi Arena med massor av innebandy, fotboll, basket med mera – som ihop med intilliggande Gammlia gör området till en naturlig och populär mötesplats. Allt detta skapar unika förutsättningar för ett tryggt stadsliv i kombination med ett aktivt och hållbart friluftsliv.

  Kommunikation

  Goda förbindelser med buss överallt inom Umeå. Från Haga har du cykel- eller promenadavstånd vart du än kan tänkas behöva fara.

  Närservice

  För den som är motionssugen finns en inomhushall för innebandy och basket, gym, simhall och ett elljusspår. Om du hellre tittar på sport än att sporta själv, finns Gammliavallen som är Umeås största fotbollsarena. Haga erbjuder dock så mycket mer än möjligheten att motionera, här hittar du bland mycket annat restaurang, mataffärer, frisör och skolor.

  Övrigt om området

  Två sevärdheter:
  Sara Lidman-tunneln vid Järnvägsstationen
  Tunneln är entrén till Haga. Ett konstverk i sig. Med författarens citat på väggar, fågelkvitter, ljus och rymd kan du känna dig trygg när du ska till och från centrala stan.

  Östra kyrkogatan
  Eller ÖK som den kallas. En livsnerv som löper genom hela stadsdelen från söder till norr.