Mariehöjd

Skärvstensgatan 26

Boarea
48 m²
Antal rum
2 rum
Våningsplan
2. Hiss finns.
Månadsavgift
3 769 kr/mån
Camilla Dahl Ansvarig mäklare 070-963 72 30

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Mariehöjd » 2:a med inglasad balkong

Ytterst trivsam 2-rummare med inglasad balkong med soligt västerläge! Väldisponerad planlösning som bl.a. innefattar rymligt sovrum, badrum med egen tvättdel samt öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Här bor ni ett stenkast från Mariehemsängarna, på promenadavstånd till Nydalasjön och inom bara några minuter nås Stadsliden. Direkt närhet till två välsorterade matbutiker, apotek, restauranger och hela tre stycken gymanläggningar. Universitet och sjukhus når ni till fots, på cykel och för de dagar bekvämligheten slår in går det att ta sig hit med såväl bil som buss. Goda förbindelser in till stan samt att länsbussarna passerar Mariehemscentrum.

» Snabbt tillträde möjligt!

Föreningen är numera Umeås största och utöver lägenhetsförråd finns här cykelförråd, övernattningsrum och garage.
 • Rumsbeskrivning

  Välkomnas av ljus entré med ekparkettgolv - vilket är genomgående för hela lägenheten. Hallen erbjuder plats för hatthylla samt goda förvaringsmöjligheter genom två garderober och ett städskåp.

  Helkaklat badrum med vita kakelplattor på väggarna och ljusgrå klinker på golvet med underliggande golvvärme. Här finns wc, tvättställ med kommod, spegel med belysning och dusch med glasvägg. Egen tvättdel med kombinerad tvättmaskin/tumlare, grå bänkskiva i laminat och praktisk förvaring med överskåp.

  Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning, med plats för matbord var helst du önskar placera det. Köket har släta köksluckor i vitt, stänkskydd i form av kakel och grå bänkskiva i laminat. Vitvaror: kyl/frys, diskmaskin, inbyggd mikro, spis och fläkt.

  Vardagsrummet har plats för gedigen soffa, soffbord och tv-bänk. Härifrån tar ni er ut på den inglasade balkongen med ypperligt västerläge!

  Sovrummet ligger placerat innanför vardagsrummet. I sovrummet är väggarna målade i en fin gråfärg vilket gör rummet än mer rofyllt. Plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord eller en lite mindre säng och skrivbord. Här finns 3 st garderober, plats för ytterligare en om så önskas.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Skärvstensgatan 26
  Postadress
  90656 Umeå
  Område
  Mariehöjd
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  181
  Boarea
  48 m² (föreningens information)
  Antal rum
  2 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2018
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  FTX
  Våningsplan
  2. Hiss finns.

  Ekonomi

  Månadsavgift
  3 769 kr/mån
  I avgiften ingår värme, kallvatten, avlopp, tv och internet. Varmvatten och el debiteras efter förbrukning.
  Andel i föreningen
  0.2959%
  Andel av årsavgift
  0.2959%
  Bostaden är pantsatt
  Nej
  Nettoskuldsättning
  700 662 kr

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2022-01-14)
  Primärtenergital
  50 kWh/m²/år
  Energiklass
  B

  Uteplats/balkong

  Inglasad balkong, läge väster.

  Bilplats

  Kallgarage. 700 kr/mån.

  Separat kö tillämpas.
 • Allmänt om föreningen
  HSB Brf Mariehöjd 1 är en äkta bostadsrättsförening. Fusionen (sammanslagningen av Brf Mariehöjd 1, 2 och 3) blev klar juni 2022.

  Förvaltare
  HSB

  El
  Föreningen har gemensamt elavtal med Umeå Energi med individuell mätning och debitering.
  Namn
  HSB Brf Mariehöjd 1 i Umeå
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769628-9169
  Föreningens ekonomi
  Avgiften höjs med 17% 2024-01-01
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  299 st
  Antal lokaler
  3 st
  TV/bredband
  Telia
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av säljare)
  Pantsättn.avgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Renoveringar
  2019 » Målning av väggar i entré till hus A.
  2019 » Plattor på stig till garage.
  2019 » inköp av grill till terass.
  2021 » Installation av nya vattenavrinningssystem i garage i C-F huset.

  Planerade underhåll:
  - Bygga cykelskydd vid hus A-B.
  - Installera laddstolpar i garage.
  - Se över de gröna ytorna.
  Parkering Garage: 700 kr/mån, 2 i kö. För att ställa sig i kö kontaktar man HSB.
  Gemensamma utrymmen Tre övernattningsrum.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  På Marieområdet har du alltid nära till rekreation med Stadsliden på ena sidan och Nydala på den andra. Mariehemsängarna är ett uppskattat område med mycket aktiviteter som discgolf, skidor och den årliga brännbollsturneringen. På Marieområdet finns boendeformer på nära avstånd från såväl handelsområden som universitet. Mariehem är planerat utifrån tidstypiska planeringsideal med karaktärer som trädgårdsstad, med skola och centrum inom en trafikring där separeringen av trafikslag är tydlig. Marieområdet med Mariehem, Mariedal och Marieberg byggdes upp för att möta det stora behov av bostäder som följde av universitetets omvandlingskraft. Därefter tillkom Olofsdal och Nydalahöjd. Senaste tillskottet är Mariehöjd som ligger granne med Nydalasjön.

  På Mariedal finns ett handels- och verksamhetsområde som kopplar till Ersboda och i dess västra del i huvudsak tät småhusbebyggelse medan låg sluten bebyggelse dominerar i öst. Här finns en bredd med 1970-tals flerfamiljshus som kombinerar trä och tegel och tätt liggande rad-, par-, och kedjehus. Marieberg präglas av avsaknad av genomfarts­trafik, här finns återvändsgränder till markparkeringar men korsande vägar för kollektivtrafik och väl utbyggt gång och cykelnät. Bebyggelsen är låg och sluten bebyggelse i trä med två- till tre våningar. Mariehem är byggt strikt utifrån trafiksepareringens principer med matning utifrån och med plats för människor och lek helt fredad från biltrafik. Flerfamiljshusen här har medelhög täthet och är av typen ”hus i park” med vitkalkade fasader och gårdar för lek och umgänge. Här och var finns skogspartier bevarade samt parker och dungar integrerade i den bebyggda miljön.

  Bräntberget
  Den stadsnära slalombacken med lift. Här har många Umeåbor tagit sina första alpina skär under årens lopp. Inte minst lade Maria Pietilä-Holmner grunden för sin proffskarriär just här.

  Nydalasjön
  Ett stenkast från bebyggelsen på Mariehöjd och Mariestrand finns Nydalasjön, mitt i skogen med strövområden, tjärnar och en fin slinga längs varierade naturmiljöer runt hela sjön. Här bedriver många föreningar verksamhet och här finns aktiviteter året runt för alla Umeåbor, men också lugn och ro.

  Vattentornet
  Det lysande landmärket på höjdåsen. Runt vattentornet och skogspartierna därikring kan vi ta en picnic och njuta av lugnet.