Västerslätt

Timotejvägen 14

Boarea
73.5 m²
Antal rum
3 rum
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift
4 709 kr/mån
Camilla Dahl Ansvarig mäklare 070-963 72 30

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Västerslätt » Fin 3:a i stabil förening!

På attraktiv adress, inte långt från händelsernas centrum, har vi nu nöjet att presentera en 3:a som måttar 73,5 kvadratmeter! Bostaden är belägen två trappor upp vilket ger er minimalt med insyn och maximalt med ljusinsläpp. Interiört kommer ni att uppskatta den väldisponerade planlösningen som ger er gott om förvaring, det stora sovrummet har t.o.m. en egen klädkammare! Ni bjuds även på sociala ytor då kök, matplats och vardagsrum integrerar med varandra i en öppen planlösning. Helkaklat badrum och inom snar framtid en helt ny, inglasad balkong!

Bo i stabil förening med god ekonomi och förmånliga avgifter. På Timotejvägen 14 bor ni med gångavstånd till Västerslätts centrum med matbutik och konditori samt på gång- och cykelavstånd till stadskärnan. I området finns förskolor/skolor, frisörsalong, restauranger och goda busskommunikationer till stan, universitetet och NUS.
 • Rumsbeskrivning

  Stig på! Under era fötter ligger ett stilrent såväl som slitstarkt klinkergolv som ramas in av ljust färgsatta väggar. Avhängning av era ytterkläder och skor sker direkt till vänster om entrén. Lite längre fram i hallen finns det plats för skoskåp eller annan förvaringsmöbel.

  Första svängen till höger leder er in i huvudsovrummet. Gott om yta för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord om man vill hålla det traditionellt. Dold förvaring tack vare praktisk klädkammare. För den som önskar mer förvaring ger sovrummet plats för garderober eller byrå längst med väggen som vetter mot hallen.

  Badrummet ligger också till höger från hallen sett. Ytskikten utgörs av kakel och klinker på väggar och golv. Här finns wc, handfat med kommod, stort spegelskåp med belysning samt dusch med vikbara glasdörrar.

  Till vänster om hallen finner ni lägenhetens andra sovrum, detta nås genom en passage som är försedd med 3 st garderober. Sovrummet används idag som ett hemmakontor men fungerar lika bra som barnrum, gästrum eller varför inte kombinerat sovrum med kontor?

  Rakt fram från hallen ligger kök, matplats och vardagsrum i en social, öppen planlösning med fönster i två väderstreck. Köket är format som ett klassiskt arbetskök och ger er generöst med förvaring i skåp och lådor samt gott om arbetsyta ovan bänkskiva i laminat. Maskinparken består av kyl och frys, diskmaskin, spis och fläkt.

  I direkt anslutning till köket får matbordet naturligt sin plats, möjligt att ställa in ett större bord.

  Spatiöst vardagsrum med yta för soffa, soffbord och tv-bänk samtidigt som utrymme ges för vitrinskåp och/eller byrå. Snart kommer lägenheten att få en helt ny, inglasad balkong som nås via vardagsrummet. Balkong i soligt sydvästläge som vetter mot den grönskande innergården.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Timotejvägen 14
  Postadress
  90352 Umeå
  Område
  Västerslätt
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  36
  Boarea
  73.5 m² (föreningens information)
  Antal rum
  3 rum och kök

  Ekonomi

  Månadsavgift
  4 709 kr/mån
  Andel i föreningen
  1.2169%
  Andel av årsavgift
  1.2169%
  Bostaden är pantsatt
  Nej
  Nettoskuldsättning
  100 107 kr

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2018-12-06)
  Primärtenergital
  108 kWh/m²/år
  Energiklass
  C
 • Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Näckrosen 1.
  Fastighetens adress är Näckrosvägen 1-11 och Timotejvägen 6-14 i Umeå Kommun.
  Bostadsrättsföreningens hus byggdes 1960.

  El
  Hushållsel tecknas av bostadsrättsinnehavaren.

  Förvaltare
  HSB.

  Nyckelhantering
  Certego.

  Hemsida
  https://www.hsb.se/norr/brf/nackrosen/
  Namn
  HSB BRF Näckrosen i Umeå
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  794000-0776
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  99 st
  Antal lokaler
  9 st
  TV/bredband
  Tele2 och Bredband2.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av säljare)
  Pantsättn.avgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Renoveringar
  2021
  -Fasadbyte på källargångar
  -Rivning och omläggning asfalt
  -Renovering uthyrd lokal.

  2019
  -Stambyte/relining källare ut till förbindelsepunkt
  -Byte 17 garageportar
  -Ombyggnad avfallshantering Timotej
  -Ny fasadbelysning och passersystem entrén
  -Källsortering inomhus
  -OVK besiktning med tillkommande efterarbete
  -Tvättmaskin, torktumlare och 2 manglar har köpts in.

  2018
  -Gallerförråd för uthyrning till medlemmar
  -Byte brandsäkra dörrar tilltvättstuga
  -Rengöring frånluftsystem
  -Renovering lekpark
  -Reparation och ommålning invändigt soprum
  -Energideklaration
  -Montage av nytt passersystem entrédörr
  -Ombyggnad utemiljö.

  2017
  -Brandbesiktning.

  2016
  -Påbörjades byte av el-roten samt upprustning av soprummet på Näckrosvägen.

  2015
  -Takbytet avslutades och målning av parkeringsplats genomfört.

  2012
  -Fönsterbyte.

  1998
  -Stambyte.

  Kommande
  -Nya balkonger, kommer att bli ett balkongtillägg på 442 kr/mån
  Parkering P-plats med motorvärmare. 290 kr/mån.
  Garage. Pris varierar utifrån garagets storlek.

  Separat kö tillämpas.
  Gemensamma utrymmen Inom föreningen finns det två tvättstugor, en på Timotejvägen 12 och den andra på Näckrosvägen 9. Samlingslokal på Näckrosvägen 7.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Bostadsområde nära centrum

  Västerslätts bostadsområde är en omtyckt lummig stadsdel som byggdes ut på 1950-talet och har en stor del gles till tät småhusbebyggelse i tydliga rader. Vid den östra delen mot Vännäsvägen finns medelhöga lamellhus i en öppen kvartersstruktur. Här finns också ett lite ovanligt område med så kallade kombitomter där bostad kombineras med en industridel vilket är en unik idé som fått efterföljare både på exempelvis Umedalen och i Sävar. Bostadsmiljöerna gränsar till Västerslätts industriområde och godsbangården.

  Västerslätt gränsar med Rödäng som är en del av det så kallade miljonprogrammet och byggdes ut på 1970-talet. Rödängs struktur baseras på en matargata utmed Tväråns sträckning som kopplat till så kallade säckgator och låg sluten bebyggelse i form av en- och tvåvåningshus i varierade former, både rad- och atriumhus. Här leker barn tryggt och fritt med närhet till grannar och lekkamrater och området är omtyckt bland barnfamiljer. Det slingrande parkstråket mellan Vännäsvägen och Rödäng har både bullerskyddande och rekreativ funktion där Tvärån sakta flyter förbi.

  Nära till city
  Västerslätts och Rödängs mötesplats är ett mindre centrum som har en kyrka, livsmedelsbutik, café och annan småskalig service. Det finns gott om större och mindre lekplatser och god tillgång till skolor; två förskolor och ett lågstadium. Från stadsdelen tar man sig enkelt till city men även till Noliaområdet med dess mångfald av aktivitetsmöjligheter.

  Umeås starka utveckling märks också i denna stadsdel. Dels planeras för nytillskott av bostäder vid Tvärån och industri­området. Där är det tänkt både lägenheter i flerfamiljshus och ett 30-tal småhus. På sikt planeras även nya bostäder i anslutning till Västerslätts centrum. Även skolområdet på Rödäng är tänkt att utvecklas. Skolgården är tänkt att utökas samtidigt som man planerar en bättre trafiksituation för transporter. I planen ges även möjlighet till en utbyggnad av skola och förskola.