Mariehöjd

Skärvstensgatan 18

Boarea
62.5 m²
Antal rum
2 rum, varav 1 sovrum
Våningsplan
5 av 6. Hiss finns.
Månadsavgift
4 495 kr/mån
Pris
1 995 000 kr utgångspris
Camilla Dahl Ansvarig mäklare 070-963 72 30

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Mariehöjd » 2:a som skiljer sig från mängden!

Äntligen en 2:a som inte ser ut som alla andra! Varmt välkomna till Skärvstensgatan 18 och en 2:a som skiljer sig från mängden. Lägenheten ligger belägen högt upp i huset och präglas av fina materialval samt smakfull färgsättning. Helkaklat badrum med golvvärme och egna tvättmöjligheter. Komplett utrustat kök med maskinpark i rostfritt. Stor, inglasad balkong.

» Ljust och fritt läge uppe på våning 5 av 6!
» Universitetsnära boende!

Direkt närhet till två matbutiker, apotek, restauranger och tre stycken gymanläggningar. Universitet och sjukhus når ni till fots, på cykel, med bil eller buss. Goda förbindelser in till stan samt att länsbussarna passerar Mariehemscentrum. Nära har ni även till Mariehemsängarna, Nydalasjön och Stadsliden.

Föreningen är numera Umeås största och utöver lägenhetsförråd finns här cykelförråd, övernattningsrum och garage.
 • Rumsbeskrivning

  Välkomnas av ljus entré med ekparkettgolv och gråmålade väggar som är genomgående för hela lägenheten, Hall i vinkel med plats för avhängning direkt till höger och goda förvaringsmöjligheter rakt fram genom två garderober och ett städskåp.

  Helkaklat badrum med vita kakelplattor på väggarna och ljusgrå klinker på golvet med underliggande golvvärme. Här finns wc, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning och dusch med glasvägg. Egen tvättdel med kombinerad tvättmaskin/torktumlare, grå bänkskiva i laminat och praktisk förvaring med överskåp.

  Kök och vardagsrum integrerar med varandra i en ljus och öppen planlösning av det rymligare slaget! Köket har släta köksluckor i vitt, stänkskydd i form av vitt kakel och grå bänkskiva i laminat. Den rostfria maskinparken består av fullstor kyl och frys, diskmaskin, inbyggd ugn och mikro, induktionshäll och fläkt.

  Vardagsrummet har plats för gedigen soffa, soffbord och tv-bänk - välj själv vilken vägg du väljer att placera soffan respektive tv:n mot. Från vardagsrummet tar ni er ut på den inglasade balkongen med högt och fritt läge.

  I sovrummet är väggarna målade i en något mörkare gråfärg vilket gör rummet än mer rofyllt, samma ekparkett pryder golvytorna. Plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord eller en lite mindre säng och skrivbord. Här finns 3 st garderober, den ena ämnad som linneskåp.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Skärvstensgatan 18
  Postadress
  90656 Umeå
  Område
  Mariehöjd
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  292
  Boarea
  62.5 m² (föreningens information)
  Antal rum
  2 rum och kök, varav 1 sovrum

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2018
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  FTX
  Besiktning
  Godkänd 2022-02-15
  Våningsplan
  5 av 6. Hiss finns.
  Övriga byggnader/utrymmen
  Till lägenheten hör ett förråd.

  Ekonomi

  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 495 kr/mån
  I avgiften ingår värme, kallvatten/avlopp, tv och internet. Varmvatten och el debiteras efter förbrukning.
  Andel i föreningen
  0.3564%
  Andel av årsavgift
  0.3564%
  Bostaden är pantsatt
  Nej

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2022-02-15)
  Primärtenergital
  70 kWh/m²/år
  Energiklass
  C

  Uteplats/balkong

  Inglasad balkong, läge norr
 • Allmänt om föreningen
  HSB Brf Mariehöjd 1 är en äkta bostadsrättsförening. Fusionen (sammanslagningen av Brf Mariehöjd 1, 2 och 3) blev klar juni 2022.

  Förvaltare
  HSB

  El
  Föreningen har gemensamt elavtal med Umeå Energi med individuell mätning och debitering.
  Namn
  HSB Brf Mariehöjd 1 i Umeå
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769628-9169
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  299 st
  Antal lokaler
  3 st
  TV/bredband
  Telia
  Överlåtelseavgift
  1433 kr (betalas av säljare)
  Pantsättn.avgift
  573 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Renoveringar
  2019 » Målning av väggar i entré till hus A.
  2019 » Plattor på stig till garage.
  2019 » inköp av grill till terass.
  2021 » Installation av nya vattenavrinningssystem i garage i C-F huset.
  2023 » Installerat laddstolpar i garage.
  Gårdsplats
  Lekplats. Skärmtak för cyklar.
  Parkering Garageplats med motorvärmare. 700 kr/mån.

  Garageplats med laddstolpe. 840 kr/mån + kostnad för el.

  Kallgarage. Separat kö tillämpas. För att ställa sig i kö kontaktar ni HSB.
  Gemensamma utrymmen I föreningen finns styrelserum/samlingslokal och uthyrningslägenhet.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  På Marieområdet har du alltid nära till rekreation med Stadsliden på ena sidan och Nydala på den andra. Mariehemsängarna är ett uppskattat område med mycket aktiviteter som discgolf, skidor och den årliga brännbollsturneringen. På Marieområdet finns boendeformer på nära avstånd från såväl handelsområden som universitet. Mariehem är planerat utifrån tidstypiska planeringsideal med karaktärer som trädgårdsstad, med skola och centrum inom en trafikring där separeringen av trafikslag är tydlig. Marieområdet med Mariehem, Mariedal och Marieberg byggdes upp för att möta det stora behov av bostäder som följde av universitetets omvandlingskraft. Därefter tillkom Olofsdal och Nydalahöjd. Senaste tillskottet är Mariehöjd som ligger granne med Nydalasjön.

  På Mariedal finns ett handels- och verksamhetsområde som kopplar till Ersboda och i dess västra del i huvudsak tät småhusbebyggelse medan låg sluten bebyggelse dominerar i öst. Här finns en bredd med 1970-tals flerfamiljshus som kombinerar trä och tegel och tätt liggande rad-, par-, och kedjehus. Marieberg präglas av avsaknad av genomfarts­trafik, här finns återvändsgränder till markparkeringar men korsande vägar för kollektivtrafik och väl utbyggt gång och cykelnät. Bebyggelsen är låg och sluten bebyggelse i trä med två- till tre våningar. Mariehem är byggt strikt utifrån trafiksepareringens principer med matning utifrån och med plats för människor och lek helt fredad från biltrafik. Flerfamiljshusen här har medelhög täthet och är av typen ”hus i park” med vitkalkade fasader och gårdar för lek och umgänge. Här och var finns skogspartier bevarade samt parker och dungar integrerade i den bebyggda miljön.

  Bräntberget
  Den stadsnära slalombacken med lift. Här har många Umeåbor tagit sina första alpina skär under årens lopp. Inte minst lade Maria Pietilä-Holmner grunden för sin proffskarriär just här.

  Nydalasjön
  Ett stenkast från bebyggelsen på Mariehöjd och Mariestrand finns Nydalasjön, mitt i skogen med strövområden, tjärnar och en fin slinga längs varierade naturmiljöer runt hela sjön. Här bedriver många föreningar verksamhet och här finns aktiviteter året runt för alla Umeåbor, men också lugn och ro.

  Vattentornet
  Det lysande landmärket på höjdåsen. Runt vattentornet och skogspartierna därikring kan vi ta en picnic och njuta av lugnet.