Mariehem

Mariehemsvägen 176

Boarea
80 m²
Antal rum
3 rum
Våningsplan
1. Hiss finns.
Månadsavgift
5 334 kr/mån
Pris
1 995 000 kr utgångspris
Adrian Javaher Ansvarig mäklare 070-269 10 30

Visningar

Söndag 3 Mars kl 14:00 - 14:30
Boka visning

Mariehemsvägen 176 - En välplanerad 3:a på populära Mariehem

Varmt välkomna till denna välplanerade 3:a med stor balkong. Bostaden är välhållen och ljust inredd med öppen planlösning. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum bidrar till optimala sällskapsytor samt härlig känsla av rymd. Lägenheten har gott om förvaringsmöjligheter via garderober och en rymlig klädkammare. Köket är yteffektivt och planerat med franskbalkong; här i anslutning till ett trivsamt vardagsrum och en matsalsdel. Från vardagsrummet når ni den stora balkongen belägen i ett insynsskyddat läge. Vidare erbjuder denna trivsamma trea två rymliga sovrum samt stort badrum utrustat med golvvärme, tvättmaskin och torktumlare.

Här bor ni granne med grönområden, Nydalasjön och har närhet till matbutiker, skola/förskola, gym, NUS, universitetet. Cykelavstånd samt bussförbindelser till Umeå C med avgångar ca 5-10:e minut.

Brf Sångfågeln 2 är välskött och stabil förening med god ekonomi. Föreningen har hobbyrum och flertal gästparkeringar. I föreningen finns även en föreningslokal samt ett övernattningsrum. En härlig och lummig innergård med sittgrupper och grillplatser. Här finns även en stor lekplats inramad med buskar och planteringar.

Källarförråd finns att tillgå!


Missa inte chansen,
Kontakta adrian för mer info!
 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Mariehemsvägen 176
  Postadress
  90660 UMEÅ
  Område
  Mariehem
  Kommun
  Umeå
  Boarea
  80 m²
  Antal rum
  3 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2008
  Fönster
  3-glas
  Våningsplan
  1. Hiss finns.

  Ekonomi

  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 334 kr/mån
  Inkl värme, va, kabel-tv samt bredband
  Andel i föreningen
  1.07849%
  Andel av årsavgift
  1.07846%
  Bostaden är pantsatt
  Nej
  Kommer inom kort!

  Driftskostnader

  Hushållsel
  3 500 kr/år
  Försäkring
  1 500 kr/år
  Summa
  5 000 kr/år
  Dessa kostnader är enligt schablon för bostäder om liknande storlek.
 • Allmänt om föreningen
  FÖRVALTARE
  Riksbyggen

  EL
  Föreningen har gemensamt elavtal med Umeå Energi.

  NYCKELHANTERING
  Riksbyggen och byggbeslag
  Namn
  Brf Sångfågeln 2
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769615-6830
  Hemsida
  Föreningens ekonomi
  Ingen förändring 2023.
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  95 st
  Antal lokaler
  1 st
  TV/bredband
  Bredband via Telia, 100/100
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av köpare)
  Pantsättn.avgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja, 10/90 minst
  Renoveringar
  Utförda: Bytt ventilationsaggregat, målning och utemiljön.
  Parkering Carport med förråd: 409 kr/mån
  Carport utan förråd: 381 kr/mån
  P-plats med motorvärmare: 240 kr/mån
  Kö på samtliga men det finns bra med platser idag.
  Gemensamma utrymmen Gästlägenhet och hobbyrum.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  På Marieområdet har du alltid nära till rekreation med Stadsliden på ena sidan och Nydala på den andra. Mariehemsängarna är ett uppskattat område med mycket aktiviteter som discgolf, skidor och den årliga brännbollsturneringen. På Marieområdet finns boendeformer på nära avstånd från såväl handelsområden som universitet. Mariehem är planerat utifrån tidstypiska planeringsideal med karaktärer som trädgårdsstad, med skola och centrum inom en trafikring där separeringen av trafikslag är tydlig. Marieområdet med Mariehem, Mariedal och Marieberg byggdes upp för att möta det stora behov av bostäder som följde av universitetets omvandlingskraft. Därefter tillkom Olofsdal och Nydalahöjd. Senare tillskott är Mariestrand som ligger granne med Nydalasjön.

  På Mariedal finns ett handels- och verksamhetsområde som kopplar till Ersboda och i dess västra del i huvudsak tät småhusbebyggelse medan låg sluten bebyggelse dominerar i öst. Här finns en bredd med 1970-tals flerfamiljshus som kombinerar trä och tegel och tätt liggande rad-, par-, och kedjehus. Marieberg präglas av avsaknad av genomfarts­trafik, här finns återvändsgränder till markparkeringar med korsande vägar för kollektivtrafik och väl utbyggt gång och cykelnät. Bebyggelsen är låg och sluten bebyggelse i trä med två- till tre våningar. Mariehem är byggt strikt utifrån trafiksepareringens principer med matning utifrån och med plats för människor och lek helt fredad från biltrafik. Flerfamiljshusen här har medelhög täthet och är av typen ”hus i park” med vitkalkade fasader och gårdar för lek och umgänge. Här och var finns skogspartier bevarade samt parker och dungar integrerade i den bebyggda miljön.

  Bräntberget
  Den stadsnära slalombacken med lift. Här har många Umeåbor tagit sina första alpina skär under årens lopp. Inte minst lade Maria Pietilä-Holmner grunden för sin proffskarriär just här.

  Nydalasjön
  Ett stenkast från bebyggelsen på Mariestrand finns Nydalasjön, mitt i skogen med strövområden, tjärnar och en fin slinga längs varierade naturmiljöer runt hela sjön. Här bedriver många föreningar verksamhet och här finns aktiviteter året runt för alla Umeåbor, men också lugn och ro.

  Vattentornet
  Det lysande landmärket på höjdåsen. Runt vattentornet och skogspartierna därikring kan vi ta en picnic och njuta av lugnet.