Skataudden 19

Boarea
133 m²
Antal rum
4 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
1 590 m²
Camilla Dahl Ansvarig mäklare 070-963 72 30

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Skataudden » Nybyggt, påkostat ladhus med havsutsikt!

Nybyggt, påkostat ladhus med havsutsikt! Både exteriören såväl som läget ger höga förväntningar på interiören men ni kan andas ut, ni kommer inte att bli besvikna! Planlösningen balanserar sociala ytor och privat sfär på ett ypperligt sätt, tillvalen är påkostade och de nuvarande ägarna har verkligen fått till helheten med material, färg och form. Kök, matplats och vardagsrum integrerar med varandra i en öppen planlösning som måttar nästan hela 48 kvm! Här är känslan av ljus och rymd påtaglig och förstärks ytterligare av stora fönsterpartier i tre väderstreck samt den fantastiska takhöjden á 4,84 m. Notera även altandörrarna som breder ut sig på varsin sida om den tjusiga kaminen och suddar ut gränsen mellan ute och inne. Invändigt återfinns tre rofyllda sovrum varav huvudsovrummet är försett med en egen klädkammare. Vidare finns två exklusiva badrum, groventré/tvättstuga och ett loft.

Huset smälter fint in i omgivningen och har delvis skydd från både vind och insyn tack vare skogspartiet som omsluter två av tomtens fyra sidor. Säljarna har gjort ett hästjobb med uteplats och uppfart samt påbörjat odlingen som har alla möjligheter att växa än mer och kanske kompletteras med ett växthus? Lämnar ni er egen oas för att upptäcka närområdet finner ni strövområden, fiske, bad och den populära restaurangen Kvarkenfisk. Matbutik och förskola/skola i Täfteå.

» Tomt i västerläge med havsutsikt!
» Laddbox för elbil.
 • Rumsbeskrivning

  Hallen välkomnar er med öppna armar - och gott om svängrum! Under era fötter ligger ett stilrent och slitstarkt klinkergolv, där klinkerplattorna slutar tar ett massivt trägolv vid som enhetligt löper vidare genom husets alla rum. Era ytterkläder och skor hänger ni av er direkt till vänster om entrén. Önskas mer förvaring finns det plats för en byrå eller liknande under den vackra trappan.

  Till höger om hallen disponeras den mer privata delen av huset som utgörs av bl.a. tre sovrum varav det ena är något större i storlek och har direktaccess till egen klädkammare. Till höger om hallen finner ni även ett av husets två badrum. Med fingertoppskänsla har nuvarande ägare lyckats skapa ett badrum som är både klassiskt och tidlöst. Valet av kakel och klinker, detaljen att kakelplattorna inte går hela vägen från golv till tak samt valet av blandare till både handfat och badkar tillför charm och elegans.

  Rakt fram från hallen ligger den kombinerade groventrén och tvättstugan placerad. Här finns tvättmaskin, torktumlare och grovtvättställ samt förvaring i både stängda skåp och öppna hyllplan. Detta rum går även att benämna som teknikrum då värmepump, elcentral, avstängning för vatten återfinns här.

  Med utgångspunkt från hallen: bakom första dörren till vänster väntar det andra, helkaklade badrummet. Även detta badrum är smakfullt inrett med en touch av retro, lägg märke till mönstret på klinkergolvet och blandarna till både handfat och dusch. Stort vädringsfönster låter solens strålar fritt leta sig in i badrummet och ger rikligt med naturligt ljus. Djup fönsternisch gör det möjligt att ställa en växt eller annan dekorering i fönstret.

  Till vänster om hallen integrerar kök, matplats och vardagsrum i en ljus och öppen planlösning med magnifik takhöjd! Påkostat kök signerat Ballingslöv som ger er gott om förvaring och goda arbetsytor. Maskinparken består av fullstor kyl och frys (rostfritt), integrerad diskmaskin, inbyggd ugn och mikro, induktionshäll och köksfläkt från RørosHetta som passar ypperligt i detta moderna tillika lantliga hus!

  I köket är det förberett för el till en köks-ö.

  Matsalsbord och de klassiska vardagsrumsmöblerna kan ha ganska exakt vilken storlek och vilken form som helst då golvytorna i detta rum är generöst planerade. Mest troligt kommer ni att vilja möblera till fördel för att kunna vila ögonen på den vackra kaminen växlat med grönska och hav. Fönsterpartierna är stora och vackra och altandörrarna, som breder ut sig på varsin sida om den tjusiga kaminen och suddar sommartid ut gränsen mellan ute och inne.

  Den grönmålade trappen i hallen är inte enbart en inredningsdetalj, den leder er upp till ett loft där väggar och tak är på plats men golv saknas. Här finns ett stängt förråd, ett mindre fönster samt en öppning mot entréplan vilket gör att känslan av vind försvinner och ni skulle utan tvekan kunna inreda detta till ett sovrum, gästrum och/eller kontor!

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Fast.beteckning
  Täfteå 1:90
  Adress
  Skataudden 19
  Postadress
  90788 Täfteå
  Kommun
  Umeå
  Boarea
  133 m² (taxeringsinformation)
  Antal rum
  4 rum och kök, varav 3 sovrum
  Tomtarea
  1 590 m²

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1-plansvilla med loft
  Byggnadsår
  2022
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Tak
  Plåt
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  Frånluftsvärmepump NIBE F730, golvvärme
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten (vattenförening). Avlopp, minireningsverk (4evergreen kemfritt normal, samt en infiltrationsbädd 15m2)
  Ventilation
  Tilluft via freshventiler och frånluft via värmepumpen.

  TV- och internetanslutning

  Bredband: Fiber indraget..

  Driftskostnader

  Hushållsel
  20 000 kr/år
  Vatten/avlopp
  2 745 kr/år
  Väg/samfällighetsavgift
  1 000 kr/år
  Renhållning
  2 590 kr/år
  Summa
  26 335 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 4 380 kr tillkommer)
  I kostnad för el ingår uppvärmning och hushållsel. Kostnad för vatten är 800 kr/år + 30kr/m3.

  Försäkring

  Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  438 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Markvärde
  438 000 kr
  Skatt/avgift
  4 380 kr
  Typkod
  210, Småhusenhet, tomtmark

  Pantbrev

  Totalt 2 st pantbrev om 4 930 000 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Detaljplan (2010-08-25)
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.