Haga

Östra Kyrkogatan 28B

Boarea
22.5 m²
Antal rum
1 rum
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift
1 847 kr/mån
Pris
1 395 000 kr utgångspris
Andreas Ahlm Ansvarig mäklare 070-554 29 65

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Haga » 1:a med optimalt läge nära centrum och universitet

Välkommen till denna enrummare med perfekt läge intill centrum och promenadavstånd till Universitet och NUS. Trivsam lägenhet med fint ljusinsläpp och en balkong med eftermiddag- och kvällssol.

Belägen på andra våningen vid nedre Haga finner ni denna fina lägenhet i en förening som bildades 2004. Här bor ni i ett av Umeås populäraste kvarter, omgiven av grönområden och endast några minuters promenad från centrum. Ett helt perfekt läge för en student eller veckopendlare.

Här kan du njuta av en välplanerad lägenhet med fint ljusinsläpp som ger plats för både säng, soffa och matplats. Ett trivsamt allrum, pentry med köksö och underskåp samt renoverat badrum. I hallen finns god förvaring via flertal garderober.

Läget på nedre Haga är svårslaget, här finns det mesta du kan tänkas behöva inom ett kort promenadavstånd. Det är nära till butiker, populära restauranger och livsmedelsbutiker som ICA och Coop. Goda kommunikationer med lokalbussar samt fina cykelvägar som tar dig vidare runt i Umeå. Centralstationen ligger även det inom ett bekvämt avstånd.

Varmt välkommen till visning!
 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Östra Kyrkogatan 28B
  Postadress
  90336 UMEÅ
  Område
  Haga
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  14
  Boarea
  22.5 m² (föreningens information)
  Antal rum
  1 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1964
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk
  Våningsplan
  2 av 3. Hiss finns ej.
  Övriga byggnader/utrymmen
  Lägenhetsförråd som tillhör lägenheten

  Ekonomi

  Utgångspris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  1 847 kr/mån
  I månadsavgiften ingår värme, VA, kabel-tv och internet.
  Andel i föreningen
  2.3074%
  Bostaden är pantsatt
  Ja

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2020-02-05)
  Primärtenergital
  85 kWh/m²/år
  Energiklass
  C

  Uteplats/balkong

  Balkong i västerläge
 • Namn
  Brf Ekan
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769611-2213
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Haga är en av Umeås äldsta stadsdelar, och tveklöst en av de populäraste. Haga är en god representant för mycket av det som kännetecknar vårt Umeå – här är ungt och urbant men på samma gång hemvävt, och alltid med ett passionerat förhållande till träning och natur.

  Här finns en blandad bebyggelse av trä och tegel, villor, radhus och hyreshus, fördelade i ett oregelbundet och charmigt gatunät – ett arv från de stadsplaner som lades i stadsdelens ungdom. Och här är vi faktiskt ännu yngre än det redan unga snittet i Umeå.

  På Haga är vi omgivna av shopping i norr, centrum i söder och Umeås två stora rekreationsområden i öster och väster; Stadsliden och I20-området. Mycket av Umeås elitidrott sker på Umeå Energi Arena med massor av innebandy, fotboll, basket med mera – som ihop med intilliggande Gammlia gör området till en naturlig och populär mötesplats. Allt detta skapar unika förutsättningar för ett tryggt stadsliv i kombination med ett aktivt och hållbart friluftsliv.

  Kommunikation

  Goda förbindelser med buss överallt inom Umeå. Från Haga har du cykel- eller promenadavstånd vart du än kan tänkas behöva fara.

  Närservice

  För den som är motionssugen finns en inomhushall för innebandy och basket, gym, simhall och ett elljusspår. Om du hellre tittar på sport än att sporta själv, finns Gammliavallen som är Umeås största fotbollsarena. Haga erbjuder dock så mycket mer än möjligheten att motionera, här hittar du bland mycket annat restaurang, mataffärer, frisör och skolor.

  Övrigt om området

  Två sevärdheter:
  Sara Lidman-tunneln vid Järnvägsstationen
  Tunneln är entrén till Haga. Ett konstverk i sig. Med författarens citat på väggar, fågelkvitter, ljus och rymd kan du känna dig trygg när du ska till och från centrala stan.

  Östra kyrkogatan
  Eller ÖK som den kallas. En livsnerv som löper genom hela stadsdelen från söder till norr.