Ersboda

Ostkroken 124

Boarea
132 m²
Antal rum
5 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
359 m²
Adrian Javaher Ansvarig mäklare 070-269 10 30

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Ostrkoken 124 - Charmigt Kedjehus med bra läge!

Varmt välkomna till detta charmiga radhus med bästa läge på Ersboda. Här har du möjlighet att sätta din egen prägel på huset och göra det till ditt alldeles egna drömhem.
Med lite kärlek och kreativitet kan ni omvandla detta hus till ett imponerande hem som kommer att glädja dig och din familj många år framöver.

Plan 1:

Entréplan erbjuder ett stort kök med goda förvaringsmöjligheter och praktiska arbetsytor. Här finner ni även plats för ett matbord för det större sällskapet. I anslutning till köket finner ni även bostadens tvättstuga. Stort vardagsrum med generösa ljusinsläpp via fönsterpartier i flertal väderstreck. Här finner ni även en unik utgång till hemmets lummiga trädgård. vidare erbjuder entréplan ett rymligt och helkaklat badrum samt ett större sovrum.

Plan 2:

Detta plan består av två rymliga sovrum varav ett Masterbedroom med egen balkong , en inre hall som kan möbleras som ett allrum samt ett rymligt och helkaklat badrum.

Utöver detta finns en härlig och lummig trägård att tillgå med flertal träd samt bärbuskar.

Här bor ni med närhet till Stora Birk handelsområde, goda bussförbindelser, fina grönområden och motionsspår.

Missa inte chansen,
Kontakta adrian för mer info!
 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Fast.beteckning
  Osten 25
  Adress
  Ostkroken 124
  Postadress
  90626 Umeå
  Område
  Ersboda
  Kommun
  Umeå
  Boarea
  132 m² (taxeringsinformation)
  Antal rum
  5 rum och kök, varav 3 sovrum
  Tomtarea
  359 m²

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla
  Byggnadsår
  1982
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Trä
  Tak
  Plåt
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

  Driftskostnader

  Hushållsel
  4 457 kr/år
  Väg/samfällighetsavgift
  44 400 kr/år
  Försäkring
  2 200 kr/år
  Summa
  51 057 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
  SAMFÄLLIGHETSAVGIFT INKL: Uppvärmning (fjärrvärme), renhållning och snöröjning, sopor, internet, bredband samt kabel-tv. Elförbrukning: 1 728 kWh senaste 12 månaderna. Huvudsäkring: 16 A Umeå Energi Bredband

  Försäkring

  Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  2 225 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  1982
  Byggnadsvärde
  1 482 000 kr
  Markvärde
  743 000 kr
  Skatt/avgift
  9 525 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 8 st pantbrev om 1 300 000 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Stadsplan (1981-06-01)
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Den gröna stadsdelen – varierad och livaktig!
  Ersboda – en av Umeås nyare stadsdelar och tydligt planerad för variation. Här finns en bredd i bebyggelsen; höga, låga, stora hus, små hus, terasshus och enfamiljshus – i både trä och tegel. Allt i en medvetet blandad form för att motverka ensidighet och segregation. Här kan du både hyra och äga din bostad och hitta något som passar livets alla skeden.

  Grannskapsplanering med skogsstråk.
  Man kan följa olika stadsplaneringsideal på Ersboda. Funktionalismens ideal att skapa bostadsområden där trafiken leds runt om och gatorna blir mindre och mindre ju närmre bostäderna man kommer. Därav matargatorna Cementvägen och Ystarvägen. Dessa bidrar till en tydlig avgränsning i bebyggelse- och innehållstyper.

  På Östra Ersboda kan vi se idealet att bygga mindre ”grannskap”. Det finns trädplanterade partier med allékaraktär på vissa sträckningar. Stadsdelens ges även sin karaktär dels av de bevarade skogsstråken som löper genom stadsdelen och fungerar som skiljelinjer. Gång- och cykeltrafik hänvisas i huvudsak till särskilda vägar separerat från biltrafik.

  Levande föreningsliv!
  Ersboda är en stadsdel som är färgstark och naturskön. Befolkningen är ung och här det finns gott om mötesplatser, arbetsplatser, handel och stora grönområden. Det prisbelönta Folkets hus är mycket välbesökt och bjuder på kultur, bibliotek, föreställningar och dans. Föreningslivet är livaktigt och på Ersbodaängarna finns plats för fotbollsmatcher, lek och odling i kolonilotterna. Förutom goda möjligheter till rekreation inom stadsdelen, är stadsdelen dessutom omgärdad av fina rekreationsmöjligheter såsom Nydala, I20-terrängen och de fina miljöerna i norr utmed Tavleån. Komplettering som ger blandning.

  Komplettering som ger blandning
  Ersboda är högintressant för etableringar och utvecklas starkt. Handelsområdet utvecklas för ökad blandning, nya företag söker sig till området och vi följer utvecklingen av Sandbäckens handelsområde vid Green Zone och I20. Nya småhus i den östra delen bidrar till en ökad blandning och nya möjligheter för framtida företag öster om Östra Ersboda.

  Kommunikation

  Inom Ersboda finns det mycket goda bussförbindelser som tar dig till centrum, universitet och sjukhus

  Närservice

  Invid E4 finns ett av Umeås större handelscentrum med flertalet affärsverksamheter.

  Övrigt om området

  Äventyrslekparken!
  Här finns naturnära lek för de lite äldre barnen med en kombinationslek som är specialdesignad för denna plats. En mötesplats inte bara för närboende utan för besökare från andra delar av staden.

  Ersbodaängarna!
  Vidsträckta ytor och aktivitetsområde för lek, spontanidrott och picnic. Plats för både fotbolls­matcher liksom gröna fingrars flit i kolonilotterna.

  Östra Ersboda centrum.
  Här finns Östra Ersboda skola, matvaruhandel och förskoleverksamhet samlat kring Folkets hus. Här är det helgdans, kurser och föreningar. Och här märks Ersbodadagen och Ersbodafestivalen om höstarna.