Ålidhem

Kemigränd 30

Boarea
46 m²
Antal rum
1 rum
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns ej.
Månadsavgift
2 975 kr/mån
Pris
1 450 000 kr
Robin Sjöberg Ansvarig mäklare 070-555 59 39

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Ålidhem » Universitetsnära 1:a i stabil förening!

Nu ges möjligheten att bli ägare till en otroligt trivsam och välplanerad etta! Kemigränd 30 är ett utmärkt boende för dig som ska köpa din första lägenhet, studerar eller veckopendlar. Här är dina kvadratmeter väl valda vilket gör att du får mycket bostad på sparsam yta. Hall med svängrum, plats för hatthylla och inredd med smakfull garderobsvägg som sträcker sig från vägg till vägg och golv till tak. Vidare finns här ett helkaklat badrum med tvättmaskin, ett kök som gör rätt för sitt namn och med plats för matbord i direkt anslutning. Ljust allrum där man löst ett separat sovutrymme genom att sätta upp en vägg och montera skjutdörrar - fiffigt!

» I avgiften ingår värme, vatten, tv, internet och hushållsel.
 • Rumsbeskrivning

  Direkt innanför dörren ligger ett stilrent och slitstarkt laminatgolv som ramas in av ljust färgsatta väggar. Ytterkläder och skor kan ni antingen hänga av er till vänster eller stuva in i garderoberna till höger.

  Det väl tilltagna badrummet är inrett med kakel och klinker på väggar och golv. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, duschhörna som skärmas av med fin glasbetong och egen tvättmaskin - vardagslyx när den är som bäst! Frostat fönster fyller badrummet med ljus.

  Separat kök med gott om förvaring, generösa arbetsytor och härligt ljusflöde tack vare att även detta rum är försett med fönster. Den maskinella utrustningen består av rostfri kyl/frys, spis och fläkt. Matbordet får naturligt sin plats intill köket, möjligt att möblera med ett bord för 4 personer.

  Allrummet är i originalutförandet generöst planerat varpå den smarta lösningen med att skärma av en del av detta rum till fördel för att kunna separera umgängesyta från sovdel funkar alldeles ypperligt. Vardagsrummet har fortfarande plats för soffa, soffbord och tv-bänk!

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Kemigränd 30
  Postadress
  90731 Umeå
  Område
  Ålidhem
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  212302001-0139
  Boarea
  46 m² (föreningens information)
  Antal rum
  1 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1969
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Bergvärme
  Ventilation
  Frånluft med återvinning
  Besiktning
  Godkänd 2020-02-21
  Våningsplan
  1 av 4. Hiss finns ej.
  Övriga byggnader/utrymmen
  Till lägenheten hör ett förråd.

  Ekonomi

  Utgångspris
  1 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 975 kr/mån
  I avgiften ingår värme, vatten/avlopp, tv, bredband och hushållsel.
  Andel i föreningen
  0.2729%
  Andel av årsavgift
  0.2729%
  Bostaden är pantsatt
  Ja
  Nettoskuldsättning
  121 927 kr

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2020-02-21)
  Primärtenergital
  84 kWh/m²/år
  Energiklass
  C
 • Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Laboratorn 1. I kvarteret finns 12 byggnader med 235 st lägenheter.

  Förvaltare
  Riksbyggen

  El
  Föreningen har ett gemensamt el-avtal med individuell mätning och debitering med en fördröjning om 4 månader.
  Namn
  Brf Kemisten
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  794000-1915
  Föreningens ekonomi
  Avgiften höjdes med 4% 2023-07-01.
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  235 st
  Antal lokaler
  177 st
  TV/bredband
  TV och Bredband 100/100 via Sappa. Router följer med lägenheten, med den kan man lätt felsöka om det skulle vara något fel på internet.
  Överlåtelseavgift
  1433 kr (betalas av köpare)
  Pantsättn.avgift
  573 kr
  Tillåts juridisk person?
  Ja
  Tillåts delat ägande?
  Ja, minst 10% ägande.
  Renoveringar
  Genomförda renoveringar:

  2016 » Bergvärme
  2018 » Renovering av balkonger
  2019 » Renovering av fasader, entréer och balkongräcken
  2022 » Byte lägenhetsdörrar

  Kommande:
  Inget stort planerat, följer underhållsplanen.
  Gårdsplats
  Innergård med öppna gårdsytor med mycket grönska under sommaren. För de små finns lekplats och ytor passande för bollspel. De större har tillgång till trivsamma samlingsplatser för både små och stora sammankomster.
  Parkering Garage: 418 kr/mån
  P-plats med motorvärmare: 129 kr/mån
  Elbilsplats: 246 kr/mån + elförbrukning
  MC-plats: 209 kr/mån
  I dagsläget ingen kö förutom på garage.
  (2023-06-01)
  Gemensamma utrymmen Gästrum, fina utemiljöer, hobbyrum (Kemigränd 1), tvättstugor, soprum, grovsoprum och kvarterslokal.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Mellan älven och universitetet finns de Östra stadsdelarna.
  Ålidhems pulserande studentliv, Sofiehems och Gimonäs trygga villakvarter eller naturnära Carlshem? Här sägs de flesta Umeåbor ha bott minst en gång i livet. Stadsdelen Ålidhemsområdet omfattar Carlshem, Carlslid, Carlshöjd, Gimonäs, Sofiehem, Ålidbacken och Ålidhem.

  Lugnt och lummigt!
  Före stadsbranden fanns det ingen bebyggelse här. Ett flertal industrier etablerades på älvstranden öster om Ålidbacken som relaterade till stadens återuppbyggnad. Detta blev platsen för sågar, gjuterier och tegelbruk. År 1925 blev Sofiehem en del av staden och dess egnahemsbebyggelse var ofta kopplad boende för de som arbetade på de älvsnära fabrikerna. Här slog sig olika arbetskategorier och samhällsklasser ner.

  Under mitten på förra seklet ökade bostadsbehovet igen och med ny stadsplan tog bebyggelseutvecklingen fart. Ålid­backen, nära det expanderande lasarettet, utvecklades till ett utpräglat hyreshusområde medan Sofiehem tog riktning mot en stadsdel med främst småhus. Här finns överlag gles och tät småhusbebyggelse med undantag för Tunnelbackens höga punkthus och intilliggande lägre, mer slutna bebyggelse.

  Gimonäs har en mer oregelbunden kvartersstruktur med omväxlande gles och tät småhusbebyggelse. Överlag blir intrycket luftigt och sammanhållet. Senare bebyggelse ökar graden av markutnyttjande genom tätare och högre bebyggelse.

  Levande och föreningsaktivt!
  Ålidhem och Carlshem speglar en karaktäristisk tid i svensk stadsbyggnadshistoria och var tidens svar på de förutsättningar som än i dag präglar Umeå stad; universitetets attraktionskraft och det efterföljande bostadsbehovet. Under 1960-talet uppfördes bostäder på Ålidhem på kort tid med tegelröda flerbostadshus i två till fyra våningar och lummig grönska. De bilfria kvarteren präglas av rörelser på gående och cyklisters villkor. Här har man närhet till eget stadsdelscentrum, universiteten och Strömpilens handelsområde.

  På 1970-talet var det dags för Carlshem med ytterligare flerfamiljshus medan Carlslid bebyggdes med varierade typer av tät småhusbebyggelse; radhus, kedjehus och vanliga småhus. På 1990-talet och framåt har olika typer av påbyggnader varit aktuell på de ganska låga flerfamiljshusen. I en förödande brand 2008 brann ett helt kvarter på Ålidhem ned. Med återuppbyggnaden skapades ett kvarter med dubbelt så många lägenheter och gemensamhets­lokal. Kompletteringar pågår löpande i stadsdelen och på senaste tiden har en ny bebyggelsetyp tillkommit på Ålidhem, nämligen stadsradhus.

  Mycket är på gång för framtiden. Både ett stort antal hyresrätter men även ägarlägenheter på Ålidhem. Vid Strömpilen planeras både för mer handel och bostäder.

  Övrigt om området

  Socialt kapital!
  Starka sociala nätverk, hög nivå av tillit och förtroende mellan de boende är exempel på kännetecken på en plats med högt socialt kapital. Att bo på en sådan plats antas vara hälsofrämjande och måttet kan ses som en indikator på hur socialt hållbart ett område är.

  Forskningsresultat.
  Variationen i nivån på det sociala kapitalet är stort i de östra stadsdelarna, utifrån det index som konstruerades efter enkätundersökningarna 2006 och 2020. Gimonäs hamnade både 2006 och 2020 i den grupp med stadsdelar med det allra högsta sociala kapitalet. Sofiehem fanns i samma grupp 2006 men i 2020 års index hade det sociala kapitalet sjunkit något, från mycket högt till högt.