Grubbe

Lagmansgatan 42B

Boarea
39 m²
Antal rum
1.5 rum
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.
Månadsavgift
2 172 kr/mån
Andreas Ahlm Ansvarig mäklare 070-554 29 65

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Grubbe » Renoverad lägenhet, stabil förening

Välkommen till natursköna Grubbe och bostadsrättsföreningen Lövsågen som erbjuder en stabil förening med låg månadsavgift och belåning. Lägenheten är totalrenoverad i toppklass med stilfull färgsättning och materialval. Smarta förvaringslösningar och sovalkov med elegant belysta skjutdörrar. Generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier ger en ljus och trivsam lägenhet. Ett boende för den som efterfrågar det lilla extra!

Och så läget! Här bor du med cykelavstånd till citykärnan. Här finns skog, åkrar och den porlande älven på bekvämt avstånd från din ytterdörr samtidigt som stadens puls går att nå till fots, på cykel eller med buss. Matbutik och busshållplats i direkt närhet av bostaden.
 • Rumsbeskrivning

  Redan i hallen får man en riktigt "wow"-känsla. Stilrena ytskikt i kombination med god förvaring via en rymlig skjutdörrsgarderob med spegeldörrar som gör att varken du eller dina gäster behöver fundera på vart ytterkläder och skor får plats.

  Direkt till höger ligger badrummet är inrett med wc, handfat med kommod och badkar med dusch.

  I hallen finns praktisk klädkammare.

  Rakt fram från hallen ligger vardagsrum och sovalkov med stilfulla glaspartier. Vardagsrummet har ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare två, stora fönster som låter solens strålar fylla rummet med naturligt ljus. Här ges ni utrymme för favoritsoffan med tillhörande soffbord samt en tv-bänk.

  Kök i vinkel med stilfull mörk inredning som matchas med grå bänkskiva och bryts av med ett vitt kakel. Goda arbetsytor och stort fönster som släpper in ljus.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Lagmansgatan 42B
  Postadress
  90360 UMEÅ
  Område
  Grubbe
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  43
  Boarea
  39 m² (föreningens information)
  Antal rum
  1.5 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1969
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Våningsplan
  1 av 2. Hiss finns ej.
  Övriga byggnader/utrymmen
  Inom föreningen finns tvättstuga, samlingslokal och cykelförråd!
  Övrigt
  2010 » Fönsterbyte
  2017 » Stamrenovering (relining)
  2017 » Nya lägenhetsdörrar + målat om i trapphus
  2020 » Renovering av samlingslokalen

  Ekonomi

  Månadsavgift
  2 172 kr/mån
  I månadsavgiften ingår värme, vatten/avlopp, kabel-tv och internet.
  Andel i föreningen
  0.70423%
  Andel av årsavgift
  0.70423%
  Bostaden är pantsatt
  Ja

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2019-02-15)
  Primärtenergital
  126 kWh/m²/år
  Energiklass
  E

  Uteplats/balkong

  Möjlighet att ställa utemöbler på baksidan.

  Bilplats

  31 st p-platser. 135 kr/mån.
  47 garageplatser. 267 kr/mån.
 • Allmänt om föreningen
  Fastigheten består av 8 stycken tvåvåningshus som ligger på Lagmansgatan 42A-D, 46A-F och 50A-F.
  Namn
  HSB, Brf Lövsågen
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  794000-3705
  Antal lägenheter
  84 st
  Parkering Garage och p-plats med motorvärmare finns via separat kö.
  Gemensamma utrymmen Samlingslokal
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Välkommen till Grubbe – ett av Umeås äldsta områden med en samling anrika kvarter där människor har bott länge. Förr var Grubbe en by i Umeå landsförsamling, men nuförtiden är de gamla kvarteren en naturlig del av Umeå stad. Området angränsar till Grisbacka i öster, Västerhiske och Umedalen i väster och kantas av Umeälven i söder. På Grubbe möts du av allt från gamla stall till moderna radhus under storväxta trädkronor. Här ligger villaområden och hyreshus bredvid vidsträckta åkrar och gamla gårdar, och närheten till älven och skogsområden gör att den norrländska naturen aldrig är mer än ett stenkast bort. Du bor alltså lantligt men ändå statsnära i en perfekt kombination.

  I området finns gott om plats för naturliv men även motion. Den nämnda närheten till Umeälvan, som ni har på promenadavstånd från er dörr innebär att ni har nära till både fiske och bad. På grusvägarna och stigarna som finns i området kan ni njuta av promenader eller löprundor bland åkermarker och gamla gårdar. På Grubbe finns möjligheter till aktiviteter för hela familjen. Förutom allt vad naturen har att erbjuda finns här också bland annat en tennisbana, en pulkabacke, skateboardpark och en fotbollsplan med konstgräs.

  Någon kilometer bort ligger Iksu spa där du kan träna, boka spa-behandlingar eller njuta av solterapirummet under årets mörka månader. Här finns även restaurangen Bistro Le Garage.

  Kommunikation

  Gång- och cykelavstånd till centrala Umeå. Goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.

  Närservice

  Längs Backenvägen som går genom hela Grubbe finns blomsteraffärer, livsmedelsbutiker och bageri. Det finns även pizzerior och hamburgerrestaurang. På Umedalen, som angränsar till Grubbe, finns ICA Kvantum Kronoparken, stormarknader och byggvaruhus. Drygt 3 kilometer öster finner ni Umeås centrum med allt som det innebär.

  Skolor och barnomsorg
  På Grubbe finns Grubbeskolan (7-9) och Grisbacka skola (F-6). Folkbiblioteket finns i Grubbeskolan och erbjuder aktiviteter för både barn och vuxna. I området finns det även gott om förskolor. På Backen finns Backen skolan (F-6)