Dragonfältet

Dragongatan 5

Boarea
81.5 m²
Antal rum
3 rum, varav 2 sovrum
Våningsplan
2 av 5. Hiss finns.
Månadsavgift
5 983 kr/mån
Pris
3 595 000 kr utgångspris
Camilla Dahl Ansvarig mäklare 070-963 72 30

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Dragonfältet » Toppfräsch 3:a, inglasad balkong á 15 km!

Gavellägenhet á 3 rum och kök som erbjuder en öppen och social planlösning - utan att kvadratmetrarna har behövt ge vika! Arkitekten har verkligen tänkt till vid utformandet av den här bostaden vilket ger er cirka 81,5 kvm som passar perfekt oavsett ålder och livssituation. Ni har öppna ytor med härligt ljusinsläpp från hela tre väderstreck, stilrent kök med komplett maskinpark, rymligt badrum med kakel, klinker och komfortvärme samt egen tvättdel. Vidare finns här en smart planerad hall med goda förvaringsytor och golvvärme, två ombonade sovrum samt ett ljust och luftigt vardagsrum med utgång till den väl tilltagna balkongen. Balkongen är inglasad och ligger till fördel för eftermiddags- och kvällssolen!

» Till lägenheten hör ett förråd
» Inglasad balkong som måttar cirka 15 kvm!

Här bor ni längs med en lugn gata utan genomfartstrafik! Läget är svårslaget då ni bor med direkt närhet till förskola/skola, ett stenkast från stadshuset och en kort promenad in till citykärnan samtidigt som ni har grönska, parker och den porlande älven inom räckhåll.
 • Rumsbeskrivning

  Hallen är rymlig och möblerbar. I direkt anslutning till entrén finns det både avhängningsmöjligheter och yta för lättare möblemang alternativt förvaring av en barnvagn/rullator. Längre fram i hallen finns stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Fötterna placerar ni på ett klinkergolv med underliggande golvvärme.

  Första svängen till höger leder er in det rymliga badrummet med kakel och klinker på väggar och golv samt skön komfortvärme. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och dusch med glasvägg. Egen tvättdel bestående av tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva ovanpå samt två badrumsskåp - vardagslyx! Stort vädringsfönster ger rummet ett härligt ljusflöde!

  Lägenhetens två sovrum ligger även de till höger om hallen. Det ena sovrummet är något större i storlek och ger plats för dubbelsäng, nattduksbord och skjutdörrsgarderob utan att rummet känns övermöblerat. Det andra sovrummet lämpar sig perfekt som barnrum, gästrum och/eller kontor.

  Ljust och luftigt vardagsrum tack vare den öppna planlösningen mot matplats och kök i kombination med flertalet fönster. Vardagsrummet ger gott om yta för soffa, favoritfåtöljen och mediabänk. Från vardagsrummet nås lägenhetens balkong.

  Den inglasade balkongen blir en naturlig förlängning av lägenheten, något som har varit väldigt uppskattat av de nuvarande ägarna. Här ges ni 15 extra kvm att vistas på oavsett om solen skiner eller regnet öser ner.

  Sist men inte minst: köket! Kök med generösa arbets- och förvaringsytor samt gott om plats för ett stort matbord. Maskinparken består av kyl och frys i rostfritt, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro och ugn, induktionshäll och fläkt. Fönster ovanför diskhon ger både fint ljus och en trevligare utsikt än att titta in i väggen.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Dragongatan 5
  Postadress
  90322 Umeå
  Område
  Dragonfältet
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  0105
  Boarea
  81.5 m² (föreningens information)
  Antal rum
  3 rum och kök, varav 2 sovrum

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2018
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  FTX
  Våningsplan
  2 av 5. Hiss finns.

  Ekonomi

  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  5 983 kr/mån
  I avgiften ingår värme, tv och internet. El och vatten debiteras efter förbrukning. Bostadsrättsinnehavaren behöver inget eget el-avtal.
  Andel i föreningen
  2.61869%
  Andel av årsavgift
  2.551%
  Bostaden är pantsatt
  Ja

  Uteplats/balkong

  Inglasad balkong, läge väster.
 • Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Spiltan 7. På fastigheten finns 3 st flerbostadshus i fem våningar med 39 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 2017-2018. Fastighetens adress är Dragongatan 5, 7 och 9.
  Namn
  Brf Dragonen 1
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769631-4959
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  39 st
  Överlåtelseavgift
  1433 kr (betalas av köpare)
  Pantsättn.avgift
  573 kr
  Gårdsplats
  Grillplats med tillhörande sittgrupp samt lekplats.
  Parkering Föreningen är garanterad 25 p-platser i det kommunala parkeringsgaraget under Dragonskolan. Om det finns ytterligare lediga garageplatser är medlemmarna välkomna att hyra fler platser utöver de 25 st som är reserverade för föreningen.

  3 st handikapparkeringar finns vid husen. Tillstånd krävs.
  Gemensamma utrymmen Förvaring av barnvagnar och cyklar. Övernattningsrum, 200 kr/natt.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Östra Dragonfältet är under utveckling. Under de närmaste åren kommer delar av området att förvandlas. Med planer på 144 nya hyreslägenheter, ett nytt parkeringshus, samt en övergripande renovering av Östra och Västra stallet, är projektet ett samarbete mellan flera olika aktörer. En ny historia för ett redan historiskt stadsområde.

  Umeå var länge en utpräglad militärstad. Redan år 1900 blev Norrlands dragonregemente som första förband förlagt på orten. Kasernområdet vid Skolgatan har genomgått en rad förändringar genom åren, och det som en gång i tiden var bostäder för kavalleriförbandet K8 har sedan 1969 utgjort stadshus i den här staden. I dag har stora delar av Försvarsmaktens verksamheter avvecklats på orten, där bara byggnader och historier finns kvar på sina ställen. Men nu när Östra Dragonfältet ska utvecklas och förnyas för framtiden har den här historien spelat en framträdande roll i planeringsarbetet.
  I planerna för utvecklingen av Östra Dragonfältet ingår flera lokala aktörer, som i sin tur ska dra sitt eget strå till den här stacken. AB Bostaden ska bygga nya flerfamiljshus, sex till antalet. Upab har tagit fram planer för ett nytt parkeringshus i området, medan Umeå kommun ska dra om ledningar och anpassa gatustruktur, samt renovera Östra och Västra stallet i anslutning till stadshuset. Projektet ligger i linje med kommunens översiktsplan att förtäta staden och bygga fler lägenheter, för att på så sätt kunna möta ett växande behov.

  Historisk anknytning.
  Medan Upab:s bygge av ett nytt parkeringshus på kvarteret Muraren har blivit uppskjutet på grund av pandemin planerar AB Bostaden byggstart nu under hösten. Det handlar då om sex lägenhetshus fördelade på två gårdar, mellan Östra stallet och Ridvägen, som slutligen kommer att landa i 144 nya hyreslägenheter. Även här har historien haft sin hand med i spelet, då utformningen av de nya byggnaderna kommer att ha en märkbar anknytning till de ursprungliga regementsanläggningarna. Med natursten och tegel i förhöjda bottenvåningar, ljusa putsfasader med inslag av horisontella tegelband, ska husen anspela på områdets historia, och samtidigt ge ett modernt intryck till förbipasserande.
  Ett historiskt stadsområde får ett nytt utseende, och historien får på så sätt en fortsättning.
  Arbetet på de olika platserna kommer således att ske i etapper under de kommande åren. Först när alla byggnationer är klara kommer gatorna slutligen att färdigställas. Enligt de preliminära planerna beräknas allting stå klart i början av 2023.