Umedalen

Videvägen 8B

Boarea/biarea
143/10 m²
Antal rum
7 rum, varav 5–6 sovrum
Tomtarea
490 m²
Pris
4 975 000 kr
Robin Sjöberg Ansvarig mäklare 070-555 59 39

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Videvägen 8B » Ditt hem i härliga Umedalen!

Välkommen till Videvägen 8B i Umeå, där detta underbara Myresjöhus från 2008 står redo att bli ditt nya hem. Med en generös boyta på 143 kvm och en tomt på 490 kvm erbjuder det gott om utrymme för hela familjen att trivas och växa. Beläget i det eftertraktade området Umedalen, uppskattat för sin harmoniska mix av grönska och närhet till stadens puls, har du här en unik möjlighet att bo i ett välskött hus som inkluderar carport och förråd.

Huset har varit obebott sedan 2021 och avyttras nu av Umeå kommun, vilket gör det till ett perfekt tillfälle för dig att ta över och sätta din egen prägel. Detta är inte bara ett hus utan en plats där du kan skapa minnen och bygga en framtid.

Inomhus möts du av en smart planlösning med väl tilltagna rum och ljusa, öppna ytor som bjuder in till både vardagsliv och festliga tillställningar. Köket är modernt och välutrustat, perfekt för den matlagningsintresserade familjen, medan vardagsrummet erbjuder gott om plats för avkoppling och umgänge. Sovrummen är lugna oaser för återhämtning, medan badrummet är stilrent och praktiskt med moderna bekvämligheter.

Umedalen i sig är känt för sin rika kultur och dess närhet till shopping, restauranger och andra bekvämligheter gör området till en favorit bland både barnfamiljer och unga par. Med skolor, dagis och grönområden inom bekvämt avstånd blir det lätt att trivas och känna sig hemma.

Ta chansen att förvärva detta fantastiska hus och upptäck fördelarna med att bo på Videvägen 8B i Umeå. Kontakta mäklaren idag för mer information och för att boka din privata visning. Det är dags att göra denna dröm till verklighet!

Robin 070-55 55 939!
 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Fast.beteckning
  Säven 13
  Adress
  Videvägen 8B
  Postadress
  90365 Umeå
  Område
  Umedalen
  Kommun
  Umeå
  Bo & biarea
  143 + 10 m² (taxeringsinformation)
  Antal rum
  7 rum och kök, varav 5–6 sovrum
  Tomtarea
  490 m²

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla
  Byggnadsår
  2008
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Tak
  Tegel
  Grund
  Platta
  Uppvärmning
  Värmepump - frånluft
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Mekanisk (endast frånluft)

  Driftskostnader

  Hushållsel
  15 000 kr/år
  Vatten/avlopp
  6 000 kr/år
  Väg/samfällighetsavgift
  7 500 kr/år
  Försäkring
  3 000 kr/år
  Summa
  31 500 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2024-02-08)
  Energiförbrukning
  87 kWh/m²/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  128 kWh/m²/år
  Energiklass
  E

  Försäkring

  Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  3 440 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  2008
  Byggnadsvärde
  2 613 000 kr
  Markvärde
  827 000 kr
  Skatt/avgift
  9 525 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Detaljplan (2003-05-14)
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Umedalen är ett bostadsområde inom stadsdelen Backen i västra Umeå. Det har sedan slutet av 1980-talet i omgångar byggts upp runt det numera nedlagda mentalsjukhuset Umedalens sjukhus. Området, som utgör den västligaste delen av Umeås stadsbebyggelse, avgränsas mot norr av Vännäsvägen (E12/Blå vägen), i väster av Prästsjön (se nedan), i söder av bostadsområdet Kungsänget och i öster av Västerhiske.

  Sjukhusets gamla lokaler nyttjas numera bland annat för vårdcentral, förskola, Västangårds grundskola, Umedalens bibliotek, fritidsgård samt rep- och föreningslokaler. På Umedalen finns även IKSU Spa, Umeå Waldorfskola, Hannaskolan och Umeå Montessoriskola, samt Galleri Andersson/Sandström som driver Umedalens skulpturpark.

  Stadsdelens idrottsförening Umedalens IF har sektioner för bland annat fotboll, friidrott och skidåkning.

  Övrigt om området

  Umedalen är kanske mest känt för sitt mentalsjukhus som var i bruk 1934–1986. Verksamheten är numera nedlagd, och idag nyttjas lokalerna till bland annat bibliotek, vårdcentral, för- och grundskola, fritidsgård samt rep- och föreningslokaler.

  Just nu växer flera nya bostadskvarter fram bestående av bostadsrätter, radhus och hyresrätter. Närheten till både natur och serviceinrättningar gör området mycket populärt bland barnfamiljer. Umedalen är ett modernt bostadsområde med närhet till älv, grönska, kultur och motionsmöjligheter.

  1980- och 90-talshus

  På Umedalen finns våra cirka 680 lägenheter på Glädjens gränd, Hemmansvägen, Hästskovägen, J A Linders väg, Löftets gränd, Paradisgränd, Teaterallén och Viggens väg. Här hittar du allt från ettor till femmor. De flesta fastigheter byggdes under 1980- och 90-talet. I området hyr vi också ut seniorlägenheter.

  Stort serviceutbud och bra bussförbindelser

  De lägenheter Bostaden hyr ut i området är belägna i hus från två till fem våningar, med gemensamhetslokaler och bastu. Umedalen ligger cirka 5 km väster om Umeå centrum med goda bussförbindelser och ett stort serviceutbud.

  Tips på nöje och fritid

  Iksu spa: Gym, spa och friskvårdanläggning.

  Musköten: Idrottshall. Det finns även planer på ännu en idrottshall i anslutning till den befintliga.

  Skulpturpark: Började med utställningen Umedalen skulptur 1994. Parken har fått Boverkets utnämning Sveriges bästa park 2005, och lockar mer än 20 000 besökare varje sommar.

  Bibliotek: Mitt i skulpturparken finns Umedalen bibiotek. Förutom utlåning av böcker och filmer hålls regelbundet utställningar och läseklubbar.