Centrum

Dunkersgatan 8

Boarea
70.9 m²
Antal rum
3 rum, varav 2 sovrum
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns.
Månadsavgift
4 508 kr/mån
Robin Sjöberg Ansvarig mäklare 070-555 59 39

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Dunkersgatan 8 >> Nyrenoverad 3a mitt i stan!

Varmt välkomna till Dunkersgatan 8 och denna rymliga lägenhet om 70,9 kvm i centrala Umeå med hiss från markplan. Ett hem som kännetecknas av god funktion, kvalitet och interiör i högklass .
Förutom en attraktiv planlösning och generösa ljusinsläpp är detta hem perfekt för dom stora middagarna och livets sociala tillfällen.
Detta hem erbjuder ett väl tilltaget vardagsrum med stora fönsterpartier. Från vardagsrummet nås även bostadens stora balkong. Här kan nu avnjuta solens bästa timmar i ett högt och fritt läge.
Stort kök med goda förvaringsmöjligheter och praktiska arbetsytor med plats för matbord om det större sällskapet. Det finns även två rymliga sovrum att tillgå varav ett Master bedroom med klädkammare. Vidare erbjuder detta hem ett stort badrum. Här bor ni ett stenkast från allt vad Umeå city har att erbjuda. En mycket attraktiv adress för dig som vill bo med gångavstånd till både affärer, restauranger, buss och tågstation, älvspromenaden och staden puls.

Missa inte chansen,
Kontakta mäklaren för mer info!
Robin 070-5555 939!
 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Dunkersgatan 8
  Postadress
  90327 UMEÅ
  Område
  Centrum
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  008
  Boarea
  70.9 m² (föreningens information)
  Antal rum
  3 rum och kök, varav 2 sovrum

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2002
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Våningsplan
  3 av 4. Hiss finns.

  Ekonomi

  Månadsavgift
  4 508 kr/mån
  Inkl, värme, va kabel-tv, bredband samt hushållsel
  Andel i föreningen
  6.7925%
  Bostaden är pantsatt
  Nej

  Driftskostnader

  Hushållsel
  1 500 kr/år
  Försäkring
  900 kr/år
  Summa
  2 400 kr/år

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2019-04-07)
  Primärtenergital
  91 kWh/m²/år
 • Allmänt om föreningen
  Brf Swea är en äkta bostadsrättsförening med bildades/registrerades hos bolagsverket år 1996, fastigheten färdigställdes 2002 varvid inflyttning skedde. Föreningen förfogar över 12 st lägenheter på adress Dunkersgatan 8. Föreningen förvaltas och ekonomiskt och tekniskt av styrelsen. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.
  Namn
  Brf Swea
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769601-6273
  Antal lägenheter
  12 st
  TV/bredband
  Bredband via Bredband 2 (hastighet 100/100) med ip-telefoni, ingår i månadsavgiften. Analog kabel-tv via comhem, ca 20 kanaler ingår i månadsavgiften. (detta är i process att bytas ut till en annan leverantör och 1000/1000).
  Renoveringar
  2020 - Hissreparation
  Parkering 10 st - Motorvärmarplatser som kostar 300kr/mån
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Centrala stan är Umeås hjärta. Umeåbornas vardagsrum är torgen och parkerna omgärdat av ett brett utbud av butiker, restauranger och nattliv. Umeälven är livsnerven rakt genom staden. Den tillför vyer, äventyr och variationer som berikar stadsmiljöerna. Den aktiverar umeborna och den skapar välmående i centrala stan – vi äter vår take-away lunch i parkerna, vi promenerar längs strandpromenaden och hit tar vi våra besökare. Sommartid ger fiskmåsarna och gästbåtarna oss en förnimmelse av att vi är nära havet.

  Centrala stan är en kreativ blandning av material, gammalt och nytt, höga och låga hus. En dynamik som väcker känslor och som gör staden intressant. Efter branden 1888, då näst intill hela staden brann ned, byggdes dagens Umeå upp i ett rutnätsmönster med långa, breda huvudgator kantade av våra älskade (och av vissa hatade!) björkar. Byggnader som ligger längs shoppingstråk och gågator har butiksentréer och skyltfönster i bottenvåningen medan resterande är en blandning mellan kontor och bostäder. Blandningen av bostäder och olika typer av verksamheter gör att centrala stan är full av liv långt efter att arbetsdagen tagit slut och solen börjar skymma. Här finns även knutpunkten för busstrafiken – Vasaplan som många Umeåbor använder varje dag.

  Centrala stan lockar såklart många människor – de som vill bo, besöka eller arbeta i området. Därför byggs det hela tiden nya bostäder och verksamhetslokaler. Många kvarter i centrumfyrkanten är under utveckling. Förtätningen är också ett led i arbetet att bygga en klimatsmart stad där vi t ex inte är beroende av bilar.

  Kommunikation

  Gång- och cykelavstånd till Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Lokalbussar går från Vasaplan och region- och länsbussar går från busstationen i närheten av Umeå Centralstation. Du tar dig enkelt med tåg från Umeå Centralstation till bland annat Vännäs, Örnsköldsvik, Luleå och Sundsvall. Flygbussen tar dig till flygplatsen på 20 minuter.

  Närservice

  Affärer och restauranger I centrala Umeå finns ett brett utbud av stora butikskedjor och mindre lokala butiker. Stort utbud av pubar, restauranger och caféer.

  Skolor och barnomsorg De flesta skolor finns i angränsande stadsdelar bland annat Östermalmsskolan (F-6), Minervaskolan (F-9). Gymnasieskolorna som finns i närheten är Thorén Business School och Internationella gymnasiet. Det finns även förskolor i angränsande stadsdelar. Umeå universitetet ligger endast 2 km bort.

  Parkering

  I centrum finns det flera parkeringshus, möjlighet finns till gatuparkering.

  Övrigt om området

  Tre landmärken:

  Väven
  Stadens gemensamma kulturhus och inomhuspiazza! Här finns en blandning mellan restauranger, affärer, café, bibliotek, kvinnohistoriskt museum, biograf och scen.

  Parkerna
  Broparken, Rådhusparken, Årstidernas park, Vänortsparken och Döbelns park - en stor variation med något för alla.

  Rådhustorget
  Rådhustorget är tillsammans med Rådhuset och Rådhusesplanaden centrum av Centrala stan och Umeåbornas naturliga mötesplats.