Holmsund

Minkvägen 14

Boarea/biarea
145/15 m²
Antal rum
5 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
510 m²
Pris
2 395 000 kr
Robin Sjöberg Ansvarig mäklare 070-555 59 39

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Minkvägen 14 >> Renoveringsmöjlighet i Holmsund!

Denna fastighet är belägen i det populära området Holmsund och erbjuder en kombination av traditionell charm och modern potential. Med en total yta på 145 kvadratmeter finns gott om utrymme för en familj att leva och trivas.

Huset har en äldre unik stil med arkitektoniska bågar i vit sten och ett stort välkomnande kök i sydlig stil. Det bidrar till en atmosfär av hemtrevnad och historia. Möjligheten att lägga till sin personliga touch ger köparna chansen att skapa något unikt som speglar deras smak och stil.

Det anslutande garaget erbjuder praktisk förvaring och möjligheter till utökade utrymmen för hobbyverksamhet, kontor eller andra praktiska ändamål. Intill garaget finns även ytterligare ett rum men mycket potential.

Omgivningen kring Minkvägen 14 är lika tilltalande som huset självt, med en trevlig atmosfär och vackra omgivningar som ger möjligheter till promenader vid vattnet, badstrand, golf, fotboll och utflykter i naturen.

Sammanfattningsvis erbjuder detta hus på Minkvägen 14 en möjlighet att skapa sitt drömhem. Med sin äldre stil, generösa yta och trevliga omgivningar är det en plats där man kan bygga upp sitt liv och skapa minnen för framtiden. Huset bjuder på bastu, garage, trevlig trädgård i anslutning till lummig skog, stort kök och är beläget på återvändsgata.

Tveka inte att ta steget mot ditt boende i Holmsund – kontakta Robin idag för att boka en visning!
 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Fast.beteckning
  Minken 7
  Adress
  Minkvägen 14
  Postadress
  91334 Holmsund
  Område
  Holmsund
  Kommun
  Umeå
  Bo & biarea
  145 + 15 m² (säljarens information)
  Antal rum
  5 rum och kök, varav 3 sovrum
  Tomtarea
  510 m²

  Byggnad

  Byggnadstyp
  2-plansvilla
  Byggnadsår
  1978 (Ombyggt 1991)
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Fönster
  2-glas
  Bjälklag
  Trä
  Tak
  Plåt
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  Direkt El + Luftvärmepump
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Från- och tilluftssystem

  Driftskostnader

  Hushållsel
  25 000 kr/år
  Vatten/avlopp
  6 500 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Renhållning
  2 400 kr/år
  Försäkring
  6 400 kr/år
  Summa
  40 800 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2024-02-02)
  Energiförbrukning
  109 kWh/m²/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  159 kWh/m²/år
  Energiklass
  E

  Försäkring

  Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  1 835 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  1979
  Byggnadsvärde
  1 282 000 kr
  Markvärde
  553 000 kr
  Skatt/avgift
  9 525 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 3 st pantbrev om 950 000 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Stadsplan (1975-03-25)
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Där den virvlande Umeälven slutligen möter det friska havet – där ligger Holmsund ett industripräglat skärgårdssamhälle. Färjeförbindelserna över Kvarken gör området till en viktig knutpunkt och den bländande horisonten lockar både boende och besökare.

  Holmsund är ett frodande samhälle som vuxit fram mycket tack vare dess hamn. Här finns väl utvecklad infrastruktur, ett serviceutbud för alla åldrar och ett näringsliv dominerat av transport- och magasineringsverksamhet, samt omsorg och skola. Här blandas småstadskänslan med den direkta närheten till skärgården som bjuder in till aktivitet och rörelse. Ta ett dopp i havet på en av alla badplatser, eller inomhus på äventyrsbadet Aquarena.

  Kommunikation

  Holmsunds läge vid havet har naturligtvis präglat samhället en hel del. Bara
  15 kilometer till universitetet och Norrlands universitetssjukhus, några av de största arbetsplatserna i Umeå, och endast 11 kilometer till flygplatsen och goda bussförbindelser gör kommundelen attraktiv i mångas ögon. För mer information se https://www.tabussen.nu/. Med båt tar du dig till Vasa.

  Närservice

  Himmelska fridens torg är det centrala torget i Holmsund. I anslutning till torget ligger en matvarubutik (Coop). I närheten finns också restaurang, apotek, kiosk, frisör och blomaffär. Himmelska fridens torg i Holmsund blev rikskänt under 1970- och 1980-talet genom Fredrik Burgmans radiokrönikor, där ett stående inslag var "Rapport från ljugarbänken på Himmelska fridens torg".

  I Holmsund finns även Umeå golfklubb med en 27-håls bana.

  Övrigt om området

  Ljumviken
  Holmsunds största havsbad, centralt beläget ca 1 km från centrum. Här finns en sommarkiosk, lekplats, skateboard­ramp, beachvolleybollplan, minigolf och kanot- och kajakuthyrning.

  Holmen
  En ö mellan Holmsund och Obbola med många historiska spår. Norr om ön finns en Skeppskyrkogård med vrakrester från skeppet Equvator, vars förkolnade bjälkar och spant sticker upp ur vattenytan likt ett skelett. Här finns också en Kolerakyrkogård som vittnar om den epidemi som härjade i området från 1700-talet och ända fram till 1866. På Holmen finns också en vacker utsiktsplats med fina grillmöjligheter.