Sörmjöle

Kolonivägen 47

Boarea
108 m²
Antal rum
3 rum, varav 2 sovrum
Tomtarea
1 759 m²
Pris
6 495 000 kr utgångspris
Camilla Dahl Ansvarig mäklare 070-963 72 30

Visningar

Onsdag 17 Juli kl 17:00 - 17:40
Boka visning

Kolonivägen 47 » Ett läge och ett hem utöver det vanliga!

Låt oss presentera detta fantastiska åretruntboende med ett fullkomligt unikt läge! I direkt anslutning till hav, sandstrand och klippor har detta gedigna timmerhus en attraktiv planlösning med stora öppna ytor och en insynsskyddad, välskött och planerad tomt.

Hemmet kännetecknas av god funktion, kvalitet och hållbara materialval. Här bjuds generösa fönsterpartier, vackra vyer, genomtänka funktioner, avskilda och inbjudande uteplatser. Kombination av funktionalitet, kvalitet och estetik torde tilltala de allra flesta. Detta är helt enkelt ett drömboende!

Denna fastighet fördelar sig på två byggnader avsett för boende, samt ett rymligt varmgarage med separat rum. Alldeles vid stranden finns en timrad bastu med sovplatser.

Huvudbyggnaden erbjuder väl tilltagna och öppna sociala ytor, nybyggt kök med öppen planlösning, två sovrum samt ett snyggt nyrenoverat badrum. Nästa boendedel är en fullt utrustad gäststuga med sociala delar på nedre plan och ett övre plan som lämpar sig för flera sovplatser.

Här bor ni i ett populärt och barnvänligt område med storslagen natur. På promenadavstånd finns ett mycket omtyckt långgrunt havsbad. Med bil har ni bara 20 minuter in till Umeå city och stadens puls. Cirka fem kilometer söderut finns Hörnefors med resecentrum, hälsocentral och utbud av affärer. Sörmjöle ligger två mil söder om Umeå vid E4:an som går rakt genom byn. Här finns närhet till havet med flera barnvänliga badstränder med finkornig sand. Skogen med goda bär- och svampmarker lockar många under sommaren och på vintern närheten till skoterleder och elljusspår för längdåkning.

I byn finns en mycket aktiv förskola och skola upp till årskurs sex, bland annat känd för sitt omfattande pedagogiska miljöarbete som resulterat i en tv-serie tillsammans med barnen under namnet Miljöhjältarna.

Här finns en livsmedelsaffär, både gräs- och grusplan för fotboll, stor isbana och flera aktiva föreningar.
 • Rumsbeskrivning

  Huvudbyggnad

  Ni välkomnas in till en rymlig och öppen hall. Vidare förs ni in till en inbjudande atmosfär och den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. Det välplanerade köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter och praktiska arbetsytor. Ett inbjudande kök för matlagning och gemenskap. Att stå vid köksön och förbereda middagen med havet i direkt blickfång ger både inspiration och välmående! Väl tilltaget vardagsrum med fantastiska ljusinsläpp via stora fönsterpartier i flera väderstreck. Här lever du i symbios med naturen och de vidunderliga vyerna över havet. Tack vare den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum, den generösa takhöjden om närmare 4 meter samt de stora fönsterpartierna mot vattnet skapas optimala sällskapsutrymmen samt en härlig känsla av rymd. Här finns även en snygg täljstenskamin som bidrar till uppvärmningen och även till att höja mysfaktorn under årets mörkare period och regniga dagar. Från vardagsrummet nås altanen som tar er till den härliga baksidan och havets magnifika vyer. Vidare erbjuder huvudbyggnaden två sovrum, stort och helkaklat badrum samt en rymlig klädkammare.

  Gäststuga

  Trevlig och charmig gäststuga med fantastiska vyer. Du välkomnas ni in i en ljus och härlig atmosfär. Här finns ett fullt utrustat kök med öppen planlösning mot vardagsrummet samt ett badrum. De generösa fönsterpartierna bidrar till härliga ljusinsläpp samt vackra vyer över tomten och havet. Från vardagsrummet nås även altanen som sedan för er vidare till den generöst tilltagna gräsmattan. I gäststugans övre plan finns ett loft som i nuläget inrymmer fyra sängplatser.

  Bastu

  Gedigen timmerbastu med möjlighet till smarta sovplatser. Här finns även en väl tilltagen yta för avkoppling efter att man avnjutit värmen och ett uppfriskande havsbad. Sitt ner, känn lugnet och avnjut er härliga utsikt över sandstrand, klippor och hav. För den badintresserade finns både sandstrand och klippor som du kan dyka ifrån.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Fast.beteckning
  Sörmjöle 2:166
  Adress
  Kolonivägen 47
  Postadress
  90583 Umeå
  Område
  Sörmjöle
  Kommun
  Umeå
  Boarea
  108 m² (taxeringsinformation)
  Antal rum
  3 rum och kök, varav 2 sovrum
  Tomtarea
  1 759 m²

  Byggnad

  Byggnadsår
  2000
  Fasad
  Timmer
  Stomme
  Timmer
  Fönster
  3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Tak
  Plåt
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  Vattenburen golvvärme, luftvärmepump, kamin
  Vatten/avlopp
  Enskilt vatten året om, vattenförening. Enskilt avlopp.

  Bilplats

  På tomten finns även ett mycket rymligt varmgarage med indraget vatten och elbilsladdare. Här finns vattenburen golvvärme och fuktstyrda fläktar. Garaget ger goda möjligheter till både förvaring och hobbysnickeri. I ett annex till garaget finns ett varmbonat rum som i dagsläget används som musikstudio.

  Plats för flertalet bilar på fastighetens två uppfarter.

  TV- och internetanslutning

  Bredband: Bredband.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  22 468 kr/år
  Vatten/avlopp
  3 000 kr/år
  Väg/samfällighetsavgift
  800 kr/år
  Renhållning
  3 300 kr/år
  Summa
  29 568 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
  I kostnaden för "hushållsel" ingår både uppvärmning och hushållsel. Elförbrukning 2023: 23 343 kWh varav 2 000 kWh utgör laddning av elbil. Huvudsäkring: 20A Solpaneler producerar cirka 10 000 kWh/år. Leasingkostnad för dem är 895 kr/mån.

  Försäkring

  Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  3 272 000 kr
  Taxeringsår
  2023
  Värdeår
  2000
  Byggnadsvärde
  1 935 000 kr
  Markvärde
  1 337 000 kr
  Skatt/avgift
  9 525 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 1 st pantbrev om 4 000 000 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Ändring Av Detaljplan (2001-09-25) Byggnadsplan (1970-06-15)
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Sörmjöle är en tätort i Umeå kommun, belägen vid Norrlandskusten vid E4 drygt 2 mil söder om Umeå. Botniabanan passerar samhället, dock utan station.

  För 15 000 år sedan låg dagens Sörmjöle under kilometertjock is. Under de kommande millennierna blev klimatet gradvis mildare och isen smälte. Omkring 7 600 år före Kristus hade isen smält så pass att glaciärens kant låg vid Sörmjöle-trakten. Åtminstone från mitten av bronsåldern lär människor ha befolkat bygden, vilket stenrösena i Åheden vittnar om[4].

  Genom byn flyter Sörmjöleån.