Vännäsby

Strandgatan 15

Boarea/biarea
125/125 m²
Antal rum
4 rum, varav 3 sovrum
Tomtarea
1 194 m²
Pris
2 395 000 kr utgångspris
Camilla Dahl Ansvarig mäklare 070-963 72 30

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Vännäsby » 1-plansvilla med källare, vidbyggt dubbelgarage!

I idylliska villakvarter, på en lugn och barnvänlig gata, har vi nu det stora nöjet att presentera Strandgatan 15! När ni svänger in på uppfarten ges ni möjlighet att parkera bilen inne i det vidbyggda dubbelgaraget eller ute på gården, även här ryms det två bilar parallellt med varandra. Väl ute ur bilen leder en stenlagd gång er till husets farstukvist. Interiört erbjuds ni 125 + 125 välplanerade kvm som fördelar sig på ett plan och källare. I dagsläget innefattar planlösningen 4 rum och kök, badrum och stor klädkammare på entréplan. En trappa ner återfinns gillestuga med eldstad (denna har ej använts de senaste 30 åren), bastu, tvättstuga, hobbyrum, pannrum och förvaring i form av matkällarförråd. Från källaren nås dubbelgarage med potatiskällare.

Tomten måttar 1194 kvm och inrymmer hus, garage, rymlig uppfart samt en härlig gräsmatta som lämpar sig perfekt för lek och umgänge. Husets baksida vetter mot söder vilket ger er många soltimmar, för den som föredrar skuggan finns här en stenlagd uteplats med tak.

Och så läget! Här bor ni med närhet till förskola/skola, matbutik, padelhall, restauranger, elljusspår och den vackra älven. I Vännäs (ca 4 km) finns apotek, vårdcentral, Systembolaget, matbutiker och restauranger samt klädbutiker. Goda kommunikationer möjliggör pendling Vännäsby-Umeå (ca 2,5 mil) med bil, buss och tåg!
 • Rumsbeskrivning

  Ljus och välkomnande hall med gott om svängrum! Här finns det plats för både avhängningsyta såväl som förvaring i form av garderob, byrå eller skoskåp. Direkt till vänster om entrén ligger trappen som leder er ner till husets källarplan.

  Vardagsrummet är väl tilltaget! Generöst med golvyta i kombination med fönster i två väderstreck förstärker känslan av ljus och rymd. Under era fötter ligger ett fint parkettgolv som ramas in av ljusa, tapetserade väggar. Gott om yta att använda vardagsrummet som tv-rum och matsal alternativt dela av rummet för att skapa ytterligare ett sovrum.

  Hemtrevligt kök med gott om förvaring i överskåp, underskåp och lådor och goda arbetsytor ovan bänkskiva, delvis rostfritt delvis laminat. Vitvaror i form av kyl/frys, diskmaskin (ej använd de senaste åren!), spis och fläkt. Plats för matbord för 4-6 st personer intill fönsterparti som vetter mot husets baksida.

  Badrummet har klinker på golvytorna med underliggande golvvärme och delvis kaklade väggar. Här finns wc, tvättställ, duschkabin, badrumsskåp och tvättmaskin. Badrummet är försett med ett fönster vilket ger rummet ett fint, naturligt ljus.

  På entréplan återfinns även en praktisk tillika rymlig klädkammare samt tre sovrum. Sovrummen skiljer sig något i storlek och utförande men två av dem har plats för dubbelsäng. I det ena sovrummet finns en altandörr vilket ger er direktaccess till uteplats och gräsmatta.

  Källarplan.

  En trappa ner finner ni husets källare som storleksmässigt matchar entréplan men är lite annorlunda i planlösningen. Här finns gillestuga med eldstad (ej använd de senaste 30 åren), tvättstuga, hobbyrum, bastu, pannrum och förvaring i form av matkällarförråd. Från källaren nås dubbelgarage med potatiskällare.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Fast.beteckning
  Apollo 3
  Adress
  Strandgatan 15
  Postadress
  91136 Vännäsby
  Område
  Vännäsby
  Kommun
  Vännäs
  Bo & biarea
  125 + 125 m² (taxeringsinformation)
  Antal rum
  4 rum och kök, varav 3 sovrum
  Tomtarea
  1 194 m²

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1-plansvilla med källare
  Byggnadsår
  1967
  Fasad
  Tegel
  Stomme
  Betong
  Fönster
  2-glas
  Bjälklag
  Betong
  Tak
  Tegel
  Grund
  Källare
  Uppvärmning
  Vattenburen el
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Vidbyggt dubbelgarage med potatiskällare

  Driftskostnader

  Hushållsel
  26 000 kr/år
  Vatten/avlopp
  2 300 kr/år
  Renhållning
  2 700 kr/år
  Summa
  31 000 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
  I kostnaden för el räknas uppvärmning och hushållsel. Nuvarande ägare har haft väldigt varmt i huset.

  Försäkring

  Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  1 596 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  1967
  Byggnadsvärde
  1 340 000 kr
  Markvärde
  256 000 kr
  Skatt/avgift
  9 525 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 2 st pantbrev om 91 000 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Detaljplan (1988-11-28)
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.