Teg

Bryggargatan 43F

Boarea
66.5 m²
Antal rum
3 rum
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift
4 356 kr/mån
Pris
2 195 000 kr utgångspris
Camilla Dahl Ansvarig mäklare 070-963 72 30

Visningar

Måndag 11 December kl 17:00 - 17:30
Boka visning

Teg » Fin 3:a i stabil förening

Bekvämt belägen, endast en halvtrappa upp i huset, saluförs nu en mycket fin och trivsam 3:a! Lägenheten är genomgående renoverad och håller hög standard med bl.a. ekparkett på golvytorna, komplett utrustat kök med påkostad inredning, helkaklat badrum med golvvärme och egen tvättmaskin samt inglasad balkong med infällda spotlights. Vidare finns här ett ljust och rymligt vardagsrum, två rofyllda sovrum och en separat klädkammare.

Känn tryggheten i att bo i en välskött förening med låg belåning och förmånliga avgifter som är inklusive allt. I föreningen finns motionsrum, bastu med relax, övernattningsrum, tvättstugor, bordtennisrum och cykelförråd. Till denna lägenhet medföljer ett vindsförråd och ett matkällarförråd. Grönskande innergård med yta för rekreation, umgänge och lek.

Och så läget! Här bor ni nära Tegs centrum samt Söderslätts handelsområde med Ikea och Avion. Direkt närhet till matbutiker, bensinstation, restauranger, ishallen och ett stenkast från älven med dess fina strandpromenad och möjlighet till fiske och bad. Ni har dessutom gång- och cykelavstånd till citykärnan samt goda bussförbindelser till Umeå Universitet och NUS.

» Lägenheten har en reparationsfond på 10 068 kr!
 • Rumsbeskrivning

  Kliv in i rymlig hall med yta för avhängning av såväl kläder som skor till höger om entrén. Under era fötter ligger ett fint ekparkettgolv som enhetligt löper vidare in i lägenheten och på väggarna sitter en ljus, mönstrad men diskret, tapet.

  Köket är renoverat med påkostade material, smakfulla färger och lämnar inget över att önska. Ljus inredning matchar med stänkskydd i form av vitt kakel och bryts snyggt av mot den mörka bänkskivan. Infällda spotlights i överskåpen ger bra och jämn belysning över arbetsytorna. Maskinparken består av kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro, spis och fläkt. Plats för matbord!

  Badrummet är även det renoverat och precis som i köket har man prioriterat hög materialstandard och tidlös färgsättning. Ytskikten utgörs av kakel på väggar, klinker på golv och underliggande golvvärme. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt badrumsskåp, dusch med vikbara glasdörrar och tvättmaskin.

  Det största sovrummet disponeras till höger om hallen. Det rofyllda sovrummet är optimalt planerat med platsbyggd förvaring som ramar in sängplatsen på ett smakfullt sätt. Detta sovrum är något större i storlek och blir naturligt huvudsovrummet då plats finns för dubbelsäng.

  Det andra sovrummet måttar även det god storlek och kan med fördel användas som barnrum, gästrum och/eller kontor. Fin skjutdörrsgarderob som sträcker sig från golv till tak ger gott om förvaring. För den som behöver ännu mer förvaring ligger en rymlig klädkammare vägg i vägg med sovrummet.

  Sist men inte minst - det trivsamma vardagsrummet, lägg märke till den vackra och likväl djupa fönsterbänken! Generöst med golvyta möjliggör ett rum med både tv-hörna och matsalsbord. Från vardagsrummet tar ni er ut på den stora, inglasade balkongen. Balkongen är försedd med matta på golvet och spotlights infällda i taket.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Bryggargatan 43F
  Postadress
  90433 UMEÅ
  Område
  Teg
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  212401001-0067
  Boarea
  66.5 m² (föreningens information)
  Antal rum
  3 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1956
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Våningsplan
  1 av 3. Hiss finns ej.
  Övriga byggnader/utrymmen
  Till lägenheten hör två förråd.

  Ekonomi

  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 356 kr/mån
  I avgiften ingår värme, vatten/avlopp, tv, bredband, hushållsel och balkongtillägg
  Andel i föreningen
  0.5854%
  Andel av årsavgift
  0.5854%
  Reparationsfond
  10 068 kr
  Bostaden är pantsatt
  Ja
  Nettoskuldsättning
  223 929 kr

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2020-09-28)
  Primärtenergital
  70 kWh/m²/år
  Energiklass
  C

  Uteplats/balkong

  Balkong, läge sydost.

  Balkongen har nyligen byggts ut och glasats in, detta medför ett balkongtillägg på avgiften på 321 kr/mån. Det som ingår i balkongavgiften är följande:

  » Ny balkongplatta, nytt balkongräcke, nytt balkongtak
  » Inglasning av balkong
  » Solskydd/persienner
  » Eluttag
 • Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Lodjuret 9. På fastigheten finns 6 byggnader med 193 st lägenheter och 9 st lokaler. Byggnaderna är uppförda år 1955-57. Fastighetens adress är Bryggargatan, Riksvägen och Tegsvägen.

  Förvaltare
  Riksbyggen
  Namn
  Riksbyggen Brf Tegshus 1
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  794000-1758
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  193 st
  Antal lokaler
  9 st
  TV/bredband
  Telenor basutbud Bredband 2
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av köpare)
  Pantsättn.avgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Renoveringar
  1985: Fasadbyte & tilläggsisolering
  1995: Takbyte
  1995-1996: Stambyte, ny el, renovering badrum
  2007-2010: Markprojekt, dränering, kulvertbyten, utemiljö, skärmtak, soprum, yttre el m.m.
  2010: Trapphusrenovering & nya lägenhetsdörrar
  2011: Låssytem
  2011-2013: Relining av avloppsstammar i källare samt garage
  2012: Bastu, motions- och övernattningsrum
  2012-2013: Utemiljö
  2013: Renovering källare
  2015: Fönsterbyte
  2016: Värmeinstallationer
  2017: Stolparmatur
  2018: Rensat ventilationskanaler, ny tvättstugeutrustning
  Parkering Garage. 309-347 kr/mån.
  Carport. 243 kr/mån.
  P-plats med motorvärmare. 162 kr/mån.
  Gemensamma utrymmen Lägenhetsförråd, tvättstuga, cykelförråd och skyddsrum till varje huskropp. Inom föreningen finns även samlingslokal, övernattningsrum, gym och bastu med relax.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Teg har succesivt byggts ut genom åren, vilket har skapat en mosaik av bebyggelsemiljöer med spår av olika planeringsideal där stadsdelens årsringar och struktur tydligt kan tydas. Det som först var enskilda gårdar, som sedan blev separata bykärnor till att de sammanvuxna byarna slutligen införlivades i Umeå stad. Förnyelse- och förtätningsprojekt som Söderslätts tidstypiska ringgator och egnahemsbebyggelse berättar också sin del av historien. Detta är en stadsdel med bred variation som ligger många nära hjärtat.

  En av stadsdelens pärlor och sammanhängande grönområde är Bölesholmarna. Här finns vackra älvsnära promenader och höga naturvärden. Österut saknas däremot ett sammanhängande stråk som erbjuder älvskontakt. Stråken sträcker sig i denna del genom den gamla villabebyggelsen mellan broarna och älvkontakt ges vid några parkpartier. Även slätten präglar karaktären i stadsdelen och är en viktig rekreationsresurs. För rekreation är också Röbäcksskogen central.

  På Söderslätts handelsområde finns Avion med Ikea utgör Umeås södra entré och nyaste handelsplats på cykelavstånd till centrum.

  Många njuter av den vackra älvsbanken på cykel och till fots. Här kan man bada mitt i city och här finns Lundabron, Sveriges längsta hängbro för gång- och cykeltrafik.

  Det finns anledning att hålla span på Tegsområdet då det här planeras några av de allra största framtida stadsutvecklingsprojekten. Förutom den betydande omvandlingen av gamla E4 handlar det även om utbyggnad på Öns norra spets med plats för uppemot 7 000 boende.