Haga

Norra Majorsgatan 26B

Boarea
75.5 m²
Antal rum
3 rum
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift
4 919 kr/mån
Pris
2 795 000 kr utgångspris
Adrian Javaher Ansvarig mäklare 070-269 10 30

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Haga » En trea som uppfyller alla krav

// Inglasad balkong // Centrum nära // Stabil förening //

Nu finns möjligheten att förvärva denna perfekt planerade trea med inglasad balkong på omtyckta Haga. Här erbjuds ni en stilrent renoverad lägenhet med vackra materialval. Förutom en attraktiv planlösning och stora rum erbjuder denna bostad ett rymligt vardagsrum med fönster i två väderstreck, snyggt renoverat kök goda förvaringsmöjligheter och praktiska arbetsytor, två stora sovrum, badrum, och härlig inglasad balkong. Stabil förening med månadsavgift som inkluderar allt. Bekvämt gångavstånd till centrum, grönområden, gym, Universitet och NUS!
 • Hall

  Välkomnande ljus hall med stilrena vita väggar och svart klinker på golv. Här kan du organisera dina kläder, skor eller andra saker på ett praktiskt och snyggt sätt bakom skjutdörrsgarderoben som du finner till höger om entrén. Från hallen når man lägenhetens övriga rum där golvet går över till det vackra ekgolvet från Bjelin som sedan enhetligt löper vidare i hela lägenheten.

  Kök

  Nyrenoverat stilrent ljust kök , rostfri fläktkåpa och vitt kakel ger köket en tidlös karaktär. Gott om förvaring och bänkskiva i massivt trä hjälper dig med köksbestyren. Stor kyl och frys i rostfritt, spishäll, ugn, fläkt, microvågsugn och diskmaskin är kökets maskinella utrustning. Ljusa väggar och ekgolv.

  Vardagsrum

  Lägenhetens sociala rum är både ljust, luftigt och bjuder in till besök. Här finns gott om utrymme till soffgrupp och matsalsdel .Från vardagsrummet nås lägenhetens pärla, den inglasade balkongen som gott och väl rymmer en soffa där man kan njuta av eftermiddags och kvällssol.

  Sovrum 1

  Lägenhetens båda sovrum ligger mot innergården. Här finns plats för dubbelsäng och flertalet garderober till förvaring. Väggarna är tapetserade i en mörkare rogivande färg som passar fint till det vackra ekgolvet .

  Sovrum 2

  Lägenhetens andra sovrum är rymligt och här finns gott om utrymme till att uppföra flera garderober om så önskas. Även detta rum har stilrena ytskick med vita väggar och det vackra ekgolvet.

  Badrum

  Badrum med grå matta på golv och vit på vägg. Utrustat med wc, spegel, handfat med kommod och dusch med vikbara väggar. Egen tvättmaskin underlättar vardagen.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Norra Majorsgatan 26B
  Postadress
  90345 UMEÅ
  Område
  Haga
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  20
  Boarea
  75.5 m²
  Antal rum
  3 rum och kök

  Ekonomi

  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 919 kr/mån
  Inkl värme, va, kabel-tv, bredband samt el
  Andel i föreningen
  3.4869%
  Andel av årsavgift
  3.4869%
  Bostaden är pantsatt
  Nej

  Driftskostnader

  Försäkring
  1 500 kr/år
  Summa
  1 500 kr/år

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2019-11-10)
  Energiförbrukning
  112 kWh/m²/år (ATEMP)
  Energiklass
  D
 • Allmänt om föreningen
  HSB Hornet är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1965. Föreningen förfogar över 36 lägenheter samt 1 lokal belägna på fastigheten Hornet 8 med adressen Norra Majorsgatan 26 A-C. Av lägenheterna är samtliga upplåtna med bostadsrätt och lokalen är upplåten med hyresrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB.

  El
  Föreningen har ett gemensamt elavtal.
  Namn
  HSB, Brf Hornet
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  794000-0933
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  36 st
  TV/bredband
  Kabel-TV finns via ComHem där grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband 100 mb/s levereras av Telenor, ingår i månadsavgiften.
  Överlåtelseavgift
  1190 kr (betalas av säljare)
  Pantsättn.avgift
  476 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja, minst 10/90
  Renoveringar
  2007 Byte av el.
  2009 Målning av trapphus.
  2010 Fönsterbyte och byte av balkongdörrar, takbyte.
  2011 Spolning av stammar.
  2013 Renovering av garageport samt utbyte av porten till soprummet.
  2013 Energibesiktning och OVK, vilket kommer att visa resultat 2014/2015.
  2013 Byte av tvättmaskiner i tvättstuga.
  2014 - Byte av samtliga lägenhetsdörrar.
  2015- 2016 - Byte av tegel på söderväggarna.
  2017 Byte av tegel på övriga fasader. Byte av utomhusbelysning. Renovering av samtliga balkonger.
  2018 - OVK besiktning. Slutfört balkongrenoveringar.
  2019 - Bytt stuprör. Relining av avloppledningar/stammar.
  Parkering Garage: 350-400 kr/mån
  P-plats med motorvärmare: 200 kr/mån
  Gemensamma utrymmen Tvättstuga, hobbyrum och barnvagsförråd.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Haga är en av Umeås äldsta stadsdelar, och tveklöst en av de populäraste. Haga är en god representant för mycket av det som kännetecknar vårt Umeå – här är ungt och urbant men på samma gång hemvävt, och alltid med ett passionerat förhållande till träning och natur.

  Här finns en blandad bebyggelse av trä och tegel, villor, radhus och hyreshus, fördelade i ett oregelbundet och charmigt gatunät – ett arv från de stadsplaner som lades i stadsdelens ungdom. Och här är vi faktiskt ännu yngre än det redan unga snittet i Umeå.

  På Haga är vi omgivna av shopping i norr, centrum i söder och Umeås två stora rekreationsområden i öster och väster; Stadsliden och I20-området. Mycket av Umeås elitidrott sker på Umeå Energi Arena med massor av innebandy, fotboll, basket med mera – som ihop med intilliggande Gammlia gör området till en naturlig och populär mötesplats. Allt detta skapar unika förutsättningar för ett tryggt stadsliv i kombination med ett aktivt och hållbart friluftsliv.

  Kommunikation

  Goda förbindelser med buss överallt inom Umeå. Från Haga har du cykel- eller promenadavstånd vart du än kan tänkas behöva fara.

  Närservice

  För den som är motionssugen finns en inomhushall för innebandy och basket, gym, simhall och ett elljusspår. Om du hellre tittar på sport än att sporta själv, finns Gammliavallen som är Umeås största fotbollsarena. Haga erbjuder dock så mycket mer än möjligheten att motionera, här hittar du bland mycket annat restaurang, mataffärer, frisör och skolor.

  Övrigt om området

  Två sevärdheter:
  Sara Lidman-tunneln vid Järnvägsstationen
  Tunneln är entrén till Haga. Ett konstverk i sig. Med författarens citat på väggar, fågelkvitter, ljus och rymd kan du känna dig trygg när du ska till och från centrala stan.

  Östra kyrkogatan
  Eller ÖK som den kallas. En livsnerv som löper genom hela stadsdelen från söder till norr.