Denna bostad är förbesiktigad

Obbola

Solfjärd 26

Boarea
130 m²
Antal rum
4 rum, varav 2 sovrum
Tomtarea
2 260 m²
Pris
5 995 000 kr utgångspris
Adrian Javaher Ansvarig mäklare 070-269 10 30

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Obbola » Ett hem och ett läge att drömma om!

Låt oss presentera detta fantastiska hem med ett unikt och magiskt läge! Här bor du ostört med vattnet som din närmsta granne. Förutom en mycket attraktiv planlösning med stora öppna ytor får du tillgång till en insynsskyddad, välskött och planerad tomt.

Detta hem kännetecknas av god funktion, kvalitet och hållbara materialval. Med sina generösa fönsterpartier, vackra vyer, genomtänka funktioner, avskilda och inbjudande uteplatser är detta hem perfekt för de allra flesta. Utöver en välplanerad planlösning och stilrena materialval erbjuder denna bostad ett läge som endast går att drömma om.

Bostaden fördelar sig på två boendeplan. Nedre plan som erbjuder trevliga sociala ytor samt två sovrum, kök och tvättstuga med groventré. Det övre planet medger en flexibel planlösning. Baksidan har en altan med fantastiska vyer över Österfjärden. Perfekt för att avnjuta morgonkaffet i lugn och ro.

Plan 1
Ni välkomnas in till en rymlig och öppen hall. Vidare förs ni in till en inbjudande atmosfär och den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. Köket är väl tilltaget och erbjuder goda förvaringsmöjligheter och praktiska arbetsytor. Köket har full maskinell utrustning som köksö med spishäll, varmluftsugn och inbyggd micro. Kyl/frys med isfunktion samt integrerad diskmaskin i arbetshöjd. Ett inbjudande kök för matlagning och gemenskap. I anslutning till groventrén finns husets tvättstuga. Tack vare den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum samt de stora fönsterpartierna mot vattnet skapas en härlig känsla av rymd. Stort vardagsrum med ryggåstak och 5 meter i takhöjd, Ta ett steg upp och njut av det ljusa och trevliga burspråket. Här kan du skapa en rofylld stund omgiven av grön och lummig miljö. En stor braskamin, höjer mysfaktorn under årets mörkare period och regniga dagar. Från vardagsrummet nås altanen som tar er till den härliga baksidan och Österfjärdens trevliga vyer. Här finns även två sovrum samt ett stort och helkaklat badrum med bastu. Dessutom finns luftvärmepump på nedre plan som komplement -och inte minst med AC-funktion för varma sommardagar- och nätter. Luftvärmepumpen är utbytt 2021.

Plan 2
Ta trappan upp till husets övervåning. Här möts du av otrolig rymd och överblick av det nedre planet. Det övre planet består i dagsläget av ett rymligt allrum med takfönster. Samt en stor klädkammare och ett kontor/arbetsrum som även kan nyttjas som sovrum.

På tomten finns ett varmgarage (byggdes 2013) med carport och ett kallförråd ovanför dessa. Varmgaraget är även utrustat med elbilsladdare. Dessutom finns ett rymligt förråd som byggdes 2014.

Här bor ni i ett populärt och barnvänligt område med dess härliga natur. Med bil har ni bara 10 minuter till flyget och 15 minuter in till Umeå city och stadens puls. På promenadavstånd har ni Obbola by. Här finns bland annat en ICA-butik, bibliotek och Gamla Salteriet. För den sportige finns även en stor utomhusarena. Där finns motionsspår, utomhusgym, ett stort antal MTB-leder och flera trevliga grillplatser runt arenan.

I Holmsund, på andra sidan bron, finns bland annat Coop-butik, simhall med ”Aquarenan” samt Umeå hamn med färjeförbindelse till Vasa i Finland.
Obbola är en tätort i Umeå kommun och en av kommunens äldsta byar. Orten är belägen på Obbolaön i Umeälvens utlopp, där älven delar sig i Västerfjärden och Österfjärden.

Missa inte chansen,
Kontakta Adrian för mer info!
 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Fast.beteckning
  Obbola 21:140
  Adress
  Solfjärd 26
  Postadress
  91342 Obbola
  Område
  Obbola
  Kommun
  Umeå
  Boarea
  130 m² (taxeringsinformation)
  Antal rum
  4 rum och kök, varav 2 sovrum
  Tomtarea
  2 260 m²

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla
  Byggnadsår
  2005
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas
  Tak
  Plåt
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  Vattenburen el + Luftvärmepump från 2021
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp

  Driftskostnader

  Hushållsel
  25 330 kr/år
  Vatten/avlopp
  1 500 kr/år
  Väg/samfällighetsavgift
  900 kr/år
  Renhållning
  3 756 kr/år
  Försäkring
  2 200 kr/år
  Summa
  33 686 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
  Elförbrukning: 21108 kWh senaste 12 månaderna. Huvudsäkring: 20 A Hushållsavfall Beräknad årskostnad, inkl moms 2 431 kr Slam Avser: Solfjärd 26 Slamavskiljare avvattning 1325 kr/tömning (Tömning sker en gång per år) Kommunalt vatten och avlopp via vattenförening: 1500kr/år Vägförening: 900kr/år Airfiber via Sappa: 353kr/mån

  Besiktning

  Bostaden är besiktigad.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2023-09-11)
  Energiförbrukning
  161 kWh/m²/år (ATEMP)
  Energiklass
  E

  Försäkring

  Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  2 969 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  2005
  Byggnadsvärde
  1 821 000 kr
  Markvärde
  1 148 000 kr
  Skatt/avgift
  9 287 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 2 st pantbrev om 800 000 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Natura 2000-Område (2002-01-24)
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Obbola är en tätort i Umeå kommun och en av kommunens äldsta byar. Orten är belägen på Obbolaön i Umeälvens utlopp, där älven delar sig i Västerfjärden och Österfjärden.

  Orten är känd för den sulfatmassafabrik som idag heter SCA Obbola. Obbola är förbundet med Holmsund på andra sidan Österfjärden via Obbolabron som invigdes 1989. Dessförinnan fanns en färjeförbindelse mellan dessa två skärgårdssamhällen.

  Obbola är en av de äldsta byarna i Umeå socken. Ur Vasas jordebok från 1543 uppges fyra hushåll. 1559 nämns i räkenskapsböcker att åborna på Obbolaön innehar två båtar och åtta skötar. I slutet av 1600-talet finns fyra gårdar på Gieddas karta från 1661. I slutet av 1700-talet fanns sex bondehemman i Obbola.

  Traditionellt har Obbola delats upp i två delar med olika karaktärer. På Verket finns den stora fabriken och i Byn ligger de två fiskelägena och segelbåtshamnen.

  Obbolabron, som invigdes 1989 och är 1381 meter lång, knyter samman Holmsund, Holmen och Obbola.

  På Holmen mellan Obbola och Holmsund finns ett antal sevärdheter som kolerakyrkogården och skeppskyrkogården samt ett konstverk. I Obbola finns också en fornstig med ett antal besöksvärda punkter.

  Kommunikation

  Bussförbindelser till Umeå och Holmsund.

  Närservice

  Matbutik, salteri