Berghem

Axtorpsvägen 5

Boarea
30 m²
Antal rum
1 rum
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift
2 073 kr/mån
Pris
1 595 000 kr utgångspris
Camilla Dahl Ansvarig mäklare 070-963 72 30

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Berghem » Renoverad 1:a med avgift inkl. allt!

30 kvm har med en stor dos kärlek, kreativt tänkande och stadig hand renoverats till en 1:a i toppskick! Här är dina kvadratmeter väl valda vilket gör att du får mycket bostad på sparsam yta. Fina materialval, smakfull färgsättning och snygga detaljer summerar lägenheten på ett bra sätt.

Väljer du att bosätta dig på Axtorpsvägen kan du räkna med en låg månadsavgift – perfekt för dig som ska köpa din första lägenhet, studerar eller veckopendlar.

Berghem är ett väldigt populärt område med direkt närhet till Umeå Universitet, sjukhus, IKSU, naturskön miljö, fina motionsspår och matbutik med generösa öppettider. För den som jobbar i centrum eller har ärenden att avhandla tar ni er snabbt in till fots eller cykel alternativt med buss.

» Snabbt tillträde möjligt!
 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Axtorpsvägen 5
  Postadress
  90337 UMEÅ
  Område
  Berghem
  Kommun
  Umeå
  Boarea
  30 m² (föreningens information)
  Antal rum
  1 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1952-54
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluft
  Besiktning
  Godkänd 2020-11-24
  Våningsplan
  3 av 3. Hiss finns ej.

  Ekonomi

  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 073 kr/mån
  I avgiften ingår värme, vatten, tv, internet och hushållsel
  Bostaden är pantsatt
  Nej

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2020-11-24)
  Primärtenergital
  77 kWh/m²/år
  Energiklass
  D
 • Allmänt om föreningen
  Byggnaderna uppfördes 1952-1954 och består av fem sammanbundna flerfamiljshus med totalt 132 lägenheter på adresserna Axtorpsvägen 5A-F, Orienteringsstigen 6A-D, 8A-C samt Rågången 1A-B.
  Namn
  Riksbyggen, Brf Umeåhus nr 9
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  794000-1774
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Antal lägenheter
  132 st
  Antal lokaler
  16 st
  TV/bredband
  Leverantör kabel-TV: Sappa. Bredbandsleverantör: Bredbandsson
  Tillåts juridisk person?
  Ja
  Renoveringar
  2020/2021: Byte av lamparmaturer i allmänna lokaler till närvarostyrda LED-lampor. Renovering av bastu.

  2018/2019: Slutfört renovering av yttertak: byte av takpapp och takpannor, ny vattenavrinning och plåtbeklädnad. OVK genomförd. Solcellsinstallation. Större renovering och standardhöjning av hyreslokal efter vattenskada.

  2017/2018: Påbörjat renovering av yttertak. Källarnedgångar renoverade.

  2016/2017: Relining av horisontella avloppstammar i källare Orienteringsstigen och Rågången. Nya ytskikt och maskiner i tvättstugor på Orienteringsstigen. Ny utomhusbelysning och entrébelysning.

  2015/2016: Renovering av spillvattenledningar på Rågången och Orienteringsstigen. Relining av huvudstammar Axtorpsvägen.

  2014/2015: Gymlokal uppförts. Renovering av spillvattenledningar på Axtorpsvägen.

  2013/2014: Byte av termostater i samtliga radiatorer. Rensning av ventilationskanaler. Staketer bytts ut. Ommålning trapphus på Axtorpsvägen.

  2012/2013: Balkongbyte Rågången.

  2011/2012: Upprustning av tvättstugor samt byte av maskiner på Axtorpsvägen. Upprustning föreningslokal.

  2010/2011: Ny undercentral för fjärrvärme.

  2009/2010: Fönsterbyte i hela föreningen.

  2008/2009: Renovering av bastu.

  1994/1995: Stambyte vertikala avloppstammar. Byte av samtliga lägenhetsdörrar
  Gemensamma utrymmen Inom föreningen finns tvättstuga och torkrum, samlingslokal, gästrum, gym, bastu och cykelförråd.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  På Berghem har du nära till det mesta. Beläget mellan Umeås två centrumpunkter; city och universitets- och sjukhusområdet, har Berghem kallats för Umeås närmaste bostadsområde. Det är också en av Umeås äldsta stadsdelar. På Gammlia och Stadsliden i närheten finns ett brett utbud av kulturrika miljöer och friluftsområden för alla årstider.

  Startskottet för Berghems utbyggnad kopplas till utbyggnad av Stornorrfors kraftstation och behovet av bostäder till de så kallade vattenrallarna. Berghem började byggas ut med både småhus och flerfamiljshus under 1950-talet. Ytterligare etapper tillkom i samband med universitetets etablering. Bland annat byggdes punkthusen på Axtorpsvägen som då var de första i sitt slag i Umeå och står som representant för rekordåren i svensk bostadsproduktion. Vid denna tid växer ett nytt Umeå fram med Berghem som den första moderna stadsdelen. På Fridhem som är en del av Berghem återfinns Umeås äldsta villaområde med bebyggelse från 1930-, 1940- och 1950-talet.

  Berghem ligger, som namnet antyder, på berg vilket både märks topografisk med suterräng­bebyggelse och på ett organiskt gatunät. Tre större gator passerar till vilka mindre ansluter. Nydalavägen, Berghemsvägen och Axtorpsvägen är bredare medan övrigt gatunät är trängre med smala trottoarer. Småhusbebyggelsen är indragen från gaturummet vilket gör att de upplevs rymliga. En stor del av bebyggelsen är av typen hus i park med hög öppen karaktär. Därtill finns lamellhus som är mer slutna kvarter med lägre bebyggelse och dessa är kanske Umeås mest tidstypiska för epoken. Under 2000-talet uppfördes grupperad punkthus­bebyggelse på Rågången på Berghem. I stadsdelen finns Umeås mest besökta besöksmål Gammlia med friluftsmuseum och utställningar.

  Kommunikation

  Promenadavstånd till både Norrlands universitets sjukhus och Umeå universitet. Goda bussförbindelser till centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu. Lika lätt som det är att ta bussen till stan är det att ta en cykeltur eller promenad dit.

  Närservice

  I hörnet mot Fridhem finns Berghem centrum lokaliserat. Ett stadsdelscentrum med Axtorpet som är en mindre livs- och spelbutik, en blomaffär Berghems blommor, restauranger, frisör och andra verksamhetslokaler. En bit bort, nära universitetet, finns ytterligare service som kvarterskrog och ICA Nära Berghem.

  Övrigt om området

  Västerbottens museum med friluftsmuseet:
  Gammlia Umeås största besöksmål. Ta del av länets historia, olika utställningar och exempelvis världens äldsta skida. Gammlia-området med Västerbottens museum är en populär utflyktsplats, med massor av aktiviteter.