Väst på stan

Västra brinkvägen 11

Boarea
91 m²
Antal rum
3.5 rum
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift
4 396 kr/mån
Pris
3 695 000 kr utgångspris
Camilla Dahl Ansvarig mäklare 070-963 72 30

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Väst på stan » Renoverad 3,5:a på husets gavel!

Välkommen till Brf Älvbrinkens välskötta, trevliga och älvsnära kvarter! 91 kvm har med en stor dos kärlek, kreativt tänkande och stadig hand renoverats, omdisponerats och transformerats från en 4:a i originalskick till en 3,5:a unik i sitt slag. Den perfekta balansen mellan funktion och finess ger er ett hem med bl.a. stort badrum, separat tvättstuga, smakfullt renoverat kök med komplett maskinpark samt plats för matbord. Vidare ges ni ett otroligt vardagsrum med fönster i två väderstreck och utgång till inglasad balkong i uppskattat västerläge. Sovrum finns det två av varav master bedroom har en egen walk-in closet.

Stabil förening med god ekonomi, trivsam innergård samt fina faciliteter för sina medlemmar såsom gästlägenhet, gym, snickarbod och tvättstugor. Svårslaget läge med knappa 2 kilometer in till citykärnan samtidigt som ni har grönska, parker och den porlande älven i direkt närhet. Bostaden är bekvämt belägen i markplan och har fönster i hela tre väderstreck!

Till lägenheten hör ett förråd. I avgiften ingår värme, vatten/avlopp, tv, bredband och balkongtillägg. Balkongtillägget betalas endast fram till 2024-06-30, fr.o.m. då kommer avgiften att reduceras med 230 kr/mån.
 • Rumsbeskrivning

  I hallen sätter ni fötterna på ett fantastiskt fint marmorgolv med underliggande golvvärme. Där marmorplattorna slutar tar ett fint parkettgolv vid. Likadana golv löper sedan enhetligt vidare i hela bostaden och ramas in av väggar målade i greige (grå/beige). Avhängning och förvaring i stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Garderoben sträcker sig från vägg till vägg och golv till tak.

  Första svängen till höger leder er in i ett stort, helkaklat badrum som självfallet är försett med komfortabel golvvärme! Här finns toalett, handfat med en ordentligt stor kommod, spegel samt en rymlig duschhörna som ger plats för inte bara en utan två duschar!

  Till vänster om hallen, praktiskt taget bakom skjutdörrsgarderoben, finner ni en separat tvättstuga. Här har nuvarande ägare ställt in en kombinerad tvättmaskin/torktumlare och nyttjat takhöjden genom att sätta in smart förvaring i form av både trådbackar och hyllplan. Samma golv här som i hall och badrum samt golvvärme.

  I köket möts vi av vit inredning, rostfria vitvaror och gott om arbetsyta för kocken. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn och mikro, induktionshäll och fläkt. Men det tar inte slut där! Som pricken över i:et finns här även en vinkyl. I köket finns även plats för matgrupp upp till 6 st personer.

  Köket nås från både hall och vardagsrum. Vardagsrummet har en härlig rymd och atmosfär med väl tilltagen golvyta samt ljusinsläpp från två väderstreck. Gott om plats ges för soffgrupp, favoritfåtöljen och tv-bänk samtidigt som det är fullt möjligt att ställa in en bokhylla, ett vitrinskåp eller liknande. Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen som ligger i ypperligt västerläge.

  Lägenhetens två sovrum ligger båda till vänster från hallen sett. Huvudsovrummet är något större i storlek och har direktaccess till en rymlig likväl stilfull klädkammare - lyx! Denna klädkammare var ursprungligen ett sovrum och går såklart att konvertera tillbaka till det för den som efterfrågar fler sovplatser.

  Det andra sovrummet fungerar alldeles utmärkt som barnrum, gästrum och/eller kontor.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Västra brinkvägen 11
  Postadress
  90320 UMEÅ
  Område
  Väst på stan
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  44
  Boarea
  91 m² (föreningens information)
  Antal rum
  3.5 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadsår
  1972
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Våningsplan
  1 av 3. Hiss finns ej.
  Övrigt
  Renoveringar i lägenheten:

  2017
  » Renovering av hela lägenheten
  2022
  » Målat om hela lägenheten
  » Ny diskmaskin
  » Ny kommod i badrummet
  » Ny duschvägg
  » Ny bänkskiva i köket.

  Bra att veta: tvättstugan var tidigare en gästtoalett. Avlopp för handfat/toalett finns kvar varpå man kan göra om detta till en toalett igen utan att lägga om marmorgolvet!

  Ekonomi

  Utgångspris
  3 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 396 kr/mån
  Andel i föreningen
  0.65725%
  Andel av årsavgift
  0.65725%
  Bostaden är pantsatt
  Ja
  Nettoskuldsättning
  148 072 kr

  Uteplats/balkong

  Inglasad balkong, läge väster.
 • Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheterna Lien 15 och Skäppan 28. På fastigheterna finns 12 byggnader med 186 lägenheter uppförda. Adresserna är Storgatan 6B-C samt Västra Brinkvägen 7-21 och Östra Brinkvägen 23-57 (udda nummer).

  Förvaltningen sköts av Riksbyggen.
  Namn
  BRF Älvbrinken
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  794000-4091
  Hemsida
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Antal lägenheter
  186 st
  TV/bredband
  Tv: Tele2 Bredband: Bredband2
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av köpare)
  Pantsättn.avgift
  525 kr
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Renoveringar
  2003 » Byte av fönster
  2005 » Byte av lägenhetsdörrar
  2006 » Indragning av fiber
  2008 » Inglasning av balkongerna
  2012 » Relining av stammarna
  2019 » Målning trapphus + byte av entrédörrar
  2021 » Installation av solpaneler
  2022 » Byte av några hustak
  2022 » Montering av laddstolpar
  2022 » Nya dörrar till soprummen
  2022 » Målning av carportar

  Hösten 2023 » Relining på 3 av gårdarna.
  Gårdsplats
  Innergård med kolgrillar.
  Parkering P-plats med motorvärmare: 225 kr/mån
  Carport med motorvärmare: 350 kr/mån.

  Elbilar har ett extratillägg på 320 kr per månad.
  Gemensamma utrymmen Gästlägenhet på Västra Brinkvägen 9
  Tvättstuga på Brinkvägen 17, 33 och 45
  Vävstuga på Östra Brinkvägen 33
  Snickarbod på Östra Brinkvägen 29
  Gym på Östra Brinkvägen 33

  Inom föreningen finns även cykelförråd och soprum.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Väst på stan är den västra delen av centrala Umeå. Området ligger mellan Västra Esplanaden (fram till 2012 en del av E4/E12) i öst, Tvärån i väst, järnvägen i norr och i söder Strandpromenaden som följer Umeälvens norra strand längs hela innerstaden.
  Intill Broparken börjar Umeå stads äldsta bro över älven, den så kallade Gamla bron, som förbinder centrala Umeå med stadsdelen Teg.

  Gammal, fin bebyggelse.
  Väst på stan består av gammal, fin bebyggelse och området sträcker sig någon kilometer från centrum. Om du bor väst på stan har du nära till älven med sin långa strandpromenad, gröna parker, Noliahallarna, charmiga butiker, Umeå stadshus, minigolfbana och du är omringad av kulturmärkta byggnader.

  Väst på stan står flera byggnader som klarade sig undan den stora stadsbranden 1888, bland andra den säregna gulfärgade byggnaden ”Smörasken”.

  Väst på stan är den västra delen av gamla Umeå innerstad. Området ligger mellan E4:an i öst, Tvärån i väst, E12:an i norr samt Umeåälven i söder. Här finns gymnasieskolan Dragonskolan, Nolia, Umeå stadshus, Hovrätten för Övre Norrland och löjtnant Grahns gård.