Umedalen

Kavaljersvägen 14C

Boarea
42 m²
Antal rum
1 rum
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.
Månadsavgift
4 115 kr/mån
Pris
1 275 000 kr utgångspris
Camilla Dahl Ansvarig mäklare 070-963 72 30

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Umedalen » 1:a med alla rätt, byggår 2018

Lägenheten har egen ingång, fönster i två väderstreck och dess 42 kvm känns skräddarsydda! Hallen är väl tilltagen och i direkt anslutning, bakom spegeldörrar som sträcker sig från vägg till vägg och golv till tak, ligger en generöst planerad klädkammare. Badrummet måttar även det god storlek och inrymmer bl.a. dusch med vikbara glasdörrar samt egen tvättmaskin. I allrummet har man löst den öppna planlösningen mellan sociala ytor och den privata sfären med skjutdörrar som avgränsar sovalkoven från kök, matplats och tv-hörna. Till lägenheten hör ett rymligt förråd som ligger mittemot ytterdörren.

» Yteffektiv och fenomenalt fin 1:a
» I avgiften ingår värme, vatten, tv och internet.

Bo lugnt på bilfri gata med närhet till gymanläggning med spa, restaurang, matbutik samt ett växande handelsområde. Naturskönt läge för dig som gillar att promenera och motionera. Goda bussförbindelser in till centrum, universitet och sjukhus.
 • Rumsbeskrivning

  Bakom ytterdörren välkomnas du av en väl tilltagen hall, under era fötter ligger ett stilrent och slitstarkt klinkergolv som ramas in av ljust färgsatta väggar. Förvaring? Direkt till vänster om entrén, bakom skjutdörrarna, ligger en generöst planerad klädkammare som sväljer det mesta i förvaringsväg.

  Badrummet måttar även det god storlek och ytskikten utgörs av våtrumsmatta på både väggar och golv. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning och badrumsskåp. Dusch med vikbara glasdörrar, tvättmaskin och litet vädringsfönster som låter naturligt ljus leta sig in.

  Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning med varandra. Kökets utformning är väl genomtänkt och ger er gott om förvaring, goda arbetsytor och komplett maskinpark (kyl/frys, diskmaskin, ugn, spishäll, fläkt). Matbordet placeras naturligt intill fönsterparti som vetter mot innergården.

  Vardagsrumsdelen ger plats för soffa, soffbord och tv-bänk samtidigt som du kan ställa in din säng. Här har man satt in snygga skjutdörrar som ger dig möjlighet att skärma av det privata från det sociala. I denna fabricerade sovalkov får du plats med en 140s säng.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Kavaljersvägen 14C
  Postadress
  90364 Umeå
  Område
  Umedalen
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  302632001-00413
  Boarea
  42 m² (föreningens information)
  Antal rum
  1 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2018
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  FTX
  Våningsplan
  1 av 2. Hiss finns ej.
  Övriga byggnader/utrymmen
  Till lägenheten hör ett förråd.

  Ekonomi

  Utgångspris
  1 275 000 kr
  Månadsavgift
  4 115 kr/mån
  I avgiften ingår värme, vatten, tv och internet
  Andel i föreningen
  1.8941%
  Bostaden är pantsatt
  Nej
 • Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Operetten 37. Fastigheten består av 4 flerbostadshus med 44 lägenheter och adresserna är Kavaljersvägen 10-16 (jämna nummer)

  FÖRVALTARE
  Riksbyggen

  EL
  Boende tecknar eget elavtal.
  Namn
  BRF Kavaljeren i Umeå
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769628-8559
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  44 st
  TV/bredband
  Kabel-TV via Telenor. Fr.o.m. 2023-08-03 byter föreningen internetleverantör till Banhof och uppgraderar då från 100/100 till 1000/1000 Mbit/s, detta är inget som kommer att påverka avgiften.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av köpare)
  Pantsättn.avgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Renoveringar
  Planerad ommålning om några år.
  Gårdsplats
  Grillplats, lekplats och grönytor.
  Parkering Carport: 450 kr/mån. Ingen ledig dock ingen kö.
  P-plats med motorvärmare: 350 kr/mån. Lediga platser.

  Uppgifter kontrollerade 2023-06-01. Kö till respektive parkeringsalternativ hanteras av Riksbyggen.
  Gemensamma utrymmen Soprum
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Umedalen är ett bostadsområde inom stadsdelen Backen i västra Umeå. Det har sedan slutet av 1980-talet i omgångar byggts upp runt det numera nedlagda mentalsjukhuset Umedalens sjukhus. Området, som utgör den västligaste delen av Umeås stadsbebyggelse, avgränsas mot norr av Vännäsvägen (E12/Blå vägen), i väster av Prästsjön (se nedan), i söder av bostadsområdet Kungsänget och i öster av Västerhiske.

  Sjukhusets gamla lokaler nyttjas numera bland annat för vårdcentral, förskola, Västangårds grundskola, Umedalens bibliotek, fritidsgård samt rep- och föreningslokaler. På Umedalen finns även IKSU Spa, Umeå Waldorfskola, Hannaskolan och Umeå Montessoriskola, samt Galleri Andersson/Sandström som driver Umedalens skulpturpark.

  Stadsdelens idrottsförening Umedalens IF har sektioner för bland annat fotboll, friidrott och skidåkning.

  Övrigt om området

  Umedalen är kanske mest känt för sitt mentalsjukhus som var i bruk 1934–1986. Verksamheten är numera nedlagd, och idag nyttjas lokalerna till bland annat bibliotek, vårdcentral, för- och grundskola, fritidsgård samt rep- och föreningslokaler.

  Just nu växer flera nya bostadskvarter fram bestående av bostadsrätter, radhus och hyresrätter. Närheten till både natur och serviceinrättningar gör området mycket populärt bland barnfamiljer. Umedalen är ett modernt bostadsområde med närhet till älv, grönska, kultur och motionsmöjligheter.

  1980- och 90-talshus

  På Umedalen finns våra cirka 680 lägenheter på Glädjens gränd, Hemmansvägen, Hästskovägen, J A Linders väg, Löftets gränd, Paradisgränd, Teaterallén och Viggens väg. Här hittar du allt från ettor till femmor. De flesta fastigheter byggdes under 1980- och 90-talet. I området hyr vi också ut seniorlägenheter.

  Stort serviceutbud och bra bussförbindelser

  De lägenheter Bostaden hyr ut i området är belägna i hus från två till fem våningar, med gemensamhetslokaler och bastu. Umedalen ligger cirka 5 km väster om Umeå centrum med goda bussförbindelser och ett stort serviceutbud.

  Tips på nöje och fritid

  Iksu spa: Gym, spa och friskvårdanläggning.

  Musköten: Idrottshall. Det finns även planer på ännu en idrottshall i anslutning till den befintliga.

  Skulpturpark: Började med utställningen Umedalen skulptur 1994. Parken har fått Boverkets utnämning Sveriges bästa park 2005, och lockar mer än 20 000 besökare varje sommar.

  Bibliotek: Mitt i skulpturparken finns Umedalen bibiotek. Förutom utlåning av böcker och filmer hålls regelbundet utställningar och läseklubbar.