Tomtebo

Sjöfruvägen 37

Boarea
173 m²
Tomtarea
647 m²
Adrian Javaher Ansvarig mäklare 070-269 10 30

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Sjöfruvägen 37 - Varmt välkomna till populära Tomtebo och detta majestätiska hem!

// Gavelläge // Drömhem // Drömläge // Centrumnära //
Varmt välkomna till populära Tomtebo och detta majestätiska hem med gavelläge och det bästa från två världar - ett lugnt och barnvänligt område med direkt närhet till Umeå City! Endast några kilometer från Umeås stadskärna finner ni detta fantastiska hem om 173 kvadratmeter planerade på bästa möjliga sätt. Förutom en attraktiv planlösning och stora öppna ytor får du tillgång till en hörntomt med en välplanerad trädgård och en av kvarterets större tomter.

Detta hem kännetecknas av god funktion, kvalitet och hållbara materialval. Med sina generösa fönsterpartier, genomtänka funktioner, avskild och inbjudande uteplats är detta hem perfekt för de allra flesta! Utöver en välplanerad planlösning och stilrena materialval erbjuder denna bostad ett läge med närhet till alla bekvämligheter som kan önskas.

Bostaden fördelar sig på två boendeplan; nedre plan som erbjuder trevliga sociala ytor samt ett sovrum och det övre planet är mer för det privata. Framsidan av huset erbjuder en stor altan och en rogivande trädgård i bästa solläge.

Plan 1
Ni välkomnas in till en stor och öppen hall med goda förvaringsmöjligheter i form av ett flertal garderober samt golvvärme. Till vänster tar man klivet in i det väl tilltagna vardagsrummet med fönster i tre värdestreck som bidrar till generösa ljusinsläpp. Här finns det gott om plats för soffgrupp, matbord och allt tänkbart möblemang. Köket är rymligt och har goda förvaringsmöjligheter och praktiska arbetsytor. Här finns det även plats för ett större matbord. Perfekt för familjens middagar. I anslutning till köket finns husets tvättstuga med groventré. Vidare erbjuder detta plan ett sovrum/arbetsrum samt ett stilrent och helkaklat badrum utrustat med badkar. De stora ingångarna till rummen bidrar till en luftig och härlig känsla av rymd.

Plan 2
Detta plan erbjuder ett stort allrum som sammanbinder samtliga sovrum samt ett större helkaklat badrum med golvvärme och bastu. Från allrummet når man även den rymliga balkongen, perfekt för att avnjuta solens bästa timmar i ett insynsskyddat läge. Tre rymliga sovrum finns att tillgå med möjlighet till ett fjärde. Man får även tillgång till goda förvaringsmöjligheter i form av en rymlig klädkammare.

Denna hörntomt bidrar till ett mer privat och insynsskyddat läge. På tomten finns det ett varmgarage om cirka 40kvm med separat arbetsyta och förråd samt en cykel- och verktygsbod. Varmgaraget är även utrustat med elbilsladdare.

Här bor ni i ett populärt och barnvänligt område med närhet till bland annat Umeå universitet, Norrlands universitetssjukhus, IKSU sportanläggning och Nydalasjön med dess härliga natur- och strövområden. Med några få minuters promenadavstånd finner ni även matbutik, bra cykelvägar och kommunikationer in till Umeå City.

Missa inte chansen!
Kontakta Adrian för mer information.
 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Fast.beteckning
  Sjöfrun 12
  Adress
  Sjöfruvägen 37
  Postadress
  90751 Umeå
  Område
  Tomtebo
  Kommun
  Umeå
  Boarea
  173 m² (enl skatteverkets beräkning)
  Tomtarea
  647 m²

  Byggnad

  Byggnadstyp
  2-plansvilla
  Byggnadsår
  2001
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas
  Tak
  Betongpannor
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

  Driftskostnader

  Uppvärmning
  8 702 kr/år
  Hushållsel
  4 760 kr/år
  Renhållning
  2 509 kr/år
  Försäkring
  2 200 kr/år
  Summa
  18 171 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
  Elförbrukning: 12875,95 kWh senaste 12 månaderna. Huvudsäkring: 16 A Beräknat på: 19,1 öre/kWh Total elkostnad: 2459kr + 2301kr/år (Fastavgift) = 4760kr/år Fjärrvärmeförbrukning: 5893,14 kWh senaste 12 månaderna. Beräknat på 76,1 öre/kWH Total uppvärmningskostnad: 4485kr/år + 4217kr/år (Fastavgift) = 8702kr/år Hushållsavfall beräknad årskostnad: 1809 kr + ca 700kr för vikt

  Försäkring

  Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  3 144 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  2001
  Byggnadsvärde
  2 293 000 kr
  Markvärde
  851 000 kr
  Skatt/avgift
  9 287 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 3 st pantbrev om 3 020 000 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Detaljplan
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Ett av Umeås nyaste bostadsområden. Ligger vid Nydalasjöns sydspets, cirka 5 kilometer från centrum. Bebyggelsen består av flervåningshus och marknära bostäder med varierade upplåtelseformer. Även tomter för eget byggande finns i området. Tomtebo är ett område som utvecklas och bebyggs hela tiden, naturnära men ändå med stadsmässig karaktär. Området kring Nydalasjön är ett omtyckt rekreationsområde med promenadvägar, grillplatser, motionsslingor och äventyrslekpark.

  Övrigt om området

  Tomtebo gård
  Tomtebo gård är en ny stadsdel mellan Tavleliden och Nydalasjön, cirka 7 kilometer från centrum. Här skapas förutsättningar för bostäder, flerfamiljshus och radhus i olika höjder, i halvslutna kvarter med kvalitativa, gemensamma gårdar med gott ljusinsläpp, plats för lek, odling och umgänge. De kommer att bli offentlig service samt verksamheter och funktioner som krävs för att tillgodose behovet som genereras av cirka 1 200 nya bostäder. Kopplingarna till omgivande natur och rekreationsområden ska säkras genom att bevara gröna stråk, till exempel mellan Lillberget och Nydalasjön. Planen främjar även gång-, cykel- och kollektivtrafik.