Haga

Östra Kyrkogatan 114

Boarea/biarea
119/64 m²
Antal rum
5 rum, varav 4 sovrum
Tomtarea
1 000 m²
Pris
5 295 000 kr utgångspris
Andreas Ahlm Ansvarig mäklare 070-554 29 65

Visningar

Måndag 4 Mars kl 17:00 - 17:30
Boka visning

Sandbacka » Charmig villa från 1939

På eftertraktade Sandbacka vid övre delen av Östra Kyrkogatan finner ni detta stilfulla trähus byggt år 1939. En renoverad villa på en och en halv plan med källare på rymligt tomt i etage.

Via den trivsamma baksidan välkomnas ni av en öppen hall med avhängning. Här är golvet prytt av ekparkett som löper vidare över hela entréplan. Rummen är lättillgängliga med stora fönsterpartier i alla väderstreck vilket ger ljusa ytor och det öppna sällskapsutrymme används som allrum och matplats. Den generösa takhöjden på 2.7 meter skapar en fin och trivsam rymd.

Vardagsrummet har väl tilltagen yta och plats för både soff- och matgrupp. Här ges fint ljusinsläpp från höga fönster mot eftermiddagssolen och om kvällarna sprids ett behagligt sken och värme från öppna spisen. Matrummet inreds med ett större matsalsbord och förvaring. Köket i vinkel med köksö och högskåp ger goda förvarings- och arbetsytor. Ljus inredning och vitt kakel bryts av med en mörkare bänkskiva.

En trappa upp finns fyra sovrum, varav ett med praktisk klädkammare. Från övre hallen nås den charmiga punchverandan som kan nyttjas till allt från mysrum till kontor. Badrummet på övre planet renoverades under året 2018 och går i en tidlös stil med neutrala färgval.

I källarvåningen ligger praktiska ytor, som förvaringsrum, tvättstuga och matkällare.

Den lummiga trädgården på exakt 1000 kvadrat är uppdelad i etage där den trivsamma eftermiddag- och kvällssolen nås allra bäst på övre platån.

Här bor ni med närhet till naturområdet Stadsliden, matbutik, restauranger, handelsområde och med cykelavstånd till både centrum, Umeå Universitet och NUS.
 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Fast.beteckning
  Hallonet 13
  Adress
  Östra Kyrkogatan 114
  Postadress
  90346 Umeå
  Område
  Haga
  Kommun
  Umeå
  Bo & biarea
  119 + 64 m² (taxeringsinformation)
  Antal rum
  5 rum och kök, varav 4 sovrum
  Tomtarea
  1 000 m²

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla med källare
  Byggnadsår
  1939
  Fasad
  Stående träpanel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  2-glas/3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Grundmur
  Betong
  Tak
  Plåt
  Uppvärmning
  Fjärrvärme och luftvärmepump
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övrigt
  2023: Renovering övre hall, Slipat väggar och golv i källaren
  2022: Takbyte, luftvärmepump, laddbox elbil, ny dräneringspump samt övervakning av vattennivån i brunnen, renovering gästtoalett

  Föregående ägares uppgifter:

  2019 - Besiktning öppen spis
  2018 - Badrum övre plan
  2016 - Omdränering, renovering kök
  2010 - Renovering öppen spis

  Driftskostnader

  Uppvärmning
  15 692 kr/år
  Hushållsel
  14 657 kr/år
  Vatten/avlopp
  9 168 kr/år
  Renhållning
  1 890 kr/år
  Summa
  41 407 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
  Elförbrukning: 12 214 kWh senaste 12 månaderna. Huvudsäkring: 16A Fjärrvärme: 15 080kWh Vatten/spillvatten beräknad årsförbrukning: 130 m³ beräknad årskostnad: 8438 kr Dagvatten beräknad årskostnad: 730 kr Hushållsavfall beräknad årskostnad: 1890 kr + viktavgift 3,25 kr/kg i gröna tunnan 1,15 kr/kg i bruna tunnan

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2016-05-13)
  Energiförbrukning
  137 kWh/m²/år (ATEMP)
  Energiklass
  E

  El

  Elbolag:
  Umeå Energi

  Försäkring

  Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  3 141 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  1939
  Byggnadsvärde
  1 488 000 kr
  Markvärde
  1 653 000 kr
  Skatt/avgift
  9 525 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 6 st pantbrev om 4 717 500 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Tomtindelning Stadsplan
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Haga är en av Umeås äldsta stadsdelar, och tveklöst en av de populäraste. Haga är en god representant för mycket av det som kännetecknar vårt Umeå – här är ungt och urbant men på samma gång hemvävt, och alltid med ett passionerat förhållande till träning och natur.

  Här finns en blandad bebyggelse av trä och tegel, villor, radhus och hyreshus, fördelade i ett oregelbundet och charmigt gatunät – ett arv från de stadsplaner som lades i stadsdelens ungdom. Och här är vi faktiskt ännu yngre än det redan unga snittet i Umeå.

  På Haga är vi omgivna av shopping i norr, centrum i söder och Umeås två stora rekreationsområden i öster och väster; Stadsliden och I20-området. Mycket av Umeås elitidrott sker på Umeå Energi Arena med massor av innebandy, fotboll, basket med mera – som ihop med intilliggande Gammlia gör området till en naturlig och populär mötesplats. Allt detta skapar unika förutsättningar för ett tryggt stadsliv i kombination med ett aktivt och hållbart friluftsliv.

  Kommunikation

  Goda förbindelser med buss överallt inom Umeå. Från Haga har du cykel- eller promenadavstånd vart du än kan tänkas behöva fara.

  Närservice

  För den som är motionssugen finns en inomhushall för innebandy och basket, gym, simhall och ett elljusspår. Om du hellre tittar på sport än att sporta själv, finns Gammliavallen som är Umeås största fotbollsarena. Haga erbjuder dock så mycket mer än möjligheten att motionera, här hittar du bland mycket annat restaurang, mataffärer, frisör och skolor.

  Övrigt om området

  Två sevärdheter:
  Sara Lidman-tunneln vid Järnvägsstationen
  Tunneln är entrén till Haga. Ett konstverk i sig. Med författarens citat på väggar, fågelkvitter, ljus och rymd kan du känna dig trygg när du ska till och från centrala stan.

  Östra kyrkogatan
  Eller ÖK som den kallas. En livsnerv som löper genom hela stadsdelen från söder till norr.