Teg

Tegsvägen 4B

Boarea
72 m²
Antal rum
3 rum
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift
4 708 kr/mån
Pris
2 495 000 kr utgångspris
Camilla Dahl Ansvarig mäklare 070-963 72 30

Visningar

Torsdag 8 Juni kl 18:00 - 18:30
Boka visning

Teg » Fin 3:a i stabil förening

Gavellägenhet med fönster i tre väderstreck, genomgående renoverade ytor och en ny, stor balkong som dessutom är inglasad! Lägenhetens 72 kvm har med stor dos kärlek, kreativt tänkande och varsam hand renoveras till 3 rum och kök i oklanderligt skick. Köket är signerat Miljökök med kvalitativ inredning, stenskiva och rostfria vitvaror. Badrummet renoverades år 2007 med siktet inställt på att duschen skulle andas spa och lyx varpå väggen mot sovrummet gick från rak till välvd. Helkaklat badrum med golvvärme och tvättmaskin! Vidare finns här dubbla sovrum, separat klädkammare och spatiöst vardagsrum med fönster i två väderstreck och utgång till den inglasade balkongen.

Känn tryggheten i att bo i en välskött förening med låg belåning och förmånliga avgifter som är inklusive allt. I föreningen finns motionsrum, bastu med relax, övernattningsrum, tvättstugor, bordtennisrum och cykelförråd. Till denna lägenhet medföljer ett vindsförråd och ett matkällarförråd. Grönskande innergård med yta för rekreation, umgänge och lek.

Och så läget! Här bor ni nära Tegs centrum samt Söderslätts handelsområde med Ikea och Avion. Direkt närhet till matbutiker, bensinstation, restauranger, ishallen och ett stenkast från älven med dess fina strandpromenad och möjlighet till fiske och bad. Ni har dessutom gång- och cykelavstånd till citykärnan samt goda bussförbindelser till Umeå Universitet och NUS.
 • Rumsbeskrivning

  Kliv in i rymlig hall med yta för avhängning direkt till höger. Under era fötter ligger ett stilrent och slitstarkt klinkergolv som löper från entrén och en bra bit in i lägenhetens inre hall, där klinkergolvet slutar tar ett parkettgolv i ek vid. Om behovet finns går det utan problem att ställa in garderob eller byrå för att utöka förvaringsmöjligheterna.

  Första svängen till vänster leder er in i lägenhetens kök som är signerat Miljökök vilket vittnar om kvalité! Ljus inredning matchar med stänkskydd i form av vitt kakel och bryts snyggt av mot den mörka stenskivan. Infällda spotlights i överskåpen ger bra och jämn belysning över arbetsytorna. Maskinparken går i rostfritt och består av kyl/frys, integrerad diskmaskin, ugn, induktionshäll och fläkt. Plats för matbord!

  Badrummet renoverades år 2007 och precis som i köket har man prioriterat hög materialstandard och smakfull, tidlös färgsättning. Ytskikten utgörs av kakel på väggar, klinker på golv och underliggande golvvärme. Här finns wc, handfat med kommod, spegel med belysning och badrumsskåp. Vidare finns en duschhörna som sticker ut från mängden, tvättmaskin samt ett litet vädringsfönster.

  Vardagsrummet har fönster i två väderstreck vilket ger ett härligt ljusinsläpp och spär på känslan av rymd. Generöst med golvyta möjliggör ett rum med både tv-hörna och matsalsbord! Från vardagsrummet tar ni er ut på den stora, inglasade balkongen.

  Lägenhetens två sovrum ligger vägg i vägg med varandra. Det ena sovrummet är något större i storlek och blir naturligt huvudsovrummet då plats finns för dubbelsäng. Det andra sovrummet fungerar utmärkt som barnrum, gästrum och/eller kontor. Här finns två inbyggda garderober.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Tegsvägen 4B
  Postadress
  90433 UMEÅ
  Område
  Teg
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  212401001-0168
  Boarea
  72 m² (föreningens information)
  Antal rum
  3 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1956
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Våningsplan
  2 av 3. Hiss finns ej.
  Övriga byggnader/utrymmen
  Till lägenheten hör två förråd.

  Ekonomi

  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 708 kr/mån
  I avgiften ingår värme, vatten/avlopp, tv, bredband, hushållsel och balkongtillägg
  Andel i föreningen
  0.6462%
  Bostaden är pantsatt
  Nej

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2020-09-28)
  Primärtenergital
  70 kWh/m²/år
  Energiklass
  C

  Uteplats/balkong

  Inglasad balkong, läge sydost.

  Balkongen har nyligen byggts ut och glasats in, detta medför ett balkongtillägg på avgiften på 321 kr/mån. Det som ingår i balkongavgiften är följande:

  » Ny balkongplatta, nytt balkongräcke, nytt balkongtak
  » Inglasning av balkong
  » Solskydd/persienner
  » Eluttag
 • Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Lodjuret 9.
  På fastigheten finns 6 byggnader med 193 lägenheter och 9 st lokaler.
  Byggnaderna är uppförda år 1955/57.
  Fastighetens adress är Bryggargatan, Riksvägen och Tegsvägen.

  Förvaltare
  Riksbyggen
  Namn
  Riksbyggen Brf Tegshus 1
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  794000-1758
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  193 st
  Antal lokaler
  9 st
  TV/bredband
  Telenor basutbud Bredband 2
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av köpare)
  Pantsättn.avgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Renoveringar
  1985: Fasadbyte & tilläggsisolering
  1995: Takbyte
  1995-1996: Stambyte, ny el, renovering badrum
  2007-2010: Markprojekt, dränering, kulvertbyten, utemiljö, skärmtak, soprum, yttre el m.m.
  2010: Trapphusrenovering & nya lägenhetsdörrar
  2011: Låssytem
  2011-2013: Relining av avloppsstammar i källare samt garage
  2012: Bastu, motions- och övernattningsrum
  2012-2013: Utemiljö
  2013: Renovering källare
  2015: Fönsterbyte
  2016: Värmeinstallationer
  2017: Stolparmatur
  2018: Rensat ventilationskanaler, ny tvättstugeutrustning
  Parkering P-plats med motorvärmare: 156 kr/mån.
  Carport med motorvärmare: 234 kr/mån.
  Garage med motorvärmare: 298 kr/mån.
  Gemensamma utrymmen Tvättstuga, cykelförråd och skyddsrum till varje huskropp.
  Förråd till varje lägenhet finnes på vind och i källare.
  Bastu, relax och övernattningsrum finns på Bryggargatan 43C.
  Föreningen har även ett gym.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Teg har succesivt byggts ut genom åren, vilket har skapat en mosaik av bebyggelsemiljöer med spår av olika planeringsideal där stadsdelens årsringar och struktur tydligt kan tydas. Det som först var enskilda gårdar, som sedan blev separata bykärnor till att de sammanvuxna byarna slutligen införlivades i Umeå stad. Förnyelse- och förtätningsprojekt som Söderslätts tidstypiska ringgator och egnahemsbebyggelse berättar också sin del av historien. Detta är en stadsdel med bred variation som ligger många nära hjärtat.

  En av stadsdelens pärlor och sammanhängande grönområde är Bölesholmarna. Här finns vackra älvsnära promenader och höga naturvärden. Österut saknas däremot ett sammanhängande stråk som erbjuder älvskontakt. Stråken sträcker sig i denna del genom den gamla villabebyggelsen mellan broarna och älvkontakt ges vid några parkpartier. Även slätten präglar karaktären i stadsdelen och är en viktig rekreationsresurs. För rekreation är också Röbäcksskogen central.

  På Söderslätts handelsområde finns Avion med Ikea utgör Umeås södra entré och nyaste handelsplats på cykelavstånd till centrum.

  Många njuter av den vackra älvsbanken på cykel och till fots. Här kan man bada mitt i city och här finns Lundabron, Sveriges längsta hängbro för gång- och cykeltrafik.

  Det finns anledning att hålla span på Tegsområdet då det här planeras några av de allra största framtida stadsutvecklingsprojekten. Förutom den betydande omvandlingen av gamla E4 handlar det även om utbyggnad på Öns norra spets med plats för uppemot 7 000 boende.