Mariehem

Mariehemsvägen 98

Boarea
47 m²
Antal rum
2 rum
Våningsplan
4 av 5. Hiss finns.
Månadsavgift
2 717 kr/mån
Pris
1 650 000 kr utgångspris
Camilla Dahl Ansvarig mäklare 070-963 72 30

Visningar

Måndag 30 Januari kl 17:00 - 17:30
Boka visning

Mariestrand » Universitetsnära 2:a, inglasad balkong

Universitetsnära 2:a perfekt placerad på fjärde våningen, givetvis utan besvärande insyn. Med öppen planlösning, ljusa ytskikt och fönster på tre håll utlovas en trivsam bostad som karaktäriseras av ljus och rymd - i relation till sina 47 välplanerade kvadratmetrar. Nyproduktionskänslan har hängt kvar då lägenheten, sedan den stod klar år 2017, har tagits omhand med varsam hand. Rymlig hall med ypperlig, dold förvaring direkt till höger om entrén. Helkaklat badrum med golvvärme och egna tvättmöjligheter, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt inglasad balkong i soligt söderläge.

Här bor ni ett stenkast från Mariehemsängarna, på promenadavstånd till Nydalasjön och inom bara några minuter nås Stadsliden. Direkt närhet till två välsorterade matbutiker, apotek, restauranger och hela tre stycken gymanläggningar. Universitet och sjukhus når ni till fots, på cykel och för de dagar bekvämligheten slår in går det att ta sig hit med såväl bil som buss. Goda förbindelser in till stan samt att länsbussarna passerar Mariehemscentrum.
 • Rumsbeskrivning.

  Varmt välkomna upp till våning 4 (hiss finns) och en riktigt fin och välplanerad 2:a med genomgående hög standard!

  Stig in i ljus hall där golvytorna pryds av en fin ekparkett som enhetligt löper vidare in genom lägenheten vilket skapar ett fint rumssamband. Till höger har man satt upp skjutdörrar vilket skapar ett extra rum för den som exempelvis önskar ha ett avskilt hemmakontor, utrymmet passar även som klädkammare.

  Första svängen till vänster leder er in till det helkaklade badrummet som är smakfullt färgsatt - modernt samtidigt som det är tidlöst. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning och dusch med vikbara glasdörrar. Badrummet är dessutom försett med kombinerad tvättmaskin/tumlare samt komfortabel golvvärme som värmer skönt under frusna fötter!

  Kök och vardagsrum integrerar i en ljus och öppen planlösning. Köksdelen är försedd med vit skåpinredning och stänkskydd i form av vitt kakel. Maskinparken består av kyl/frys, diskmaskin, inbyggd ugn, spishäll och fläkt. Matbord placeras med fördel intill fönsterparti med plats för 4-6 st personer.

  Vardagsrummet är ljust och luftigt tack vare de öppna ytorna samt fönster i två väderstreck. I vardagsrummet får ni plats med soffa, soffbord och tv-möbel utan att ytan känns övermöblerad. Härifrån tar ni er ut på den delvis inglasade balkongen som vetter mot innergården, söderläge.

  Sist men inte minst - lägenhetens sovrum! Sovrummet ligger till vänster, från hallen sett. Smakfullt inrett rum där det fina ekparkettgolvet ramas in av en ljus, mönstrad tapet. Rummet är i dagsläget inrett med garderober och har plats för en dubbelsäng om så önskas.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Mariehemsvägen 98
  Postadress
  90660 UMEÅ
  Område
  Mariehem
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  340
  Boarea
  47 m² (föreningens information)
  Antal rum
  2 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadsår
  2017
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Våningsplan
  4 av 5. Hiss finns.

  Ekonomi

  Utgångspris
  1 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 717 kr/mån
  I avgiften ingår värme, tv och bredband. Hushållsel, kall- och varmvatten debiteras utifrån förbrukning.
  Andel i föreningen
  2.3948%
  Andel av årsavgift
  2.39472%
  Bostaden är pantsatt
  Nej
  Nettoskuldsättning
  509 595 kr

  Uteplats/balkong

  Delvis inglasad balkong
 • Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Plymen 3 och på fastigheten finns två byggnader med totalt 40 lägenheter. Adresserna är Mariehemsvägen 94, 96 och 98.

  Förvaltning
  Riksbyggen

  El
  Föreningen har elavtal med Umeå Energi. Elen debiteras på månadsfakturan i efterhand.

  Nyckelhantering
  Certego vid förnyelse av nycklar.
  Namn
  Riksbyggen BRF Mariestrand 5
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769628-9920
  Föreningens ekonomi
  Planerad höjning 2023-07-01, procentsats är ännu inte bestämd.
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  40 st
  TV/bredband
  Telia
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av köpare)
  Pantsättn.avgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Parkering Carport: 570 kr/mån plus förbrukad el, inga lediga för tillfället.
  P-plats med motorvärmare: 375 kr/mån plus förbrukad el, 2 lediga för tillfället.
  Alla parkeringar har laddmöjlighet för elbil.
  Ingen kö på samtliga.
  (2023-01-23)
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  På Marieområdet har du alltid nära till rekreation med Stadsliden på ena sidan och Nydala på den andra. Mariehemsängarna är ett uppskattat område med mycket aktiviteter som discgolf, skidor och den årliga brännbollsturneringen. På Marieområdet finns boendeformer på nära avstånd från såväl handelsområden som universitet. Mariehem är planerat utifrån tidstypiska planeringsideal med karaktärer som trädgårdsstad, med skola och centrum inom en trafikring där separeringen av trafikslag är tydlig. Marieområdet med Mariehem, Mariedal och Marieberg byggdes upp för att möta det stora behov av bostäder som följde av universitetets omvandlingskraft. Därefter tillkom Olofsdal och Nydalahöjd. Senare tillskott är Mariestrand som ligger granne med Nydalasjön.

  På Mariedal finns ett handels- och verksamhetsområde som kopplar till Ersboda och i dess västra del i huvudsak tät småhusbebyggelse medan låg sluten bebyggelse dominerar i öst. Här finns en bredd med 1970-tals flerfamiljshus som kombinerar trä och tegel och tätt liggande rad-, par-, och kedjehus. Marieberg präglas av avsaknad av genomfarts­trafik, här finns återvändsgränder till markparkeringar med korsande vägar för kollektivtrafik och väl utbyggt gång och cykelnät. Bebyggelsen är låg och sluten bebyggelse i trä med två- till tre våningar. Mariehem är byggt strikt utifrån trafiksepareringens principer med matning utifrån och med plats för människor och lek helt fredad från biltrafik. Flerfamiljshusen här har medelhög täthet och är av typen ”hus i park” med vitkalkade fasader och gårdar för lek och umgänge. Här och var finns skogspartier bevarade samt parker och dungar integrerade i den bebyggda miljön.

  Bräntberget
  Den stadsnära slalombacken med lift. Här har många Umeåbor tagit sina första alpina skär under årens lopp. Inte minst lade Maria Pietilä-Holmner grunden för sin proffskarriär just här.

  Nydalasjön
  Ett stenkast från bebyggelsen på Mariestrand finns Nydalasjön, mitt i skogen med strövområden, tjärnar och en fin slinga längs varierade naturmiljöer runt hela sjön. Här bedriver många föreningar verksamhet och här finns aktiviteter året runt för alla Umeåbor, men också lugn och ro.

  Vattentornet
  Det lysande landmärket på höjdåsen. Runt vattentornet och skogspartierna därikring kan vi ta en picnic och njuta av lugnet.