Teg

Domarevägen 27

Boarea
71 m²
Antal rum
3 rum
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift
4 595 kr/mån
Pris
2 295 000 kr utgångspris
Camilla Dahl Ansvarig mäklare 070-963 72 30

Visningar

Måndag 30 Januari kl 18:00 - 18:30
Boka visning

Teg » Renoverad 3:a, gavellägenhet

**VISNING 30/1** För dig som "bara vill flytta in" kan vi nu stolt presentera denna renoverade gaveltrea som måttar 71 kvm och är belägen endast en halvtrappa upp i huset! Domarevägen 27 är ett bekvämt boende i alla bemärkelser och med hög trivselfaktor. Det mesta i denna lägenhet är utbytt med undantag för bl.a. de vackra fönsterbrädorna i marmor samt den fina Holmsundsparketten som pryder golvytorna inne i vardagsrummet. I övrigt kan du förvänta dig ett nytt kök med komplett maskinpark, ett helkaklat badrum samt nymålade väggar i samtliga rum. Lägenhetens placering på gaveln av huset ger er fönster i tre väderstreck vilket i sin tur genererar rikligt med ljusinsläpp.

Och så läget! Här bor ni nära Tegs centrum samt Söderslätts handelsområde med Ikea och Avion. Direkt närhet till matbutiker, bensinstation, restauranger, ishallen och ett stenkast från älven med dess fina strandpromenad. Ni har dessutom gång- och cykelavstånd till citykärnan samt goda bussförbindelser till Umeå Universitet och NUS.
 • Rumsbeskrivning.

  Stig in - hela lägenheten välkomnar er med dagsljus från tre håll. Ytterkläder och skor hänger ni av er direkt till höger om entrén. Fötterna placerar ni på ett tjusigt klinkergolv som sedan övergår till en klassisk såväl som tidlös ekparkett, denna ekparkett löper enhetligt vidare till köket och de båda sovrummen.

  Första svängen till vänster leder er in i bostadens kök. Köket är signerat IKEA och har vit inredning, stänkskydd i form av vitt kakel samt en ljus bänkskiva i laminat, allt det ljusa bryts snyggt av mot svarta beslag och svarta såväl som rostfria vitvaror. Maskinparken består av fullstor kyl och frys, integrerad diskmaskin, mikro, ugn och induktionshäll samt fläkt. Plats för matbord för 4-6 personer.

  Badrummet återfinns till höger om hallen. Ytskikten utgörs av kakel och klinker på väggar och golv. Badrummet är inrett med toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt duschhörna med infällbar glasvägg.

  Vardagsrummet disponeras även det till höger om hallen. Generöst planerat rum med plats för soffa, soffbord och tv-bänk samtidigt som ni ges möjlighet att möblera med matsalsgrupp. Fönster i två väderstreck ger ett härligt ljus och förstärker känslan av rymd ytterligare. Från vardagsrummet nås lägenhetens balkong, denna ligger till förmån för morgon- och förmiddagssolen.

  Lägenhetens två sovrum ligger i anslutning till varandra. Huvudsovrummet är något större och ger plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och garderobsvägg. Det andra sovrummet lämpar sig perfekt som barnrum, gästrum och/eller kontor. Rummet är försett med två garderober.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Domarevägen 27
  Postadress
  90433 UMEÅ
  Område
  Teg
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  84591-271001
  Boarea
  71 m² (föreningens information)
  Antal rum
  3 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadsår
  1960
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Våningsplan
  1 av 3. Hiss finns ej.
  Övriga byggnader/utrymmen
  Till lägenheten hör ett förråd, beläget i källaren. Föreningen har två gemensamma tvättstugor med separata torkrum, snickarverkstad, däckhotell och bastu.

  Ekonomi

  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 595 kr/mån
  I avgiften ingår värme, vatten/avlopp, tv och bredband. Från 2023-04-01 kommer kostnaden för bredband att faktureras separat, 323 kr/mån.
  Andel i föreningen
  5.2%
  Bostaden är pantsatt
  Nej

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2021-10-04)
  Primärtenergital
  81 kWh/m²/år
  Energiklass
  D

  Uteplats/balkong

  Balkong, läge öster.

  Bilplats

  P-plats med motorvärmare. 395 kr/mån.
  P-plats utan motorvärmare. 220 kr/mån.
 • Allmänt om föreningen
  Brf Fjällämmeln är en ung bostadsrättsförening som bildades i januari 2020.
  Föreningen består av tre byggnader på Domarevägen 27, 27A och 29. Domarevägen 27 och 29 byggdes 1960 respektive 1954 och består av två våningar plus vind och källare. Byggnaderna har putsfasader tilläggsisolerade med nytt fasadtegel och 3-glasfönster.

  27A byggdes 2019 i trä och består av två våningar innehållande fyra lägenheter.

  El
  Varje hushåll tecknar eget elavtal

  Förvaltare
  Castor

  Hemsida
  www.egrannar.se/brffjallammeln
  Namn
  Brf Fjällämmeln
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769637-9440
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  23 st
  TV/bredband
  Kollektivt bredband 300/300 via Bredband2 ingår Domarevägen 27 och 29 har även digital-TV via ComHem ingår
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av köpare)
  Pantsättn.avgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Ja
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Renoveringar
  1985 » Nytt plåttak
  1999 » Renoverade undercentraler
  2001 » Ny tegelfasad
  2007 » Nya 3-glasfönster
  2013 » Dränering av källare
  2016 » Relinade stammar från lägenheter ned till källare
  2017
  » Byte av värmeväxlare
  » Nytt soprum/förråd
  » 2 nya vindslägenheter
  » Nya balkongplåtar
  » Ommålning källare och tvättstugor
  » Installation fiber
  2018
  » Nya lägenhetsdörrar
  » Renovering källarlokaler Fjällämmeln 5
  » Nya tvättmaskiner till tvättstugan i 27an
  2019
  » Domarevägen 27A byggdes
  » Installation kodlås ytterdörrar
  2020
  » Nya källarfönster
  » Borttagning kvarvarande varmvattenberedare
  2022
  » Nybyggnation av bastu
  » Ny tvättmaskin till tvättstugan i 29an
  2023/2024
  » Byte av vindskivor på 27 och 29.
  » Relining av ledningar i källaren.
  Parkering P-plats med motorvärmare 395 kr/mån
  P-plats utan motorvärmare 220 kr/mån
  Gemensamma utrymmen UC och lägenhetsförråd - i källarplan
  Postfack - i entréplan
  Sopor/källsortering - på gården
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Teg har succesivt byggts ut genom åren, vilket har skapat en mosaik av bebyggelsemiljöer med spår av olika planeringsideal där stadsdelens årsringar och struktur tydligt kan tydas. Det som först var enskilda gårdar, som sedan blev separata bykärnor till att de sammanvuxna byarna slutligen införlivades i Umeå stad. Förnyelse- och förtätningsprojekt som Söderslätts tidstypiska ringgator och egnahemsbebyggelse berättar också sin del av historien. Detta är en stadsdel med bred variation som ligger många nära hjärtat.

  En av stadsdelens pärlor och sammanhängande grönområde är Bölesholmarna. Här finns vackra älvsnära promenader och höga naturvärden. Österut saknas däremot ett sammanhängande stråk som erbjuder älvskontakt. Stråken sträcker sig i denna del genom den gamla villabebyggelsen mellan broarna och älvkontakt ges vid några parkpartier. Även slätten präglar karaktären i stadsdelen och är en viktig rekreationsresurs. För rekreation är också Röbäcksskogen central.

  På Söderslätts handelsområde finns Avion med Ikea utgör Umeås södra entré och nyaste handelsplats på cykelavstånd till centrum.

  Många njuter av den vackra älvsbanken på cykel och till fots. Här kan man bada mitt i city och här finns Lundabron, Sveriges längsta hängbro för gång- och cykeltrafik.

  Det finns anledning att hålla span på Tegsområdet då det här planeras några av de allra största framtida stadsutvecklingsprojekten. Förutom den betydande omvandlingen av gamla E4 handlar det även om utbyggnad på Öns norra spets med plats för uppemot 7 000 boende.