Teg

Korpralsvägen 22

Boarea
74 m²
Antal rum
3 rum
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift
3 997 kr/mån
Pris
2 095 000 kr utgångspris
Oskar Allard Ansvarig mäklare 070-294 82 87

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Korpralsvägen 22 - Välplanerad och smakfull 3:a på populära Teg!

Nu finns möjligheten att förvärva denna fantastiska lägenhet i ett av Umeås populäraste områden, Teg!
Här finner ni ett fantastisk boende fördelat över tre rum och kök. Förutom en tilltalande planlösning och generösa ytor erbjuder detta hem ett väl tilltaget och ljust vardagsrum med härliga fönsterpartier. I vardagsrummet finns det gott om plats för en större soffgrupp samt annat möblemang. Från vardagsrummet når du även bostadens balkong med ett insynsskyddat läge i soligt söderläge. Här kan du avnjuta solens bästa timmar i ett högt och fritt läge. Intill vardagsrummet finner ni bostadens stilfullt renoverade köket. Köket har goda förvaringsmöjligheter och praktiska arbetsytor samt full maskinell utrustning såsom kyl och frys, ugn, diskmaskin m.m. Bostaden erbjuder också två sovrum varav ett med en läcker takkupa för härligt ljusinsläpp och rymd. Vidare fördelar sig detta hem på ett snyggt och helkaklat badrum, hall med goda förvaringsmöjligheter samt en rymlig klädkammare. Det finns även 1 förråd att tillgå och tvättstuga i samma hus.

Här bor ni i en av Umeås populäraste stadsdelar med närhet till det mesta. Med några få minuters cykeltur når ni Umeå City där det finns ett brett utbud av restauranger, kultur, shopping, gym, apotek och matbutiker. I närområdet finner ni Winpos Arena och Bullens restaurang men även den vackra älvbanken som många njuter av både på cykel och till fots. Här kan man bada mitt i city och så finns Lundabron, Sveriges längsta hängbro för gång- och cykeltrafik. En av stadsdelens pärlor och sammanhängande grönområde är Bölesholmarna. Här finns vackra älvsnära promenader och höga naturvärden. Med enkelhet når ni även Söderslätts handelsområde där ni finner Avion och Ikea som utgör Umeås södra entré och nyaste handelsplats.
 • Hall & klädkammare

  Välkomnande hall med ljusa golv och väggar som är genomgående hela lägenheten. Från hallen nås en rymlig klädkammare samt avhägningsyta till höger.

  Badrum

  Inrett med vitt kakel på vägg och mörkt kakel på golv. här finns dusch, WC, tvättmaskin, torktumlare och handfat med spegelskåp ovan.

  Kök

  Modernt kök i vitt med svarta handtag och mörk bänkskiva. I köket finns det plats för ett matbord för ca 4 personer. Maskinparken består av diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt och kombinerad kyl/frys.

  Sovrum

  Det fösta av två rymliga sovrum, här ligger ett riktigt läckert holländskt parkett på golvet och väggarna är i ljus kulör. Till höger finns det utrymme för garderober och dubbelsängen tar sin naturliga plats i mitten av rummet. Det finns även plats för ytterligare möblemang som ett skrivbord under sovrummets härliga takkupa.

  Vardagsrum

  Rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp och annat möblemang om så önskas. Även här ligger ett ljust golv och väggarna är målade i ljus kulör. Från vardagsrummet nås hemmets balkong i ett högt och fritt söderläge.

  Sovrum

  Från vardagsrummet nås bostadens andra sovrum, även detta är rymligt och har plats för förvaring, en större enkelsäng och skrivbord eller andra önskade möbler.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Korpralsvägen 22
  Postadress
  90432 UMEÅ
  Område
  Teg
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  52-3038-1-13-2
  Boarea
  74 m² (föreningens information)
  Antal rum
  3 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1955
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Våningsplan
  3 av 3. Hiss finns ej.

  Ekonomi

  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 997 kr/mån
  Inkl. Värme, kallvatten och avlopp. Uppvärmning av varmvatten sker via varmvattenberedare i bostaden (el).
  Andel i föreningen
  9.35642%
  Andel av årsavgift
  9.04642%
  Bostaden är pantsatt
  Ja
  Nettoskuldsättning
  869 978 kr

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2020-12-28)
  Primärtenergital
  79 kWh/m²/år
  Energiklass
  D

  Bilplats

  Separat kö tillämpas.
 • Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Umeå Mungon 13, belägen på Korpralsvägen 22. På fastigheten finns en huvudbyggnad med 14 st lägenheter.

  El
  Boende tecknar eget elavtal.
  Namn
  BRF Mungon 13
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769631-7226
  Föreningens ekonomi
  Avgiften höjdes med 5% 2023.
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  14 st
  Antal lokaler
  1 st
  TV/bredband
  Tv via ComHem. Bredband från Umeå Energi.
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av köpare)
  Pantsättn.avgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Ja
  Renoveringar
  2017 » Renovering av stammar.
  2022 » Byte av fönster och balkongdörrar

  Kommande:
  - Renovering av balkongerna
  Parkering 12 st parkeringsplatser
  Gemensamma utrymmen Tvättstuga
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Teg har succesivt byggts ut genom åren, vilket har skapat en mosaik av bebyggelsemiljöer med spår av olika planeringsideal där stadsdelens årsringar och struktur tydligt kan tydas. Det som först var enskilda gårdar, som sedan blev separata bykärnor till att de sammanvuxna byarna slutligen införlivades i Umeå stad. Förnyelse- och förtätningsprojekt som Söderslätts tidstypiska ringgator och egnahemsbebyggelse berättar också sin del av historien. Detta är en stadsdel med bred variation som ligger många nära hjärtat.

  En av stadsdelens pärlor och sammanhängande grönområde är Bölesholmarna. Här finns vackra älvsnära promenader och höga naturvärden. Österut saknas däremot ett sammanhängande stråk som erbjuder älvskontakt. Stråken sträcker sig i denna del genom den gamla villabebyggelsen mellan broarna och älvkontakt ges vid några parkpartier. Även slätten präglar karaktären i stadsdelen och är en viktig rekreationsresurs. För rekreation är också Röbäcksskogen central.

  På Söderslätts handelsområde finns Avion med Ikea utgör Umeås södra entré och nyaste handelsplats på cykelavstånd till centrum.

  Många njuter av den vackra älvsbanken på cykel och till fots. Här kan man bada mitt i city och här finns Lundabron, Sveriges längsta hängbro för gång- och cykeltrafik.

  Det finns anledning att hålla span på Tegsområdet då det här planeras några av de allra största framtida stadsutvecklingsprojekten. Förutom den betydande omvandlingen av gamla E4 handlar det även om utbyggnad på Öns norra spets med plats för uppemot 7 000 boende.