Ersboda

Filgränd 4A

Boarea
54 m²
Antal rum
2 rum
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.
Månadsavgift
3 837 kr/mån
Adrian Javaher Ansvarig mäklare 070-269 10 30

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Ersboda » Välkommen in i en kvadratsmart 2:a med nyproduktionskänsla!

Varmt välkommen in på Filgränd 4A! Ta chansen att förvärva en ljus och fräsch lägenhet med balkong i bästa söderläge. Väl inne i bostaden möts du av ett fantastiskt ljusinsläpp, en bra planlösning och smakfulla materialval. Bostaden disponeras över 54 kvadratmeter och 2 rok. Bostaden erbjuder en stor och rymlig hall med plats för förvaring, du har en klädkammare, modernt badrum, socialt och stort vardagsrum med matplats för ca 4 personer, rymligt kök med bra arbetsytor och gott om förvaring samt en balkong i söderläge!
 • Hall

  Du välkomnas in i en ljus och rymlig hall med utrymme för att hänga av dig ytterkläderna, i direkt anslutning når du även en väl tilltagen klädkammare.

  Badrum

  Badrummet är inrett med grå våtrumsmatta och vit våtrumsskiva Fibo Trespo. Badrummet är utrustat med dusch, WC, handfat med kommod, spegelskåp samt tvättmaskin och torktumlare.

  Kök

  Kök i vinkel med mycket arbetsyta och bra förvaring. Köket går i vitt med handtag i rostfritt stål, laminatbänkskiva i gråare kulör bryter av snyggt mot de vita luckorna och det vita stänkskyddet i Fibo Trespo.

  Vardagsrum

  Bostadens sociala del är rymlig och du har plats för både soffgruppen och ett matbord för ca 4 personer. Även ytterligare möblemang ryms såsom tv och tv-bänk m.m. Detta sociala vardagsrum tillsammans med köket bjuder verkligen in till trevliga sammankomster med familj och vänner. Pricken över i:et är att man har den fantastiska balkongen i direkt anslutning till vardagsrummet.

  Balkong

  Härlig balkong som nås från vardagsrummet, balkongen ligger i soligt söderläge och du rymmer en mindre grupp utemöbler för ca 4 personer.

  Sovrum

  Väl tilltaget sovrum med skogsdunge som närmsta granne. Här har du plats för dubbelsäng, sängbord på båda sidor och förvaring.

  Genomgående bostaden ligger det ett enhetligt parkettgolv och väggarna är målade i vitt.
 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Filgränd 4A
  Postadress
  90630 UMEÅ
  Område
  Ersboda
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  302631001-0623
  Boarea
  54 m²
  Antal rum
  2 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2017/2018
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  FTX
  Våningsplan
  2 av 2. Hiss finns ej.

  Ekonomi

  Månadsavgift
  3 837 kr/mån
  inkl. Värme, vatten, kabel-tv och internet.
  Andel i föreningen
  2.0143%
  Andel av årsavgift
  2.01438%
  Bostaden är pantsatt
  Ja
  Nettoskuldsättning
  707 717 kr

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2022-03-11)
  Primärtenergital
  72 kWh/m²/år
  Energiklass
  C

  Bilplats

  Bilplats ingår i avgiften
 • Allmänt om föreningen
  Föreningen äger adresserna Filgränd 2-12 (jämna nummer).

  Förvaltare ekonomiskt och tekniskt är Riksbyggen.

  Nyckelhantering sker via Riksbyggen.
  Namn
  BRF Glaset I Umeå
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769630-9769
  Föreningens ekonomi
  Beslutade avgiftshöjningar, 15% 1 januari, 10% 1 april och 7% 1 juni. Styrelsen kommer att ta ny ställning beroende på vilken ränta de får för omplacering av lån i maj.
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  34 st
  TV/bredband
  TV: Telenor. Bredband: A3 100 Mbits/s
  Överlåtelseavgift
  1313 kr (betalas av köpare)
  Pantsättn.avgift
  525 kr
  Tillåts juridisk person?
  Ja
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Renoveringar
  Nybyggt 2018.
  Entré tak monterat 2021.
  Parkering Radhusen har carport som ingår i månadsavgiften. Separat kö för extra p-plats finns och kostar 300 kr/mån.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Den gröna stadsdelen – varierad och livaktig!
  Ersboda – en av Umeås nyare stadsdelar och tydligt planerad för variation. Här finns en bredd i bebyggelsen; höga, låga, stora hus, små hus, terasshus och enfamiljshus – i både trä och tegel. Allt i en medvetet blandad form för att motverka ensidighet och segregation. Här kan du både hyra och äga din bostad och hitta något som passar livets alla skeden.

  Grannskapsplanering med skogsstråk.
  Man kan följa olika stadsplaneringsideal på Ersboda. Funktionalismens ideal att skapa bostadsområden där trafiken leds runt om och gatorna blir mindre och mindre ju närmre bostäderna man kommer. Därav matargatorna Cementvägen och Ystarvägen. Dessa bidrar till en tydlig avgränsning i bebyggelse- och innehållstyper.

  På Östra Ersboda kan vi se idealet att bygga mindre ”grannskap”. Det finns trädplanterade partier med allékaraktär på vissa sträckningar. Stadsdelens ges även sin karaktär dels av de bevarade skogsstråken som löper genom stadsdelen och fungerar som skiljelinjer. Gång- och cykeltrafik hänvisas i huvudsak till särskilda vägar separerat från biltrafik.

  Levande föreningsliv!
  Ersboda är en stadsdel som är färgstark och naturskön. Befolkningen är ung och här det finns gott om mötesplatser, arbetsplatser, handel och stora grönområden. Det prisbelönta Folkets hus är mycket välbesökt och bjuder på kultur, bibliotek, föreställningar och dans. Föreningslivet är livaktigt och på Ersbodaängarna finns plats för fotbollsmatcher, lek och odling i kolonilotterna. Förutom goda möjligheter till rekreation inom stadsdelen, är stadsdelen dessutom omgärdad av fina rekreationsmöjligheter såsom Nydala, I20-terrängen och de fina miljöerna i norr utmed Tavleån. Komplettering som ger blandning.

  Komplettering som ger blandning
  Ersboda är högintressant för etableringar och utvecklas starkt. Handelsområdet utvecklas för ökad blandning, nya företag söker sig till området och vi följer utvecklingen av Sandbäckens handelsområde vid Green Zone och I20. Nya småhus i den östra delen bidrar till en ökad blandning och nya möjligheter för framtida företag öster om Östra Ersboda.

  Kommunikation

  Inom Ersboda finns det mycket goda bussförbindelser som tar dig till centrum, universitet och sjukhus

  Närservice

  Invid E4 finns ett av Umeås större handelscentrum med flertalet affärsverksamheter.

  Övrigt om området

  Äventyrslekparken!
  Här finns naturnära lek för de lite äldre barnen med en kombinationslek som är specialdesignad för denna plats. En mötesplats inte bara för närboende utan för besökare från andra delar av staden.

  Ersbodaängarna!
  Vidsträckta ytor och aktivitetsområde för lek, spontanidrott och picnic. Plats för både fotbolls­matcher liksom gröna fingrars flit i kolonilotterna.

  Östra Ersboda centrum.
  Här finns Östra Ersboda skola, matvaruhandel och förskoleverksamhet samlat kring Folkets hus. Här är det helgdans, kurser och föreningar. Och här märks Ersbodadagen och Ersbodafestivalen om höstarna.