Umedalen

Solrosvägen 12

Boarea/biarea
200/33 m²
Antal rum
7 rum, varav 6 sovrum
Tomtarea
953 m²
Pris
6 195 000 kr utgångspris
Adrian Javaher Ansvarig mäklare 070-269 10 30

Visningar

Söndag 11 Juni kl 13:30 - 14:00
Boka visning

Umedalen » Ett hem som uppfyller det mesta!

Varmt välkomna till barnvänliga Solrosvägen och detta stilrena, smakfulla hem som uppfyller de allra flesta kraven för ett högklassigt boende! Denna välplanerade 1½-plansvilla erbjuder en härlig tomt i söderläge med altan och inglasat uterum i eftermiddagssol. På altanen och gården kan ni avnjuta sol stora delar av dygnet. Huset är byggt 2005 med öppen och trevlig planlösning med stora sociala ytor, kök med burspråk och ett väl tilltaget vardagsrum med generösa ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Från vardagsrummet når ni även bostadens inglasade uterum, här kan ni avnjuta eftermiddagssolens bästa timmar omgivna av en grön och lummig miljö - perfekt för den varmare årstidens sena kvällar. Vidare fördelar sig entréplan på två sovrum, snyggt helkaklat badrum, en välkomnande och öppen hall som är navet till resten av hemmet. Här finns även en praktisk groventré som för er vidare till det garaget. I anslutning till garaget finner ni husets fullt utrustade uthyrningslägenhet med egen ingång vid garaget. Huset är i fint, välbevarat skick och redo att bli ert nya hem!

Som ni märker uppfyller detta hem de allra flesta kraven som kan ställas på ett nytt drömboende, missa inte chansen!

Kontakta Adrian för mer info!
 • Hall

  Välkomna in i detta trevliga 1½-planshus! När du stiger in genom dörren möts du av värme och ljus, du får genast en överblick i den öppna planlösningen och ser den grönskande trädgården rakt fram genom vardagsrumsfönstret. I hallen finns plats för sittmöbel, förvaringsmöbel eller annan avhägningsmöjlighet. Rakt fram finner du vardagsrummet, till vänster köket och till höger är trappan upp till övervåningen. Till höger når du bostadens sovrumsdel. Ljusa väggar och grått klinkergolv.

  Kök

  Kök med köksinredning i vinkel med vita köksluckor, ljusgrått kakel och generösa arbetsytor. Trevligt utrymme för matplats vid ett vackert burspråk med stora fönster. Burspråket ger utrymme och ljusinsläpp. Ekgolv och ljusa väggar. Köket är maskinellt utrustat med 80 cm bred induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn (2021) och mikro i ergonomisk arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt hel kyl och frys. Här finns plats för övrigt möblemang vid önskemål.

  Vardagsrum och allrum

  Ljust och trevligt vardagsrum med plats för soffmöbler, tv-möbel eller annat önskar möblemang. Ekgolv och ljusa väggar. Från vardagsrummet når du det inglasade uterummet som vetter i väst med eftermiddagssol och ett soldäck i söderläge inramat av syrener och med trevlig utsikt över en grönskande allmänning.
  På övervåningen ligger familjens stora allrum med takfönster. Ett rum där barnen kan leka, spela spel, vara med kompisar eller för familjens filmkvällar.

  Sovrum

  5 sovrum där 2 av sovrummen ligger på bottenvåningen och övriga sovrum på övervåningen. Gemensamt för alla sovrum är att de har ekgolv, ljusa väggar och förvaring i garderober, där det största sovrummet nere och ett av sovrummen uppe har en skjutdörrsgarderob.

  WC/dusch och badrum

  Helkaklad wc/dusch på bottenvåningen med ett brett handfat och kommod, spegel, förvaringsskåp samt en dusch med rundad duschhörna. Inredningen är bytt 2021.
  Stort badrum på övervåningen med klinkergolv och kakel i duschen och målad vägg på övrig del av rummet. Handfat med kommod och skåp, spegel och duschhörna samt plats för ett badkar.

  Groventré och tvättstuga

  Rymlig och funktionell groventré med klinkergolv, målade väggar och gott om plats för barnens kläder - en dröm för den stora familjen! Från groventrén finns en mindre klädkammare.
  I anslutning till groventrén ligger tvättstugan med klinkergolv, målade väggar, tvättpelare med tvättmaskin (2019) och torktumlare (2021), tvättbänk, torkskåp och en arbetsbänk med väggskåp.

  Förvaring

  Via allrummet når man en rymlig klädkammare med centraldammsugare. I sovrum 4 finns en taklucka med stege till vinden med plats för flyttkartonger och säsongsprydnader. Det finns också tre isolerade utvindor med stora förvaringssystem.

  Uthyrningslägenhet

  Via en egen ingång lägst bak på långsidan av garaget kommer man till en välplanerad och mysig uthyrningslägenhet. Den blev färdigställd 2016 och har matplats, minikök, sovrum och en helkaklad wc/dusch med tvättmaskin. Ekparkett, ljusa väggar och gott om förvaring. Hyresintäkt ca 5000 kr/månad.

  Garage

  Det varmbonade garaget med golvvärme nås via groventrén. Garaget har målat golv med golvbrunn, indraget vatten och rymmer en bil. I ena hörnet av garaget finns frånluftsvärmepumpen och fjärrvärmeaggregatet.

  Uterum, lekstuga och cykelbod

  Uterummet som nås via vardagsrummet är fantastiskt ljust med höga glaspartier och 2,50 m i takhöjd. Det finns gott om eluttag och spotlights är infällda både i innertak och i runt altanens takfot. Här börjar utesäsongen i mars och pågår ända in i oktober, en oas där ute och inne möts. Den charmiga lekstugan som matchar huset har vidbyggd altan och indragen el. Här leker barnen på sommaren och på vintern fungerar stugan som förråd för utemöbler. På framsidan av huset finns en rymlig cykel- och förrådsbod.

  Trädgård och uteplatser

  Trädgården inramas av häckar och innehåller bl a aplar, syrener, äppelträd, vinbärsbuskar, smultron, humle, gulbarkad hägg och aroniabuskar. På framsidan och högersidan av huset finns välvårdade plattsättningar och broar i sten. Det finns ett flertal iordningställda sittplatser, avskilt på baksidan, i växthuset, på det stora altandäcket och vid den stora stenen och grusningen på framsidan. Ovan köksfönstret mot söder finns motordriven markis och mot väster en stor markis som tillsammans med uterummet kan bilda ett tak över större delen av den stora altanen.

  Säljaren egen berättelse

  Grattis - du som köper detta fantastiska hus kommer inte att bli besviken!
  2005 var vi en familj med fyra barn mellan två till tio år som byggde ett stort och funktionellt hus på Solrosvägen. Vi hade länge sökt hus utan att hitta rätt, det viktiga för oss var låga driftkostnader, generösa utrymmen i groventrén, kök och allrum, samt stor uteplats i sydväst.

  Huset har mött våra behov i alla säsonger, vi kommer aldrig att glömma småbarnsåren då huset i ur och skur öppnade sin generösa famn så att vi bara kunde ramla in i groventrén med händerna fulla med matkassar, blöta overaller och barnvagnar. Frånluftvärmepump, fjärrvärme och uthyrningslägenhet har kapat våra kostnader och skapat den frihet en familj behöver. Vårt inglasade uterum är både en förlängning av huset där vi äter våra middagar från tidig vår till sen höst och en plats att bara vara och njuta av födelsedagar, skolavslutningar och en god bok. På senare år har vi njutit av att jobba hemifrån och skörda egna tomater från växthuset.

  När vi byggde huset valde vi platsen med omsorg, längst ner på gatan vid en återvändsgränd med fri utsikt mot grönområde i söder. Vi har tidigt snöfritt längs våra stenlagda gångar i söderläge och kan njuta av vintersolen på framsidan. Runt huset har mängder av rum vuxit fram, vid "stenen" och den grusade rundeln på framsidan tas alltid examensbilderna. På altanen kan vi njuta av sol från morgon till sen kväll, på baksidan kan vi sitta avskilt på lekstugans altan, i växthuset eller på "kullen" som vi kallar hörn av tomten som ligger högre än resten av tomten. Här finns en skön förening av sol hela dagen, plats för gemenskap, vacker stenläggning och ett stenparti med blommande växter och buskar.

  Umedalen som område har verkligen varit optimalt för oss och våra barn, det har varit nära till förskola, skola och sedan gymnasium via bussen som går i närheten. Det har också varit bra att bo granne med vårdcentral och apotek. På lagom avstånd har Muskötens idrottsplats och Umedalens IF erbjudit innebandy, pingis, basket, skid- och skridskoåkning på vintern, fotboll, friidrott och äventyrslekpark på sommaren - det är värdefullt att inte behöva skjutsa till alla träningar. För oss vuxna har det varit underbart med närheten till promenadstråk längs älven och IKSU SPA där vi med kort varsel kunnat träna när det öppnats en lucka i livspusslet. Vi har också uppskattat närheten till badsjöar på sommaren, skidspår på vintern och som cyklist alla rutter som utgår från Umedalen. Huset har sedan vi byggde det 2005 varit vår dröm och nu kan den bli din.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Fast.beteckning
  Styvmorsviolen 7
  Adress
  Solrosvägen 12
  Postadress
  90365 Umeå
  Område
  Umedalen
  Kommun
  Umeå
  Bo & biarea
  200 + 33 m² (taxeringsinformation)
  Antal rum
  7 rum och kök, varav 6 sovrum
  Tomtarea
  953 m²

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla
  Byggnadsår
  2005
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Tak
  Tegel
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  Frånluftsvärmepump och fjärrvärme
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Mekanisk frånluft med återvinning

  Driftskostnader

  Uppvärmning
  12 709 kr/år
  Hushållsel
  17 604 kr/år
  Vatten/avlopp
  11 218 kr/år
  Summa
  41 531 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
  Elförbrukning: 14 670 kWh senaste 12 månaderna. Huvudsäkring: 16 A Elpriset är beräknat på 1.20kr per kWh. Fjärrvärmeförbrukning: 12 006 kWh senaste 12 månaderna. Uppvärmningen är beräknat på 72,4 öre/kWhh och den fasta avgiften på 4 017 kr/år.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2022-07-07)
  Energiförbrukning
  102 kWh/m²/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  100 kWh/m²/år
  Energiklass
  D

  Försäkring

  Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  3 581 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  2005
  Byggnadsvärde
  2 616 000 kr
  Markvärde
  965 000 kr
  Skatt/avgift
  9 287 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 5 st pantbrev om 2 625 000 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Detaljplan
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Umedalen är ett bostadsområde inom stadsdelen Backen i västra Umeå. Det har sedan slutet av 1980-talet i omgångar byggts upp runt det numera nedlagda mentalsjukhuset Umedalens sjukhus. Området, som utgör den västligaste delen av Umeås stadsbebyggelse, avgränsas mot norr av Vännäsvägen (E12/Blå vägen), i väster av Prästsjön (se nedan), i söder av bostadsområdet Kungsänget och i öster av Västerhiske.

  Sjukhusets gamla lokaler nyttjas numera bland annat för vårdcentral, förskola, Västangårds grundskola, Umedalens bibliotek, fritidsgård samt rep- och föreningslokaler. På Umedalen finns även IKSU Spa, Umeå Waldorfskola, Hannaskolan och Umeå Montessoriskola, samt Galleri Andersson/Sandström som driver Umedalens skulpturpark.

  Stadsdelens idrottsförening Umedalens IF har sektioner för bland annat fotboll, friidrott och skidåkning.

  Övrigt om området

  Umedalen är kanske mest känt för sitt mentalsjukhus som var i bruk 1934–1986. Verksamheten är numera nedlagd, och idag nyttjas lokalerna till bland annat bibliotek, vårdcentral, för- och grundskola, fritidsgård samt rep- och föreningslokaler.

  Just nu växer flera nya bostadskvarter fram bestående av bostadsrätter, radhus och hyresrätter. Närheten till både natur och serviceinrättningar gör området mycket populärt bland barnfamiljer. Umedalen är ett modernt bostadsområde med närhet till älv, grönska, kultur och motionsmöjligheter.

  1980- och 90-talshus

  På Umedalen finns våra cirka 680 lägenheter på Glädjens gränd, Hemmansvägen, Hästskovägen, J A Linders väg, Löftets gränd, Paradisgränd, Teaterallén och Viggens väg. Här hittar du allt från ettor till femmor. De flesta fastigheter byggdes under 1980- och 90-talet. I området hyr vi också ut seniorlägenheter.

  Stort serviceutbud och bra bussförbindelser

  De lägenheter Bostaden hyr ut i området är belägna i hus från två till fem våningar, med gemensamhetslokaler och bastu. Umedalen ligger cirka 5 km väster om Umeå centrum med goda bussförbindelser och ett stort serviceutbud.

  Tips på nöje och fritid

  Iksu spa: Gym, spa och friskvårdanläggning.

  Musköten: Idrottshall. Det finns även planer på ännu en idrottshall i anslutning till den befintliga.

  Skulpturpark: Började med utställningen Umedalen skulptur 1994. Parken har fått Boverkets utnämning Sveriges bästa park 2005, och lockar mer än 20 000 besökare varje sommar.

  Bibliotek: Mitt i skulpturparken finns Umedalen bibiotek. Förutom utlåning av böcker och filmer hålls regelbundet utställningar och läseklubbar.