Haga

Armbågakroken 4

Boarea
147 m²
Antal rum
6 rum
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift
5 061 kr/mån
Adrian Javaher Ansvarig mäklare 070-269 10 30

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Haga » Unik bostad i etage beläget på populära Haga

Varmt välkomna till denna charmiga gavellägenhet med 6 rok fördelade på 145kvm i etage. En välplanerad bostad med bl.a ett väl tilltaget vardagsrum med fransk balkong och matsal i fil. Stor och välkomnande hall som idag nyttjas som en bibliotek. Trevligt kök med goda förvarings möjligheter och praktiska arbetsytor. Köket har släta luckor, vitt kakel och spotlights över diskbänk. Köket är utrustat med spishäll, inbyggnads-ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Här finner ni även plats för ett matbord om 6 personer. Från köket nås även bostadens rymliga och möblerbara balkong beläget i ett insynsskyddat läge i soliga sydväst. Detta plan erbjuder även ett rymligt sovrum samt ett stort och fräscht badrum med golvvärme och handdukstork.

Den övre våningen präglas av ett fint brutet tak med två takfönster samt ett mysigt allrum som fördelar övervåningens samtliga rum. Här erbjuds två rymliga sovrum, klädkammare samt ett badrum.
Bostaden har genomgående fina ekparkett-golv.

Till lägenheten tillhör ett rum om cirka 10kvm som inte är inräknat i boendeytan.
Carport med laddbox ingår i månadsavgiften.

Här bor ni i en ekonomiskt stabil förening omgivna av shopping i norr, centrum i söder och Umeås två stora rekreationsområden i öster och väster; Stadsliden och I20-området. Mycket av Umeås elitidrott sker på Umeå Energi Arena med massor av innebandy, fotboll, basket med mera – som ihop med intilliggande Gammlia gör området till en naturlig och populär mötesplats. Allt detta skapar unika förutsättningar för ett tryggt stadsliv i kombination med ett aktivt och hållbart friluftsliv.
 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Armbågakroken 4
  Postadress
  90344 UMEÅ
  Område
  Haga
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  6
  Boarea
  147 m² (föreningens information)
  Antal rum
  6 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1966
  Fönster
  2-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Våningsplan
  2 av 3. Hiss finns ej.

  Ekonomi

  Månadsavgift
  5 061 kr/mån
  Inkl värme, V/A samt kabel-tv
  Andel i föreningen
  24%
  Bostaden är pantsatt
  Nej

  Bilplats

  Carport ingår i månadsavgiften.
 • Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Hagen 6. En byggnad med 6 st lägenheter.

  Förvaltning
  Styrelsen

  El
  Boende tecknar eget avtal.
  Namn
  Brf Hagen
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  716415-3566
  Föreningens ekonomi
  5% höjning 2023.
  Antal lägenheter
  6 st
  TV/bredband
  Tele2
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Renoveringar
  Renovering av stammar - 2012
  Renovering av tak - 2017

  Planerade:
  - Renovering av gavelsidor.
  - Eventuellt byte av fönster.
  Parkering Carport med tillgång till elbilsladdning och motorvärmaruttag finns till varje lägenhet.
  Gemensamma utrymmen Det finns förråd, bastu, rymligt gästrum med bäddar sam tvättstuga. Eget rum i källaren som kan användas som hobbyrum.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Haga är en av Umeås äldsta stadsdelar, och tveklöst en av de populäraste. Haga är en god representant för mycket av det som kännetecknar vårt Umeå – här är ungt och urbant men på samma gång hemvävt, och alltid med ett passionerat förhållande till träning och natur.

  Här finns en blandad bebyggelse av trä och tegel, villor, radhus och hyreshus, fördelade i ett oregelbundet och charmigt gatunät – ett arv från de stadsplaner som lades i stadsdelens ungdom. Och här är vi faktiskt ännu yngre än det redan unga snittet i Umeå.

  På Haga är vi omgivna av shopping i norr, centrum i söder och Umeås två stora rekreationsområden i öster och väster; Stadsliden och I20-området. Mycket av Umeås elitidrott sker på Umeå Energi Arena med massor av innebandy, fotboll, basket med mera – som ihop med intilliggande Gammlia gör området till en naturlig och populär mötesplats. Allt detta skapar unika förutsättningar för ett tryggt stadsliv i kombination med ett aktivt och hållbart friluftsliv.

  Kommunikation

  Goda förbindelser med buss överallt inom Umeå. Från Haga har du cykel- eller promenadavstånd vart du än kan tänkas behöva fara.

  Närservice

  För den som är motionssugen finns en inomhushall för innebandy och basket, gym, simhall och ett elljusspår. Om du hellre tittar på sport än att sporta själv, finns Gammliavallen som är Umeås största fotbollsarena. Haga erbjuder dock så mycket mer än möjligheten att motionera, här hittar du bland mycket annat restaurang, mataffärer, frisör och skolor.

  Övrigt om området

  Två sevärdheter:
  Sara Lidman-tunneln vid Järnvägsstationen
  Tunneln är entrén till Haga. Ett konstverk i sig. Med författarens citat på väggar, fågelkvitter, ljus och rymd kan du känna dig trygg när du ska till och från centrala stan.

  Östra kyrkogatan
  Eller ÖK som den kallas. En livsnerv som löper genom hela stadsdelen från söder till norr.