Mariehöjd

Skärvstensgatan 14

Boarea
48.5 m²
Antal rum
2 rum
Våningsplan
5 av 6. Hiss finns.
Månadsavgift
2 791 kr/mån
Oskar Allard Ansvarig mäklare 070-294 82 87

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Mariehöjd - Fri från insyn och inglasad balkong i västerläge!

Våning fem och fri från insyn!

Nyproduktionskänsla! Välkommen till populära Mariehöjd som ligger på bekvämt avstånd till Nydalasjön, matbutiker, apotek och restauranger samt Umeå Universitet och NUS. På Skärvstensgatan 14 kan vi nu stolt presentera en tvåa om 48,5 kvm med inglasad balkong i västerläge. Väldisponerad planlösning som bl.a. innefattar rymligt sovrum, badrum med tvättdel och arbetsyta samt öppen planlösning mellan vardagsrum och kök.

Föreningen är numera Umeås största och utöver lägenhetsförråd finns här cykelförråd, övernattningsrum och garage.
Snabbt tillträde möjligt!
 • Hall

  Du välkomnas in i en rymlig hall med klädhängare och skoställ till höger och två rymliga garderober rakt fram.
  Genomgående hela bostaden ligger ett ekparkettgolv och väggarna är målade i en ljuskulör för enhetlig känsla.

  Badrum

  I badrummet ligger det ett mörkare klinker på golvet och på väggarna sitter det ett ljust kakel. Badrummet är utrustat med handfat och kommod, spegelskåp, dusch med duschväggar, WC, kombinerad tvättmaskin, arbetsyta och ett förvaringsskåp.

  Kök

  Kök i vinkel med vita skåpsluckor och rostfria handtag. Köket erbjuder bra arbetsytor och god förvaring. Den maskinella utrustningen består av; kyl-/frys, induktionshäll, ugn, diskmaskin och mikro. Du har även plats för ett matbord för ca 4 personer.

  Vardagsrum

  Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar till en social atmosfär i bostaden. I vardagsrummet har du plats för soffa, soffbord, TV och ytterligare möblemang. Från vardagsrummet nås bostadens inglasade balkong som ligger i rakt västerläge!

  Sovrum

  Rymligt sovrum som rymmer dubbelsängen, sängbord på vardera sida och en byrå. I sovrummet finns det även tre rymliga garderober.

  Balkong

  Den inglasade balkongen ligger i soligt västerläge! Balkongen rymmer en soffgrupp med bord för ca 4-6 personer.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Skärvstensgatan 14
  Postadress
  90656 UMEÅ
  Område
  Mariehöjd
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  52-3264-1-82-1
  Boarea
  48.5 m² (föreningens information)
  Antal rum
  2 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2016-2017
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  FTX
  Våningsplan
  5 av 6. Hiss finns.

  Ekonomi

  Månadsavgift
  2 791 kr/mån
  Inkl. värme, kallvatten, TV och internet. Individuell mätning och debitering av el och varmvatten.
  Andel i föreningen
  0.25465%
  Andel av årsavgift
  0.27614%
  Bostaden är pantsatt
  Ja

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2022-02-15)
  Primärtenergital
  70 kWh/m²/år
  Energiklass
  C

  Uteplats/balkong

  Inglasad balkong i västerläge.

  Bilplats

  Föreningen disponerar över 86 p-platser i kallgarage. Separat kö tillämpas.
 • Namn
  HSB Brf Mariehöjd 1 i Umeå
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769628-9169
  Antal lägenheter
  299 st
  Antal lokaler
  3 st
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  På Marieområdet har du alltid nära till rekreation med Stadsliden på ena sidan och Nydala på den andra. Mariehemsängarna är ett uppskattat område med mycket aktiviteter som discgolf, skidor och den årliga brännbollsturneringen. På Marieområdet finns boendeformer på nära avstånd från såväl handelsområden som universitet. Mariehem är planerat utifrån tidstypiska planeringsideal med karaktärer som trädgårdsstad, med skola och centrum inom en trafikring där separeringen av trafikslag är tydlig. Marieområdet med Mariehem, Mariedal och Marieberg byggdes upp för att möta det stora behov av bostäder som följde av universitetets omvandlingskraft. Därefter tillkom Olofsdal och Nydalahöjd. Senaste tillskottet är Mariehöjd som ligger granne med Nydalasjön.

  På Mariedal finns ett handels- och verksamhetsområde som kopplar till Ersboda och i dess västra del i huvudsak tät småhusbebyggelse medan låg sluten bebyggelse dominerar i öst. Här finns en bredd med 1970-tals flerfamiljshus som kombinerar trä och tegel och tätt liggande rad-, par-, och kedjehus. Marieberg präglas av avsaknad av genomfarts­trafik, här finns återvändsgränder till markparkeringar men korsande vägar för kollektivtrafik och väl utbyggt gång och cykelnät. Bebyggelsen är låg och sluten bebyggelse i trä med två- till tre våningar. Mariehem är byggt strikt utifrån trafiksepareringens principer med matning utifrån och med plats för människor och lek helt fredad från biltrafik. Flerfamiljshusen här har medelhög täthet och är av typen ”hus i park” med vitkalkade fasader och gårdar för lek och umgänge. Här och var finns skogspartier bevarade samt parker och dungar integrerade i den bebyggda miljön.

  Bräntberget
  Den stadsnära slalombacken med lift. Här har många Umeåbor tagit sina första alpina skär under årens lopp. Inte minst lade Maria Pietilä-Holmner grunden för sin proffskarriär just här.

  Nydalasjön
  Ett stenkast från bebyggelsen på Mariehöjd och Mariestrand finns Nydalasjön, mitt i skogen med strövområden, tjärnar och en fin slinga längs varierade naturmiljöer runt hela sjön. Här bedriver många föreningar verksamhet och här finns aktiviteter året runt för alla Umeåbor, men också lugn och ro.

  Vattentornet
  Det lysande landmärket på höjdåsen. Runt vattentornet och skogspartierna därikring kan vi ta en picnic och njuta av lugnet.