Mariehöjd

Istidsgatan 9C

Boarea
48 m²
Antal rum
2 rum
Våningsplan
1 av 7. Hiss finns.
Månadsavgift
2 933 kr/mån
Pris
1 645 000 kr utgångspris
Oskar Allard Ansvarig mäklare 070-294 82 87

Visningar

Söndag 9 Oktober kl 12:00 - 12:30
Boka visning

Mariehöjd - Välplanerad tvåa med balkong mot väst!

På populära och expansiva Mariehöjd hittar ni denna välplanerade tvåa med hela 2,7 m i takhöjd och balkong i västerläge! Boarean på 48 kvm erbjuder en modern och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, helkaklat badrum, sovrum och god förvaring. På golvet ligger ett enhetligt ekparkettgolv och väggarna är genomgående vitmålade i hela bostaden. Köket i vinkel är utfört i vit inredning och erbjuder god arbetsyta. Köksutrustningen består av ugn, spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin, mikro, kyl och frys. Här finns även plats för ett matbord för ca 4 personer.

Vidare in öppnar vardagsrummet upp sig med fint parkettgolv, stora fönster och väggarna målade i en behaglig ljus kulör. Inrymmer soffgrupp och TV-möbel. De stora fönstren bidrar till rikligt ljusinsläpp. Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen i västerläge!

Sovrummet nås till höger om vardagsrummet, här har du plats för dubbelsängen och sängbord på vardera sida. Sovrummet erbjuder stora förvaringsmöjligheter genom skjutgarderob längs hela kortsidan. I sovrummet har du även här, likt vardagsrummet, stora ljusa fönster.

Till höger om hallen möts vi av badrummet som är helkaklat med ljusa kakelplattor och klinker i grå kulör. Inredningen består av handfat med kommod, spegelskåp, toalett och duschhörna. Dessutom finns här arbetsyta, kombinerad tvättmaskin och stort överskåp för förvaring.
Bra placering i området med stor balkong i västerläge. Här bor ni med närhet till ICA-Kvantum, restauranger, gym, universitet, NUS, Nydalasjön med dess rekreationsområde och goda kommunikationer till centrum. Hiss finns i huset!
 • Rumsbeskrivning

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Istidsgatan 9C
  Postadress
  90657 UMEÅ
  Område
  Mariehöjd
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  61
  Boarea
  48 m² (föreningens information)
  Antal rum
  2 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2021/2022
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk
  Våningsplan
  1 av 7. Hiss finns.
  Övriga byggnader/utrymmen
  Lägenhetsförråd på vinden som tillhör lägenheten. I föreningen finns samlingslokal, gästlägenhet, bastu, relax med uteplats högst upp i huset.

  Ekonomi

  Utgångspris
  1 645 000 kr
  Månadsavgift
  2 933 kr/mån
  I månadsavgiften ingår värme, kabel-tv och internet. Individuell mätning och debitering av varmvatten och el.
  Andel i föreningen
  0.98573%
  Andel av årsavgift
  0.98572%
  Bostaden är pantsatt
  Nej

  Driftskostnader

  Hushållsel
  2 800 kr/år
  Försäkring
  1 500 kr/år
  Summa
  4 300 kr/år
  Dessa kostnader är enligt schablon för bostäder av liknande storlek.

  Uteplats/balkong

  Balkong i väst

  Bilplats

  45 garageplatser via gemensamhetsanläggning. Separat kö tillämpas.
 • Namn
  HSB Brf Mariehöjd 6 i Umeå
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769610-2826
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  82 st
  Överlåtelseavgift
  1207 kr (betalas av säljare)
  Pantsättn.avgift
  483 kr
  Parkering Garage med 45 platser via gemensamhetsanläggning
  Gemensamma utrymmen I föreningen finns bastu med relax, samlingslokal och övernattningslägenhet
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  På Marieområdet har du alltid nära till rekreation med Stadsliden på ena sidan och Nydala på den andra. Mariehemsängarna är ett uppskattat område med mycket aktiviteter som discgolf, skidor och den årliga brännbollsturneringen. På Marieområdet finns boendeformer på nära avstånd från såväl handelsområden som universitet. Mariehem är planerat utifrån tidstypiska planeringsideal med karaktärer som trädgårdsstad, med skola och centrum inom en trafikring där separeringen av trafikslag är tydlig. Marieområdet med Mariehem, Mariedal och Marieberg byggdes upp för att möta det stora behov av bostäder som följde av universitetets omvandlingskraft. Därefter tillkom Olofsdal och Nydalahöjd. Senaste tillskottet är Mariehöjd som ligger granne med Nydalasjön.

  På Mariedal finns ett handels- och verksamhetsområde som kopplar till Ersboda och i dess västra del i huvudsak tät småhusbebyggelse medan låg sluten bebyggelse dominerar i öst. Här finns en bredd med 1970-tals flerfamiljshus som kombinerar trä och tegel och tätt liggande rad-, par-, och kedjehus. Marieberg präglas av avsaknad av genomfarts­trafik, här finns återvändsgränder till markparkeringar men korsande vägar för kollektivtrafik och väl utbyggt gång och cykelnät. Bebyggelsen är låg och sluten bebyggelse i trä med två- till tre våningar. Mariehem är byggt strikt utifrån trafiksepareringens principer med matning utifrån och med plats för människor och lek helt fredad från biltrafik. Flerfamiljshusen här har medelhög täthet och är av typen ”hus i park” med vitkalkade fasader och gårdar för lek och umgänge. Här och var finns skogspartier bevarade samt parker och dungar integrerade i den bebyggda miljön.

  Bräntberget
  Den stadsnära slalombacken med lift. Här har många Umeåbor tagit sina första alpina skär under årens lopp. Inte minst lade Maria Pietilä-Holmner grunden för sin proffskarriär just här.

  Nydalasjön
  Ett stenkast från bebyggelsen på Mariehöjd och Mariestrand finns Nydalasjön, mitt i skogen med strövområden, tjärnar och en fin slinga längs varierade naturmiljöer runt hela sjön. Här bedriver många föreningar verksamhet och här finns aktiviteter året runt för alla Umeåbor, men också lugn och ro.

  Vattentornet
  Det lysande landmärket på höjdåsen. Runt vattentornet och skogspartierna därikring kan vi ta en picnic och njuta av lugnet.