Mariehöjd

Skärvstensgatan 22

Boarea
66 m²
Antal rum
3 rum
Våningsplan
5 av 5. Hiss finns.
Månadsavgift
3 692 kr/mån
Pris
2 295 000 kr utgångspris
Adrian Javaher Ansvarig mäklare 070-269 10 30

Visningar

Söndag 5 Februari kl 12:00 - 12:30
Boka visning

Skärvstensgatan 22 - Högst upp i huset finner ni denna välplanerade gavellägenhet!Högst upp i huset på attraktiva Mariehöjd hittar ni denna välplanerade gavellägenhet. Förutom en attraktiv planlösning erbjuder denna bostad en rymligt kök med goda möjligheter till förvaring och praktiska arbetsytor. Köket har delvis öppen planlösning mot vardagsrummet vilket bidrar till optimala sällskapsutrymmen och en härlig känsla av rymd. Väl tilltaget vardagsrum med generösa ljusinsläpp via fönsterpartier i två väderstreck. Från vardagsrummet får du tillgång till bostaden möblerbara balkong, här kan du avnjuta solens bästa timmar i högt och insynsskyddat läge. Vidare fördelar sig denna bostad på två rymliga sovrum samt en öppen och rymlig hall.

På populära Skärvstensgatan 22 bor du i en stabil förening ett stenkast från ICA-Kvantum, restauranger, gym, universitet, NUS, Nydalasjön med dess rekreationsområde och goda kommunikationer till centrum. Hiss finns i huset och garage på bottenplan.

Kommer inom kort,
Kontakta Adrian för mer info!
 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Skärvstensgatan 22
  Postadress
  90656 UMEÅ
  Område
  Mariehöjd
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  249
  Boarea
  66 m² (föreningens information)
  Antal rum
  3 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2016
  Fönster
  3-glas
  Våningsplan
  5 av 5. Hiss finns.

  Ekonomi

  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 692 kr/mån
  inkl värme, kallvatten, digital-tv samt bredband
  Andel i föreningen
  0.41887%
  Andel av årsavgift
  0.37259%
  Bostaden är pantsatt
  Nej

  Driftskostnader

  Hushållsel
  3 000 kr/år
  Försäkring
  1 800 kr/år
  Summa
  4 800 kr/år
  Dessa kostnader är enligt schablon för bostäder om liknande storlek.
 • Namn
  HSB Brf Mariehöjd 1 i Umeå
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769628-9169
  Föreningens ekonomi
  10% höjning från och med 2023-01-01
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  299 st
  Antal lokaler
  3 st
  TV/bredband
  Telia
  Överlåtelseavgift
  1208 kr (betalas av säljare)
  Pantsättn.avgift
  483 kr
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Parkering Kallgarage 600 kr/mån. Separat kö via HSB.
  Gemensamma utrymmen Det finns 3 uthyrningsrum.
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  På Marieområdet har du alltid nära till rekreation med Stadsliden på ena sidan och Nydala på den andra. Mariehemsängarna är ett uppskattat område med mycket aktiviteter som discgolf, skidor och den årliga brännbollsturneringen. På Marieområdet finns boendeformer på nära avstånd från såväl handelsområden som universitet. Mariehem är planerat utifrån tidstypiska planeringsideal med karaktärer som trädgårdsstad, med skola och centrum inom en trafikring där separeringen av trafikslag är tydlig. Marieområdet med Mariehem, Mariedal och Marieberg byggdes upp för att möta det stora behov av bostäder som följde av universitetets omvandlingskraft. Därefter tillkom Olofsdal och Nydalahöjd. Senaste tillskottet är Mariehöjd som ligger granne med Nydalasjön.

  På Mariedal finns ett handels- och verksamhetsområde som kopplar till Ersboda och i dess västra del i huvudsak tät småhusbebyggelse medan låg sluten bebyggelse dominerar i öst. Här finns en bredd med 1970-tals flerfamiljshus som kombinerar trä och tegel och tätt liggande rad-, par-, och kedjehus. Marieberg präglas av avsaknad av genomfarts­trafik, här finns återvändsgränder till markparkeringar men korsande vägar för kollektivtrafik och väl utbyggt gång och cykelnät. Bebyggelsen är låg och sluten bebyggelse i trä med två- till tre våningar. Mariehem är byggt strikt utifrån trafiksepareringens principer med matning utifrån och med plats för människor och lek helt fredad från biltrafik. Flerfamiljshusen här har medelhög täthet och är av typen ”hus i park” med vitkalkade fasader och gårdar för lek och umgänge. Här och var finns skogspartier bevarade samt parker och dungar integrerade i den bebyggda miljön.

  Bräntberget
  Den stadsnära slalombacken med lift. Här har många Umeåbor tagit sina första alpina skär under årens lopp. Inte minst lade Maria Pietilä-Holmner grunden för sin proffskarriär just här.

  Nydalasjön
  Ett stenkast från bebyggelsen på Mariehöjd och Mariestrand finns Nydalasjön, mitt i skogen med strövområden, tjärnar och en fin slinga längs varierade naturmiljöer runt hela sjön. Här bedriver många föreningar verksamhet och här finns aktiviteter året runt för alla Umeåbor, men också lugn och ro.

  Vattentornet
  Det lysande landmärket på höjdåsen. Runt vattentornet och skogspartierna därikring kan vi ta en picnic och njuta av lugnet.