Böleäng

Körsbärsvägen 13

Boarea/biarea
143/20 m²
Antal rum
7 rum, varav 5–6 sovrum
Tomtarea
543 m²
Camilla Dahl Ansvarig mäklare 070-963 72 30

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Böleäng » Renoverat kedjehus, hörntomt!

På lugn återvändsgata finner ni detta renoverade och fina kedjehus, hörntomt! För er som ställer höga krav på ert boende samtidigt som ni värdesätter den privata sfären ges ni här ett klockrent alternativ då huset ifråga genomgått en rad renoveringar och är beläget på en lummig tomt. Invändigt erbjuds ni upp till 6 st sovrum, spatiöst vardagsrum med kamin, hemtrevligt kök med walk in-skafferi samt utgång till altan. Kaklat badrum, gästtoalett och tvättstuga med dusch och bastu. Husets tomt bjuder på grönskande ytor för lek och umgänge, två altaner varav den ena är försedd med tak, förråd, lekstuga samt att det på husets baksida finns plats för att parkera 2 st bilar (1 plats i garagelänga följer även med huset).

Och så läget! Böleäng är ett populärt område med bl.a. förskola/skola, välsorterad matbutik, frisörsalong, restaurang och direkt närhet till naturen. Ni tar er smidigt in till stan på cykel, i bil eller med buss och likaså till NUS och Umeå Universitet.
 • Rumsbeskrivning.

  På stenbelagd gång tar ni er till husets entré som ligger skyddad under tak. Bakom ytterdörren välkomnas ni av hallen, fötterna placerar ni på ett stilrent och slitstarkt klinkergolv som ramas in av smakfullt grönmålade väggar. Era kläder och skor hänger ni av er direkt till vänster om entrén och förvaring finns till höger.

  Köket renoverades år 2016 och ägarna disponerade om planlösningen något i samband med det vilket resulterade i ett walk in-skafferi! Köksinredning i tidlöst vitt bryts snyggt av mot stänkskydd i grönt samt en mönstrad tapet som i huvudsak också är grön. Hemtrevlig känsla i ett kök där det går att både tillaga och avnjuta mat - här finns plats för stort matbord!

  Från köket tar ni er ut på altan med tak. Altanen är belägen på husets framsida och ligger i västerläge vilket ger er sol från cirka kl. 12.00 till sent på kvällen.

  Vardagsrummet måttar god storlek och här, precis som i övriga rum på entréplan, har man lagt in nivellgolv. I vardagsrummet ges ni goda möbleringsmöjligheter med utrymme för variation. Plats finns för matsalsbord, soffgrupp och tv-bänk samt övrigt möblemang såsom byrå, vitrinskåp eller liknande. Vardagsrummet är försett med en kamin, perfekt för komfort och för att hålla nere driftkostnaderna.

  Från vardagsrummet tar ni er ut på husets andra altan. Altanen är belägen på baksidan och ligger i österläge, med fördel för morgon- och förmiddagssol!

  Tvättstugan är försedd med klinker på golvet och vävtapet målad med våtrumsfärg på väggarna. Här finns tvättmaskin, grovtvättställ, förvaring via skåpar och goda arbetsytor ovan bänkskiva i trä. I tvättstugan finns även dusch med praktiska, vikbara glasdörrar samt varmvattenberedare. Från tvättstugan når ni bastu med elektriskt aggregat.

  Vägg i vägg med tvättstugan återfinns helkaklad wc.

  På entréplan finns även tre av husets sovrum. Två av dem är något nättare i storlek och lämpar sig perfekta som barnrum, gästrum och/eller kontor. Det tredje inrymmer dubbelsäng och är dessutom försedd med en egen ytterdörr varpå det kan utgöra ett bra tonårsrum eller varför inte satsa på att hyra ut det?

  Övre plan.

  En trappa upp väntar badrum och ytterligare tre sovrum. I badrummet utgörs ytskikten av kakel och klinker på väggar och golv och i paneltaket har man fällt in spotlights. Här finns wc, handfat med en stor kommod, badrumsskåp och badkar. Som pricken över i:et är det även insatt ett fönster, perfekt för vädring och ger rummet ett fint naturligt ljusinsläpp!

  De tre sovrummen varierar lite i både storlek och form. Det ena rummet är tillbyggt vilket innebär att för den som inte behöver 6 st sovrum går det att återställa detta sovrum till övervåningens allrum.

 • Kortfakta

  Typ
  Kedjehus
  Fast.beteckning
  Stenfrukten 80
  Adress
  Körsbärsvägen 13
  Postadress
  90436 Umeå
  Område
  Böleäng
  Kommun
  Umeå
  Bo & biarea
  143 + 20 m² (taxeringsinformation)
  Antal rum
  7 rum och kök, varav 5–6 sovrum
  Tomtarea
  543 m²

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Kedjehus
  Byggnadsår
  1977
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Tak
  Papp
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  El (direktverkande och vattenburen), braskamin
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Mekanisk (endast frånluft)
  Övrigt
  2011 » Ny takpapp (förutom högerdel, bytt 2007)
  2017 » Nytt kök
  2019 » Större delen av huset målades
  2022 » Byte av frånluftsfläkten, ventilationsinjustering gjord.

  » Nivellgolv entréplan

  Uteplats/balkong

  Altan framsida med tak, västerläge.
  Altan baksida, österläge.

  Bilplats

  1 plats i varmgarage med elektrisk garageport (2017). Möjlighet att parkera två bilar på husets baksida.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  27 000 kr/år
  Vatten/avlopp
  6 148 kr/år
  Väg/samfällighetsavgift
  11 200 kr/år
  Summa
  44 348 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2016-08-22)
  Energiförbrukning
  117 kWh/m²/år (ATEMP)
  Energiklass
  D

  Försäkring

  Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  2 724 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  1977
  Byggnadsvärde
  1 853 000 kr
  Markvärde
  871 000 kr
  Skatt/avgift
  9 287 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 8 st pantbrev om 3 174 750 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Stadsplan
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Böleäng ligger på södra sidan av Umeälven, cirka 3 km från centrala Umeå. Med en mix av villor, radhus och hyreslägenheter samt bostadsrätter, stora grönområden och cykelavstånd till Umeå centrum har Böleäng blivit ett populärt bostadsområde för barnfamiljer.

  I närheten av Böleäng ligger de av umeborna mycket omtyckta Bölesholmarna, med badstrand och grillplatser mitt i Umeälven. Här kan du även hitta plats för fiske och fina promenad- och cykelstråk. Området är även känt för att Volvo har sin stora fabrik där.

  Närheten till Umeälven och mysiga promenadstråk gör Böleäng perfekt för den som vill ha en fot planterad i city och den andra i naturen.

  Kommunikation

  Gång- och cykelavstånd till centrum. Även goda bussförbindelser.

  Närservice

  I området finns ICA Supermarket Fyrklövern, ett daghem, Svenska kyrkan och Olles kiosk. Även Böleängsskolan och Internationella Engelska Skolan finns i området.

  Om du hoppar in i bilen och åker en liten sväng tar du dig på nolltid till Söderslätts handelsområde med Ikea och Avion