Teg

Furugränd 4A

Boarea
73 m²
Antal rum
3 rum
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift
4 314 kr/mån
Camilla Dahl Ansvarig mäklare 070-963 72 30

Visningar

Kontakta mäklaren för visning

Teg » Renoverad gavellägenhet á 3 rum och kök

Välkommen till "rätt sida av älven" och en mycket fin och trivsam gavellägenhet á 3 rum och kök. Här ges ni 73 ytterst välplanerade och renoverade kvadrat där planlösningen har disponerats om, bl.a. till fördel för ett större badrum. Placeringen på gaveln ger er en ljus bostad med fönster i tre väderstreck. Balkongen ligger i soligt söderläge och har så sent som 2020 byggts ut och glasats in. Lägenheten har ett trevligt läge på Teg med närhet till älven och den fina strandpromenaden, stadskärnan, Tegs centrum samt Söderslätts handelsområde med Ikea och Avion.

Föreningen har på senare tid genomfört flertalet stora renoveringar såsom fönsterbyte, dörrbyte och renovering av balkongerna. I månadsavgiften ingår värme, vatten/avlopp och kabel-tv från Comhem.
 • Rumsbeskrivning.

  Stig på! Fötterna placerar ni på ett fint ekparkettgolv som löper vidare in genom den inre hallen och vardagsrummet. Till vänster om entrén disponeras ett mindre kapprum med plats för hatt- och skohylla samt garderober. Yta för avhängning ges även direkt till höger om entrén.

  Första svängen till vänster leder er genom kapprummet och in i badrummet. Stambytt, helkaklat badrum med vita kakelplattor på väggarna som snyggt bryts av mot ett mörkt klinkergolv. Här finns wc, handfat med kommod, spegel med belysning, dusch och ett fönsterparti - perfekt för vädring och naturligt ljusinsläpp. Badrummet är även utrustat med en tvättyta som inkluderar tvättmaskin, arbetsbänk och badrumsskåp.

  Till vänster om hallen återfinns även det renoverade köket. Här ges ni gott om förvaring i överskåp, lådor och köksö tillika generösa arbetsytor. Maskinparken består av kyl/frys, inbyggd ugn och mikro, integrerad diskmaskin, induktionshäll och fläkt. Köksön används till förvaring, som arbetsyta och matbord.

  Vardagsrummet ligger direkt i blickfånget när ni kliver in i lägenheten, dvs. rakt fram från hallen sett. Detta är ett ljust och luftigt rum tack vare fönster i två väderstreck och väl tilltagen golvyta. Ytskikten utgörs av ekparkett som ramas in av gråa väggar med undantag för ett parti med tegel. Från vardagsrummet tar ni er ut på den stora, inglasade balkongen med ypperligt söderläge!

  Lägenheten har två rofyllda sovrum som skiljer sig något i storlek. Huvudsovrummet har plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och en skjutdörrsgarderob. Den andra sovrummet nås genom en f.d. klädkammare som idag fungerar som passage samt är försedd med garderober. Sovrum 2 lämpar sig perfekt som barnrum, gästrum och/eller kontor.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Furugränd 4A
  Postadress
  90433 UMEÅ
  Område
  Teg
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  161025
  Boarea
  73 m² (föreningens information)
  Antal rum
  3 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadsår
  1955 och 1959
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluft
  Våningsplan
  3 av 3. Hiss finns ej.
  Övriga byggnader/utrymmen
  Föreningen bildades 2014 och förfogar över 54 st lägenheter belägna på fastigheterna Spetsen 15 samt Spetsen 16 med adresserna Furugränd 2 A-B, Furugränd 4 A-B samt Kronovägen 7 A-B.

  Till lägenheten hör 3 st förråd. Inom föreningen finns två tvättstugor (i källaren på Furugränd 2 och Furugränd 4B), cykelförråd och soprum.
  Övrigt
  2015
  » Stambyte, renovering badrum
  » Ventilation (mekanisk frånluft)
  » Byte elledningar
  » Dränering
  2017
  » Byte lägenhetsdörrar
  » Byte fönster och balkongdörrar
  » Dragit in fiber (Umenet)
  » Dränering Furugränd 2
  2018-2019 » Relining stammar under fastigheterna
  2019-2020 » Renovering balkonger

  Ekonomi

  Månadsavgift
  4 314 kr/mån
  I avgiften ingår värme, vatten/avlopp och kabel-tv.
  Andel i föreningen
  2.66131%
  Bostaden är pantsatt
  Nej

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2020-12-02)
  Primärtenergital
  96 kWh/m²/år
  Energiklass
  D

  Uteplats/balkong

  Inglasad balkong, läge söder.

  Bilplats

  P-plats med motorvärmare. 360 kr/mån. Separat kö tillämpas.
 • Allmänt om föreningen
  Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Spetsen 15 och Spetsen 16, vilka förvärvades 2014-06-02.
  Föreningens fastigheter består av två flerbostadshus, innehållande 49 bostadsrätter, 5 hyresrätter och 1 lokal på adresserna Furugränd 2 A-B, 4 A - B, och Kronovägen 7 A-B.
  Fastigheterna byggdes år 1955 och 1959, de har värdeår 1959 och 1965.

  I avgiften ingår värme, V/A och kabel-tv (Comhem).
  Namn
  Brf Spetsen 15-16
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769627-1217
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  54 st
  TV/bredband
  Kabel-TV från Comhem ingår i avgiften Bredband: finns uttag för Comhem eller fiber via Umenet.
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Renoveringar
  2015-2016
  » Stambyte, renovering badrum
  » Ventilation (mekanisk frånluft)
  » Byte av el
  2017
  » Byte ytterdörr till lägenheter
  » Byte fönster och balkongdörrar
  » Dragit in fiber (Umenet)
  2018 » Relining stammarna under fastigheterna
  2019-2020 » Renovering balkonger
  Parkering 50 st p-platser med motorvärmare 360 kr/mån
  Gemensamma utrymmen Till lägenheten hör ett förråd.
  2 st tvättstugor (källarplan Furugränd 2 och Furugränd 4).
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Teg har succesivt byggts ut genom åren, vilket har skapat en mosaik av bebyggelsemiljöer med spår av olika planeringsideal där stadsdelens årsringar och struktur tydligt kan tydas. Det som först var enskilda gårdar, som sedan blev separata bykärnor till att de sammanvuxna byarna slutligen införlivades i Umeå stad. Förnyelse- och förtätningsprojekt som Söderslätts tidstypiska ringgator och egnahemsbebyggelse berättar också sin del av historien. Detta är en stadsdel med bred variation som ligger många nära hjärtat.

  En av stadsdelens pärlor och sammanhängande grönområde är Bölesholmarna. Här finns vackra älvsnära promenader och höga naturvärden. Österut saknas däremot ett sammanhängande stråk som erbjuder älvskontakt. Stråken sträcker sig i denna del genom den gamla villabebyggelsen mellan broarna och älvkontakt ges vid några parkpartier. Även slätten präglar karaktären i stadsdelen och är en viktig rekreationsresurs. För rekreation är också Röbäcksskogen central.

  På Söderslätts handelsområde finns Avion med Ikea utgör Umeås södra entré och nyaste handelsplats på cykelavstånd till centrum.

  Många njuter av den vackra älvsbanken på cykel och till fots. Här kan man bada mitt i city och här finns Lundabron, Sveriges längsta hängbro för gång- och cykeltrafik.

  Det finns anledning att hålla span på Tegsområdet då det här planeras några av de allra största framtida stadsutvecklingsprojekten. Förutom den betydande omvandlingen av gamla E4 handlar det även om utbyggnad på Öns norra spets med plats för uppemot 7 000 boende.