Mariehöjd

Skärvstensgatan 18

Boarea
48 m²
Antal rum
2 rum
Våningsplan
2. Hiss finns.
Månadsavgift
2 858 kr/mån
Pris
1 995 000 kr utgångspris
Camilla Dahl Ansvarig mäklare 070-9637230

Visningar

Tisdag 16 Augusti kl 16:00 - 16:30
Boka visning

Mariehöjd » 2:a med inglasad balkong

Nyproduktionskänsla! Välkommen till populära Mariehöjd som ligger på bekvämt avstånd till Nydalasjön, matbutiker, apotek och restauranger samt Umeå Universitet och NUS. På Skärvstensgatan 18 kan vi nu stolt presentera en 2-rummare med fina tillval som inglasad balkong och vitlaserat ekparkettgolv. Väldisponerad planlösning som bl.a. innefattar rymligt sovrum, badrum med egen tvättdel och öppen planlösning mellan vardagsrum och kök.

Föreningen är numera Umeås största och utöver lägenhetsförråd finns här cykelförråd, övernattningsrum och garage.
 • Rumsbeskrivning.

  Välkomnas av ljus entré med vitlaserat ekparkettgolv och vitmålade väggar som är genomgående för hela lägenheten. Hallen rymmer både plats för hatthylla och goda förvaringsmöjligheter genom två garderober och ett städskåp.

  Helkaklat badrum med vita kakelplattor på väggarna och ljusgrå klinker på golvet med underliggande golvvärme. Här finns wc, tvättställ med kommod, spegel med belysning och dusch med glasvägg. Egen tvättdel med kombinerad tvättmaskin/tumlare, grå bänkskiva i laminat och praktisk förvaring med överskåp.

  Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning, med plats för matbord var helst du önskar placera det. Köket har släta köksluckor i vitt, stänkskydd i form av kakel och grå bänkskiva i laminat. Vitvaror: kyl/frys, diskmaskin, inbyggd mikro, spis och fläkt.

  Vardagsrummet har plats för gedigen soffa, soffbord och tv-bänk. Härifrån tar ni er ut på den inglasade balkongen på cirka 7 kvm med kvällssol.

  Sovrummet ligger placerat innanför vardagsrummet. I sovrummet är väggarna målade i en fin gråfärg vilket gör rummet än mer rofyllt. Plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord eller en lite mindre säng och skrivbord. Här finns 3 st garderober, plats för ytterligare en om så önskas.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Adress
  Skärvstensgatan 18
  Postadress
  90656 UMEÅ
  Område
  Mariehöjd
  Kommun
  Umeå
  Lgh.nr
  276
  Boarea
  48 m² (föreningens information)
  Antal rum
  2 rum och kök

  Byggnad

  Byggnadsår
  2018
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  FTX
  Våningsplan
  2. Hiss finns.
  Övriga byggnader/utrymmen
  Till lägenheten hör ett förråd.

  Ekonomi

  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 858 kr/mån
  I avgiften ingår värme, kallvatten, avlopp, tv och internet. Varmvatten och el debiteras efter förbrukning.
  Andel i föreningen
  0.31858%
  Andel av årsavgift
  0.28339%
  Bostaden är pantsatt
  Nej

  Uteplats/balkong

  Balkong, läge norr.

  Bilplats

  Garage.

  Separat kö tillämpas.
 • Namn
  HSB Brf Mariehöjd 1 i Umeå
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769628-9169
  Antal lägenheter
  299 st
  Antal lokaler
  3 st
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  På Marieområdet har du alltid nära till rekreation med Stadsliden på ena sidan och Nydala på den andra. Mariehemsängarna är ett uppskattat område med mycket aktiviteter som discgolf, skidor och den årliga brännbollsturneringen. På Marieområdet finns boendeformer på nära avstånd från såväl handelsområden som universitet. Mariehem är planerat utifrån tidstypiska planeringsideal med karaktärer som trädgårdsstad, med skola och centrum inom en trafikring där separeringen av trafikslag är tydlig. Marieområdet med Mariehem, Mariedal och Marieberg byggdes upp för att möta det stora behov av bostäder som följde av universitetets omvandlingskraft. Därefter tillkom Olofsdal och Nydalahöjd. Senaste tillskottet är Mariehöjd som ligger granne med Nydalasjön.

  På Mariedal finns ett handels- och verksamhetsområde som kopplar till Ersboda och i dess västra del i huvudsak tät småhusbebyggelse medan låg sluten bebyggelse dominerar i öst. Här finns en bredd med 1970-tals flerfamiljshus som kombinerar trä och tegel och tätt liggande rad-, par-, och kedjehus. Marieberg präglas av avsaknad av genomfarts­trafik, här finns återvändsgränder till markparkeringar men korsande vägar för kollektivtrafik och väl utbyggt gång och cykelnät. Bebyggelsen är låg och sluten bebyggelse i trä med två- till tre våningar. Mariehem är byggt strikt utifrån trafiksepareringens principer med matning utifrån och med plats för människor och lek helt fredad från biltrafik. Flerfamiljshusen här har medelhög täthet och är av typen ”hus i park” med vitkalkade fasader och gårdar för lek och umgänge. Här och var finns skogspartier bevarade samt parker och dungar integrerade i den bebyggda miljön.

  Bräntberget
  Den stadsnära slalombacken med lift. Här har många Umeåbor tagit sina första alpina skär under årens lopp. Inte minst lade Maria Pietilä-Holmner grunden för sin proffskarriär just här.

  Nydalasjön
  Ett stenkast från bebyggelsen på Mariehöjd och Mariestrand finns Nydalasjön, mitt i skogen med strövområden, tjärnar och en fin slinga längs varierade naturmiljöer runt hela sjön. Här bedriver många föreningar verksamhet och här finns aktiviteter året runt för alla Umeåbor, men också lugn och ro.

  Vattentornet
  Det lysande landmärket på höjdåsen. Runt vattentornet och skogspartierna därikring kan vi ta en picnic och njuta av lugnet.