Skärvstensgatan 18

Mariehöjd, UMEÅ

Mariehöjd - Välplanerad tvårummare med inglasad balkong

På populära och expansiva Mariehöjd hittar ni denna välplanerade tvårummare. Boarean på 48 kvm erbjuder en modern och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, helkaklat badrum, sovrum och god förvaring. Bra placering i området med stor inglasad balkong. Här bor ni med närhet till ICA-Kvantum, restauranger, gym, universitet, NUS, Nydalasjön med dess rekreationsområde och goda kommunikationer till centrum. Hiss finns i huset!

Fakta

Utgångspris
2 095 000 kr
Månadsavgift

2 955 kr/mån

Rum

2 st

Boarea

48 m²

Våningsplan

4

Hiss

Ja

Tillträde

1/8 2022

Byggnadsår

2017

Fastighetsmäklare

Profil

Andreas Ahlm

070-554 29 65

andreas@ahlmdahl.se

Rum

  • Rumsbeskrivning

    Välkomnas av ljus entré med god förvaring via två garderober. Direkt till vänster ligger helkaklat badrum med ljusgrå klinker och vitt kakel. Wc, dusch med duschvägg, handfat med kommod och kombinerad tvättmaskin med överskåp och arbetsyta. Kök i vinkel med vit inredning, vitt kakel och mörkgrå bänkskiva som bryter av. Kyl/frys, inbyggnadsugn- och mikro, fläkt, häll och diskmaskin. Inrymmer plats för matbord. Vardagsrum med vitmålade väggar och plats för större soffgrupp. Utgång till den inglasade balkongen med kvällssol. Sovrum med vita väggar och garderober till förvaring.

Månadsavgift

2 955 kr/mån

I månadsavgiften ingår värme, kabel-tv och internet. Individuell mätning och debitering av varmvatten och el.

Balkong, uteplats och bilplats

Inglasad balkong mot norr.

56 st garageplatser.

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft.

Energideklaration

Utfört

Ej utförd

Närområde

På Marieområdet har du alltid nära till rekreation med Stadsliden på ena sidan och Nydala på den andra. Mariehemsängarna är ett uppskattat område med mycket aktiviteter som discgolf, skidor och den årliga brännbollsturneringen. På Marieområdet finns boendeformer på nära avstånd från såväl handelsområden som universitet. Mariehem är planerat utifrån tidstypiska planeringsideal med karaktärer som trädgårdsstad, med skola och centrum inom en trafikring där separeringen av trafikslag är tydlig. Marieområdet med Mariehem, Mariedal och Marieberg byggdes upp för att möta det stora behov av bostäder som följde av universitetets omvandlingskraft. Därefter tillkom Olofsdal och Nydalahöjd. Senaste tillskottet är Mariehöjd som ligger granne med Nydalasjön. På Mariedal finns ett handels- och verksamhetsområde som kopplar till Ersboda och i dess västra del i huvudsak tät småhusbebyggelse medan låg sluten bebyggelse dominerar i öst. Här finns en bredd med 1970-tals flerfamiljshus som kombinerar trä och tegel och tätt liggande rad-, par-, och kedjehus. Marieberg präglas av avsaknad av genomfarts­trafik, här finns återvändsgränder till markparkeringar men korsande vägar för kollektivtrafik och väl utbyggt gång och cykelnät. Bebyggelsen är låg och sluten bebyggelse i trä med två- till tre våningar. Mariehem är byggt strikt utifrån trafiksepareringens principer med matning utifrån och med plats för människor och lek helt fredad från biltrafik. Flerfamiljshusen här har medelhög täthet och är av typen ”hus i park” med vitkalkade fasader och gårdar för lek och umgänge. Här och var finns skogspartier bevarade samt parker och dungar integrerade i den bebyggda miljön. Bräntberget Den stadsnära slalombacken med lift. Här har många Umeåbor tagit sina första alpina skär under årens lopp. Inte minst lade Maria Pietilä-Holmner grunden för sin proffskarriär just här. Nydalasjön Ett stenkast från bebyggelsen på Mariehöjd och Mariestrand finns Nydalasjön, mitt i skogen med strövområden, tjärnar och en fin slinga längs varierade naturmiljöer runt hela sjön. Här bedriver många föreningar verksamhet och här finns aktiviteter året runt för alla Umeåbor, men också lugn och ro. Vattentornet Det lysande landmärket på höjdåsen. Runt vattentornet och skogspartierna därikring kan vi ta en picnic och njuta av lugnet.

Byggnad

Byggår

2017

Övrig byggnader

Förråd som tillhör lägenheten.

Förening

Namn

HSB BRF Mariehöjd 3 i Umeå.

Organisationsnr

769631-8703.

Ort

Umeå.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder