Länsmansvägen 13

Teg, UMEÅ

Teg » 4:a med uthyrningsdel

På Länsmansvägen 13 vilar en av Umeås bäst bevarade hemligheter! Lägenhetens 109 kvm var ursprungligen disponerade på 4 rum och kök, ett badrum samt en wc. I dagsläget finns det dubbla kök, dubbla badrum och två separata ingångar vilket gör det möjligt att hyra ut en del av lägenheten - varför bara bo bra när man även kan bo billigt? Lägenheten är bekvämt belägen endast en halvtrappa upp i huset. Och så läget! Här bor ni bekvämt på Teg med närhet till älven och den fina strandpromenaden, stadskärnan, Tegs centrum samt Söderslätts handelsområde med Ikea och Avion. Gå, cykla eller åk buss till Umeå Universitet och NUS.

Fakta

Utgångspris
3 195 000 kr
Månadsavgift

5 676 kr/mån

Rum

4 st

Boarea

109 m²

Våningsplan

1 / 3

Hiss

Nej

Byggnadsår

1962

Fastighetsmäklare

Profil

Camilla Dahl

070-9637230

camilla@ahlmdahl.se

Rum

  • Rumsbeskrivning

    Stig på! Bakom lägenhetsdörren väntar en tämligen stor hall med en stängd klädkammare till vänster och ett kapprum till höger. På golvet vilar ett grått laminatgolv som enhetligt löper vidare in i kök, vardagsrum och det ena sovrummet. Badrummet disponeras till vänster om hallen. Ytskikten utgörs av klinkerplattor på golvytorna, delvis kaklade väggar samt ljus tapet. Här finns wc, handfat med rymlig kommod, badkar och infälld förvaring i väggen – snyggt likväl som det är praktiskt! Till vänster om hallen tar ni er via en inre hall/passage försedd med garderober för att nå det första av lägenhetens två sovrum. Detta rum används idag som huvudsovrum och har plats för dubbelsäng. Från sovrummet tar ni er ut på balkongen. Rakt fram från hallen kliver ni in i ett ljust och luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier i två väderstreck och med utgång till balkongen. Vardagsrummet ger er gott om yta för stor soffgrupp, er favoritfåtölj och tv-bänk samtidigt som det går att möblera med ett rejält matsalsbord. Köket är generöst planerat och ligger till höger om hallen. Här inne blir man snabbt bortskämt med förvaringsmöjligheterna, arbetsytorna, det faktum att köket är försett med både skafferi och städskåp samt att det finns utrymme för matbord. Maskinparken består av kyl/frys, diskmaskin, spis och fläkt. Sist men inte minst: sovrum nummer två. Detta rum ligger placerat innanför köket, måttar god storlek och kan utan tvekan användas som huvudsovrum då plats finns för dubbelsäng. Förvaring via inbyggda garderober. - 1:an nås antingen via separat ingång från trapphuset eller via kapprummet i den större lägenheten (nuvarande ägare har inte byggt igen dörren mellan lägenheterna). 1:an måttar drygt 22 kvm och har hall, helkaklat badrum med dusch och allrum med ett minikök.

Månadsavgift

5 676 kr/mån

I avgiften ingår värme, vatten/avlopp och tv.

Balkong, uteplats och bilplats

Balkong, läge sydost.

P-plats med motorvärmare. 295 kr/mån Carport. 395 kr/mån. Separat kö tillämpas! Föreningen har även 2 st gästparkeringar.

Närområde

Teg har succesivt byggts ut genom åren, vilket har skapat en mosaik av bebyggelsemiljöer med spår av olika planeringsideal där stadsdelens årsringar och struktur tydligt kan tydas. Det som först var enskilda gårdar, som sedan blev separata bykärnor till att de sammanvuxna byarna slutligen införlivades i Umeå stad. Förnyelse- och förtätningsprojekt som Söderslätts tidstypiska ringgator och egnahemsbebyggelse berättar också sin del av historien. Detta är en stadsdel med bred variation som ligger många nära hjärtat. En av stadsdelens pärlor och sammanhängande grönområde är Bölesholmarna. Här finns vackra älvsnära promenader och höga naturvärden. Österut saknas däremot ett sammanhängande stråk som erbjuder älvskontakt. Stråken sträcker sig i denna del genom den gamla villabebyggelsen mellan broarna och älvkontakt ges vid några parkpartier. Även slätten präglar karaktären i stadsdelen och är en viktig rekreationsresurs. För rekreation är också Röbäcksskogen central. På Söderslätts handelsområde finns Avion med Ikea utgör Umeås södra entré och nyaste handelsplats på cykelavstånd till centrum. Många njuter av den vackra älvsbanken på cykel och till fots. Här kan man bada mitt i city och här finns Lundabron, Sveriges längsta hängbro för gång- och cykeltrafik. Det finns anledning att hålla span på Tegsområdet då det här planeras några av de allra största framtida stadsutvecklingsprojekten. Förutom den betydande omvandlingen av gamla E4 handlar det även om utbyggnad på Öns norra spets med plats för uppemot 7 000 boende.

Byggnad

Byggår

1962

Renoveringar

Utförda renoveringar: 2015 » Nya fönster 2016 » Relining (stamrenovering) 2017 » Ny ytterdörr 2019 » Nya lägenhetsdörrar, postfack i entrén 2019 » Ommålning trapphus 2020 » Nytt tak Kommande renoveringar: » Elsanering » Se över fasaden.

Övrig byggnader

Till lägenheten hör 3 st förråd. Inom föreningen finns tvättstuga och torkrum, wc, dusch, snickarboa, styrelserum samt ett gemensamt förråd för cyklar, sparkar, bildäck etc.

Förening

Namn

Brf Länsmannen i Umeå.

Organisationsnr

769625-9105.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.

Lägenheter

10 st.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder