Mariehemsvägen 43E

Mariehem, UMEÅ

Mariehem » 2:a, ypperligt boende för studenten

Nyproduktionskänsla! Fördelat över 34 smarta kvadratmeter inryms allt du behöver sett till både funktion och utseende. Ta klivet in till en inbjudande hall som är utformad för att erbjuda bra förvaring och ge en välkomnande känsla. Badrummet är väl tilltaget, helkaklat, utrustat med golvvärme och förberett för tvättmaskin. Kök och vardagsrum integrerar i en öppen planlösning. Sovrummet är något nättare i storlek men rymmer dubbelsäng om så önskas. » Stor balkong med högt och fritt läge! » Låg månadsavgift! Bo på bekvämt avstånd till universitetet, Iksu och NUS, med täta busskommunikationer till universitetet, stan och handelsområden såsom Ersboda och Söderslätt (IKEA). Nydalasjön är ett stenkast bort och erbjuder sol, bad, umgängesmöjligheter och motion.

Fakta

Utgångspris
1 495 000 kr
Månadsavgift

2 096 kr/mån

Rum

2 st

Boarea

34 m²

Våningsplan

5 / 5

Hiss

Ja

Byggnadsår

2018

Fastighetsmäklare

Profil

Camilla Dahl

070-9637230

camilla@ahlmdahl.se

Rum

  • Rumsbeskrivning.

    Direkt innanför ytterdörren ligger klinkerplattor på golvet som sedan övergår till en fin parkett i ek. Avhängning och förvaring till höger om entrén via hatthylla och en garderob. I hallen finns även ett städskåp. Badrummet är smakfullt inrett med kakel och klinker samt utrustat med komfortabel golvvärme. Här finns wc, handfat med kommod, spegel med belysning och duschhörna. Det är förberett för tvättmaskin! Rakt fram från hallen uppenbarar sig kök och vardagsrum som ligger i en öppen och social planlösning. Köksdelen är inredd med vit skåpinredning och grått kakel. Maskinparken består av kyl/frys, diskmaskin, mikro, ugn, spishäll och fläkt. Vardagsrumsdelen ger plats för både matbord och soffa, hur man väljer att placera dem är helt utifrån tycke och smak. Från vardagsrummet tar ni er ut på den väl tilltagna balkongen med ypperlig morgon- och förmiddagssol! Sovrummet är något nättare i storlek men går, om man vill, att inreda med en ordentlig dubbelsäng. Har man en lite mindre säng finns här yta för både garderob och kontorshörna om så önskas.

Månadsavgift

2 096 kr/mån

I avgiften ingår värme och vatten.

Balkong och uteplats

Balkong, läge öster.

Närområde

På Marieområdet har du alltid nära till rekreation med Stadsliden på ena sidan och Nydala på den andra. Mariehemsängarna är ett uppskattat område med mycket aktiviteter som discgolf, skidor och den årliga brännbollsturneringen. På Marieområdet finns boendeformer på nära avstånd från såväl handelsområden som universitet. Mariehem är planerat utifrån tidstypiska planeringsideal med karaktärer som trädgårdsstad, med skola och centrum inom en trafikring där separeringen av trafikslag är tydlig. Marieområdet med Mariehem, Mariedal och Marieberg byggdes upp för att möta det stora behov av bostäder som följde av universitetets omvandlingskraft. Därefter tillkom Olofsdal och Nydalahöjd. Senare tillskott är Mariestrand som ligger granne med Nydalasjön. På Mariedal finns ett handels- och verksamhetsområde som kopplar till Ersboda och i dess västra del i huvudsak tät småhusbebyggelse medan låg sluten bebyggelse dominerar i öst. Här finns en bredd med 1970-tals flerfamiljshus som kombinerar trä och tegel och tätt liggande rad-, par-, och kedjehus. Marieberg präglas av avsaknad av genomfarts­trafik, här finns återvändsgränder till markparkeringar men korsande vägar för kollektivtrafik och väl utbyggt gång och cykelnät. Bebyggelsen är låg och sluten bebyggelse i trä med två- till tre våningar. Mariehem är byggt strikt utifrån trafiksepareringens principer med matning utifrån och med plats för människor och lek helt fredad från biltrafik. Flerfamiljshusen här har medelhög täthet och är av typen ”hus i park” med vitkalkade fasader och gårdar för lek och umgänge. Här och var finns skogspartier bevarade samt parker och dungar integrerade i den bebyggda miljön. Bräntberget Den stadsnära slalombacken med lift. Här har många Umeåbor tagit sina första alpina skär under årens lopp. Inte minst lade Maria Pietilä-Holmner grunden för sin proffskarriär just här. Nydalasjön Ett stenkast från bebyggelsen på Mariestrand finns Nydalasjön, mitt i skogen med strövområden, tjärnar och en fin slinga längs varierade naturmiljöer runt hela sjön. Här bedriver många föreningar verksamhet och här finns aktiviteter året runt för alla Umeåbor, men också lugn och ro. Vattentornet Det lysande landmärket på höjdåsen. Runt vattentornet och skogspartierna därikring kan vi ta en picnic och njuta av lugnet.

Byggnad

Byggår

2018

Övrig byggnader

Till lägenheten hör ett förråd. Inom föreningen finns gemensam tvättstuga och cykelförråd.

Förening

Namn

Brf Fågeln 1.

Organisationsnr

769634-5391.

Om föreningen

Gemensam tvättstuga och cykelförråd. På innergården finns möjlighet för grillning (med egen grill).

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Parkering sköts via Rikshem. P-plats med motorvärmare. 429 kr/mån Carport. 575 kr/mån. I dagsläget (2022-01-14) finns 1 p-plats med el ledig och 1 carportplats ledig.

Renoveringar

Inga planerade renoveringar i dagsläget.

Tv och bredband

Fastigheten är kopplad till Telia Öppen Fiber så bostadsrättsägaren får själv bestämma vilken av Telias tjänsteleverantörer som den vill beställa bredband, tv och telefoni av. Information om leverantörer och tjänster hittas på Bredbandswebben.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder