Åkervägen 1

Teg, UMEÅ

Teg » Unik, älvsnära 3:a!

Ett stenkast från älven (med älvsutsikt!) saluförs nu en mycket fin och trivsam gavellägenhet á 3 rum och kök. Detta vill ni inte missa! På Åkervägen 1 ges ni 71 synnerligen välplanerade kvadratmeter med bl.a. charmiga snedtak, vackra parkettgolv och tidstypiska pardörrar mellan vardagsrummet och lägenhetens största sovrum. Vidare finns här fönster i 3 väderstreck, gott om förvaring samt balkong i högt och fritt läge. Lägenheten har ett trevligt läge på Teg med närhet till älven och den fina strandpromenaden, stadskärnan, Tegs centrum samt Söderslätts handelsområde med Ikea och Avion.

Fakta

Utgångspris
2 295 000 kr
Månadsavgift

4 110 kr/mån

Rum

3 st

Boarea

71 m²

Våningsplan

3 / 3

Hiss

Nej

Byggnadsår

1964

Fastighetsmäklare

Profil

Camilla Dahl

070-9637230

camilla@ahlmdahl.se

Rum

  • Rumsbeskrivning.

    På tredje våningen, bakom lägenhetsdörren till höger väntar 71 välplanerade kvadratmeter som karaktäriseras av härligt ljusinsläpp och mycket charm. I hallen ges ni yta för avhängning direkt till vänster och förvaring till höger via två inbyggda garderober. Badrummet disponeras till höger om hallen. Ytskikten utgörs av blåmelerad matta både på väggar och golv, något ljusare på väggarna och mörkare på golvet. Här finns wc, handfat och badkar. Köket ligger även det till höger, sett från hallen. Köket är hemtrevligt, välplanerat och ger plats för köksgeråd, porslin och bestick samtidigt som det finns yta för arbete och plats för matbord. Lägg märke till de bevarade specerifacken, inte varje dag man ser sådana i dagens lägenheter! Vitvaror: kyl/frys, spis och fläkt. Till vänster om hallen tar ni er via en inre hall/passage försedd med garderober för att nå det första av lägenhetens två sovrum. Detta rum gör sig ypperligt som barnrum, gästrum och/eller kontor. Plats för enkelsäng och övrigt möblemang. Rakt fram från hallen kliver ni in i ett ljust och luftigt vardagsrum. Under era fötter ligger ett vackert parkettgolv i ek, väggarna är ljust färgsatta och rummet toppas av med charmigt snedtak i perfekt höjd vilket gör rummet fullt möblerbart. Från vardagsrummet nås den insynsskyddade balkongen, läge nordväst. Sist men inte minst: det andra sovrummet. Detta rum nås från vardagsrummet via tidstypiska pardörrar och är det största sovrummet. Här inne får ni plats med dubbelsäng, nattduksbord och lättare möblemang om så önskas.

Månadsavgift

4 110 kr/mån

I avgiften ingår vatten/avlopp, värme och nätavgift till bredband. El och bredbandstjänst betalas utöver angiven avgift.

Balkong, uteplats och bilplats

Balkong, läge nordväst.

5 st garageplatser. 580 kr/mån. 4 st motorvärmarplatser. 290 kr/mån. 2 st p-platser. 145 kr/månad.

Närområde

Teg har succesivt byggts ut genom åren, vilket har skapat en mosaik av bebyggelsemiljöer med spår av olika planeringsideal där stadsdelens årsringar och struktur tydligt kan tydas. Det som först var enskilda gårdar, som sedan blev separata bykärnor till att de sammanvuxna byarna slutligen införlivades i Umeå stad. Förnyelse- och förtätningsprojekt som Söderslätts tidstypiska ringgator och egnahemsbebyggelse berättar också sin del av historien. Detta är en stadsdel med bred variation som ligger många nära hjärtat. En av stadsdelens pärlor och sammanhängande grönområde är Bölesholmarna. Här finns vackra älvsnära promenader och höga naturvärden. Österut saknas däremot ett sammanhängande stråk som erbjuder älvskontakt. Stråken sträcker sig i denna del genom den gamla villabebyggelsen mellan broarna och älvkontakt ges vid några parkpartier. Även slätten präglar karaktären i stadsdelen och är en viktig rekreationsresurs. För rekreation är också Röbäcksskogen central. På Söderslätts handelsområde finns Avion med Ikea utgör Umeås södra entré och nyaste handelsplats på cykelavstånd till centrum. Många njuter av den vackra älvsbanken på cykel och till fots. Här kan man bada mitt i city och här finns Lundabron, Sveriges längsta hängbro för gång- och cykeltrafik. Det finns anledning att hålla span på Tegsområdet då det här planeras några av de allra största framtida stadsutvecklingsprojekten. Förutom den betydande omvandlingen av gamla E4 handlar det även om utbyggnad på Öns norra spets med plats för uppemot 7 000 boende.

Byggnad

Byggår

1964

Renoveringar

2013 » Relining 2017 » Bytt fönster och balkongdörrar 2019 » Dränering med grundisolering.

Övrig byggnader

Till lägenheten hör ett förråd, beläget i källaren. Inom föreningen finns gemensam tvättstuga och cykelförråd.

Förening

Namn

Brf Gripen 30.

Organisationsnr

769634-4113.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder