Mårdvägen 61

Mariedal, Umeå

Mariedal - Radhus

Välkommen till omåttligt populära Mariedal och möjligheten att förvärva denna radhustvåa med låg månadskostnad och tillhörande varmgarage! En äganderätt med grönskande omgivning, trevligt atrium, sovrum med klädkammare och renoverat badrum. Här bor ni med närhet till Stadsliden och dess fina rekreationsutbud, Stora Birk handelsområde, Mariehemsängarna och med goda förbindelser till city. Välkommen på visning!

Fakta

Utgångspris
2 195 000 kr
eller högstbjudande
Rum

2 st

Sovrum

1 st

Boarea

60 m²

Tomtarea

166 m²

Byggnadsår

1975

Fastighetsmäklare

Profil

Andreas Ahlm

070-554 29 65

andreas@ahlmdahl.se

Övrigt

Information gällande samfällighetsföreningen: http://www.bjornens.se/.

Rum

  • Rumsbeskrivning

    Välkomnas av rymligt atrium med trall och kanalglastak. Entré med vitlaserade ekparkettgolv som löper vidare i hall, kök och vardagsrum. Kök med vit inredning, vitt kakel och rostfri diskbänk. Fläkt, spis med glashäll och kyl/frys. Inrymmer plats för matbord. Renoverat badrum från 2017 med ljusgrå plastmatta och våtrumstapet. Handfat, wc, dusch med fast duschvägg och tvättmaskin. Sovrum med mörkare golv och ljusa väggar. Praktisk klädkammare till förvaring och fönster ut mot bakgården. Vardagsrum med ljusa väggar och fint ljusinsläpp från flertal fönsterpartier. Altandörr ut mot den grönskande baksidan.

Tomt

Lummig baksida mot öster.

Planbestämmelser

Stadsplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Umeå Stadsliden GA:7 ändamål: Vägar, Värmeanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Övrigt

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 14/10 2013

Förbrukning

131 kWh/kvm per år

Drift per år

Vägsamfällighet

29 340 kr

Summa

29 340 kr

I samfällighetsavgiften på 2445 kr/månad ingår värme, VA, sophämtning, sandning- och skottning, kabel-tv och varmgarage. Separat abonnemang för hushållsel och internet upprättas av boende.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 358 000 kr

Byggnad

637 000 kr

Mark

721 000 kr

Skatt/avgift

8 524 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1975

Pantbrev

Summa

1 742 500 kr

Antal

6 st

Närområde

Mariedal är ett bostadsområde i Umeå, beläget väster om den större stadsdelen Mariehem. Bebyggelsen är i huvudsak radhus och radhusliknande bostadsrättslägenheter. Till Mariedal räknas också ett affärsområde som ligger som en remsa vid sidan av området, mellan Björnvägen och E4. På Mariedal finns ett handels- och verksamhetsområde som kopplar till Ersboda och i dess västra del i huvudsak tät småhusbebyggelse medan låg sluten bebyggelse dominerar i öst. Här finns en bredd med 1970-tals flerfamiljshus som kombinerar trä och tegel och tätt liggande rad-, par-, och kedjehus. Marieberg präglas av avsaknad av genomfarts­trafik, här finns återvändsgränder till markparkeringar men korsande vägar för kollektivtrafik och väl utbyggt gång och cykelnät. Bebyggelsen är låg och sluten bebyggelse i trä med två- till tre våningar. Mariehem är byggt strikt utifrån trafiksepareringens principer med matning utifrån och med plats för människor och lek helt fredad från biltrafik. Flerfamiljshusen här har medelhög täthet och är av typen ”hus i park” med vitkalkade fasader och gårdar för lek och umgänge. Här och var finns skogspartier bevarade samt parker och dungar integrerade i den bebyggda miljön. På Marieområdet har du alltid nära till rekreation med Stadsliden på ena sidan och Nydala på den andra. Mariehemsängarna är ett uppskattat område med mycket aktiviteter som discgolf, skidor och den årliga brännbollsturneringen. På Marieområdet finns boendeformer på nära avstånd från såväl handelsområden som universitet. Bräntberget Den stadsnära slalombacken med lift. Här har många Umeåbor tagit sina första alpina skär under årens lopp. Inte minst lade Maria Pietilä-Holmner grunden för sin proffskarriär just här. Nydalasjön Ett stenkast från bebyggelsen på Mariestrand finns Nydalasjön, mitt i skogen med strövområden, tjärnar och en fin slinga längs varierade naturmiljöer runt hela sjön. Här bedriver många föreningar verksamhet och här finns aktiviteter året runt för alla Umeåbor, men också lugn och ro. Vattentornet Det lysande landmärket på höjdåsen. Runt vattentornet och skogspartierna därikring kan vi ta en picnic och njuta av lugnet.

Kommunikation

Goda bussförbindelser tar dig vart än du vill.

Byggnad

Byggår

1975

Fasad

Trä

Uppvärmning

Fjärrvärme

Tak

Papp

Fönster

3-glas/2-glas

Renoveringar

2017: Renovering badrum med ny tvättmaskin och nya golv.

Övrig byggnader

Varmgarage som tillhör fastigheten och förråd på framsidan. I samfälligheten finns samlingslokal och tvättstuga.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder