Furugränd 5

Teg, UMEÅ

Teg » 2:a med balkong i söderläge

På Furugränd 5 ges ni 60 trivsamma kvadratmeter som balanserar äldre charm med nytt och modernt på ett högst smakfullt sätt. Vackra, bevarade ekparkettgolv och robusta fönsterbänkar ger en smak av dåtid medan ett stambytt och dessutom helkaklat badrum samt ett totalrenoverat köket ger en smak av nutid. Balkong i uppskattat söderläge! Lägenheten har ett trevligt läge på Teg med närhet till älven och den fina strandpromenaden, stadskärnan, Tegs centrum samt Söderslätts handelsområde med Ikea och Avion. » I månadsavgiften ingår värme och vatten/avlopp.

Fakta

Utgångspris
1 750 000 kr
Månadsavgift

3 269 kr/mån

Rum

2 st

Boarea

60 m²

Våningsplan

1 / 3

Hiss

Nej

Byggnadsår

1956

Fastighetsmäklare

Profil

Camilla Dahl

070-9637230

camilla@ahlmdahl.se

Rum

  • Rumsbeskrivning.

    Stig på! Fötterna placerar ni på ett stilrent och slitstarkt klinkergolv. Avhängning av kläder och skor sker direkt till höger om entrén. Ytterligare förvaring sker via 2 st klädkammare/förråd som ligger belägna i den inre hallen. Stambytt badrum inrett med kakel och klinker på väggar och golv samt underliggande golvvärme. Här finns wc, tvättställ med kommod, spegelskåp, handdukstork och duschhörna. OBS! Tvättmaskinen fungerar ej. Köket är totalrenoverat och lämnar inte minsta spår från det ljuva 50-talet. Köksinredning i vitt gifter sig bra med den vita bänkskivan och bryts snyggt av mot svart kakel med vita inslag samt den rostfria maskinparken. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, ugn, mikro, induktionshäll och fläkt. Plats för matbord! I lägenhetens sovrum får ni plats med dubbelsäng om så önskas, tillhörande nattduksbord och en byrå. Förvaringsfrågan har man löst med två inbyggda garderober. Sovrummet är väl tilltaget i storlek och är inrett med den vackra originalparketten. Sist men inte minst: vardagsrummet! Även här är det originaparketten som pryder golvytorna medan väggarna är ljust färgsatta. Här får ni plats för soffa och tv-bänk samtidigt som det finns yta för ett matsalsbord alternativt en läshörna eller kontorsplats. Från vardagsrummet nås balkongen, belägen i omtyckt söderläge.

Månadsavgift

3 269 kr/mån

Balkong, uteplats och bilplats

P-plats. 350 kr/mån. Carport. 475 kr/mån. Garage. 800 kr/mån. Separat kö tillämpas.

Närområde

Teg har succesivt byggts ut genom åren, vilket har skapat en mosaik av bebyggelsemiljöer med spår av olika planeringsideal där stadsdelens årsringar och struktur tydligt kan tydas. Det som först var enskilda gårdar, som sedan blev separata bykärnor till att de sammanvuxna byarna slutligen införlivades i Umeå stad. Förnyelse- och förtätningsprojekt som Söderslätts tidstypiska ringgator och egnahemsbebyggelse berättar också sin del av historien. Detta är en stadsdel med bred variation som ligger många nära hjärtat. En av stadsdelens pärlor och sammanhängande grönområde är Bölesholmarna. Här finns vackra älvsnära promenader och höga naturvärden. Österut saknas däremot ett sammanhängande stråk som erbjuder älvskontakt. Stråken sträcker sig i denna del genom den gamla villabebyggelsen mellan broarna och älvkontakt ges vid några parkpartier. Även slätten präglar karaktären i stadsdelen och är en viktig rekreationsresurs. För rekreation är också Röbäcksskogen central. På Söderslätts handelsområde finns Avion med Ikea utgör Umeås södra entré och nyaste handelsplats på cykelavstånd till centrum. Många njuter av den vackra älvsbanken på cykel och till fots. Här kan man bada mitt i city och här finns Lundabron, Sveriges längsta hängbro för gång- och cykeltrafik. Det finns anledning att hålla span på Tegsområdet då det här planeras några av de allra största framtida stadsutvecklingsprojekten. Förutom den betydande omvandlingen av gamla E4 handlar det även om utbyggnad på Öns norra spets med plats för uppemot 7 000 boende.

Byggnad

Byggår

1956

Renoveringar

Furugränd 5 1996 » Dränering 1998 » Yttertak 2007-2010 » Stambyte, renovering badrum 2014 » Inkommande VA-ledning 2015 » Relining köksstammar 2015 » Ommålning/lagning fasad och balkonger 2015 » Fönsterbyte 2015 » Ny eldragning i lägenheter (3-fas, jordfelsbrytare) Huset på Kronovägen 3 är byggt 2004.

Övrig byggnader

Till lägenheten hör ett förråd. Gemensam tvättstuga.

Förening

Namn

Brf Polarräven i Umeå.

Organisationsnr

769631-5683.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Renoveringar

1996 » Dränering 1998 » Yttertak 2007-2010 » Stambyte, renovering badrum 2014 » Inkommande VA-ledning 2015 » Relining köksstammar 2015 » Ommålning/lagning fasad och balkonger 2015 » Fönsterbyte 2015 » Ny eldragning i lägenheter (3-fas, jordfelsbrytare).

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder