Cirkelgatan 42

Teg, Umeå

Villa - Söderslätt

På barnvänliga och attraktiva Söderslätt finns nu möjligheten att köpa denna väl omhändertagna villa med friliggande garage och väldisponerad tomt. Den väl tilltagna tomten har ett bra läge med skyddande syrenhäck och stora gräsytor. En bra placering på huset gör det möjligt att nyttja de mest eftertraktade soltimmarna på bästa sätt. På framsidan av huset finns en inbjudande altan som är nybyggd efter omdränering av huset som utfördes hösten 2021. Utmärkta parkerings- och förvaringsmöjligheter med garage, carport och förråd. Parkeringsplatser för ytterligare bilar finns på den asfalterade uppfarten. Detta är fastigheten för familjen som önskar ett riktigt kvalitetshus med trevligt läge och härliga ytor där det bara är att flytta in. En funktionell och genomtänkt planlösning vilket gör att huset verkligen känns stort och rymligt. Idag finns fyra sovrum i god storlek med möjlighet att dela av för ett femte, rymligt vardagsrum med stora karaktäristiska fönsterpartier, badrum på alla tre plan, bastu i källaren och stora förvaringsutrymmen. I närområdet finns såväl förskola som skola samt all tänkbar service, matbutiker, Winpos Arena (hockey), Tegs centrum och IKEA-området. Nära har ni även till älven och den fina strandpromenaden samt stadskärnan. Utmärkt pendlarläge tack vare närheten till påfart mot E4'an, bra bussförbindelser till stan samt fina cykelvägar in till city.

Fakta

Utgångspris
6 295 000 kr
eller högstbjudande
Rum

6 st

Sovrum

4 st

Boarea

148 m²

Biarea

100 m²

Tomtarea

795 m²

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1966

Fastighetsmäklare

Profil

Andreas Ahlm

070-554 29 65

andreas@ahlmdahl.se

Rum

  • Rumsbeskrivning

    Välkomnas av rymlig och öppen entré, klinkergolv med golvvärme och förvaring via garderober. Stor hall med nya ekparkettgolv som delar upp sovrum, vardagsrum, badrum, kök och trappan. Till höger ligger köket i vinkel med ekparkettgolv som är nya. Vit inredning och en mörk bänkskiva i granit som bryter av. Kyl/frys, häll, fläkt, diskmaskin, inbyggnadsmikro- och ugn. God förvaring och utrymme för matgrupp intill fönster. I anslutning till kök och groventré finns sovrum som idag används som praktisk förvaring. Helkaklat badrum med wc, handfat med kommod, handdukstork och dusch med vikbara duschväggar. Stort vardagsrum med flertalet stora fönsterpartier och nyslipat ekparkettgolv. Goda möbleringsmöjligheter med plats för större soff- och matgrupp. Intill badrummet finns sovrum med ekparkettgolv och garderober till förvaring. Övre plan inrymmer allrum, badrum och två stora sovrum varav ett som går att återställa till två rum. Källaren har allrum med kamin, sovrum och klädkammare, alla med ekparkettgolv med ventilerat Nivellsystem. Badrum med bastu, dusch och wc, tvättstuga, förråd och pannrum.

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 18/1 2018

Klass

B

Drift per år

Uppvärmning

21 420 kr

Vatten/avlopp

7 031 kr

Renhållning

4 110 kr

Summa

32 561 kr

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

3 572 000 kr

Byggnad

2 328 000 kr

Mark

1 244 000 kr

Skatt/avgift

8 874 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1966

Pantbrev

Summa

3 480 000 kr

Antal

17 st

Närområde

Teg har succesivt byggts ut genom åren, vilket har skapat en mosaik av bebyggelsemiljöer med spår av olika planeringsideal där stadsdelens årsringar och struktur tydligt kan tydas. Det som först var enskilda gårdar, som sedan blev separata bykärnor till att de sammanvuxna byarna slutligen införlivades i Umeå stad. Förnyelse- och förtätningsprojekt som Söderslätts tidstypiska ringgator och egnahemsbebyggelse berättar också sin del av historien. Detta är en stadsdel med bred variation som ligger många nära hjärtat. En av stadsdelens pärlor och sammanhängande grönområde är Bölesholmarna. Här finns vackra älvsnära promenader och höga naturvärden. Österut saknas däremot ett sammanhängande stråk som erbjuder älvskontakt. Stråken sträcker sig i denna del genom den gamla villabebyggelsen mellan broarna och älvkontakt ges vid några parkpartier. Även slätten präglar karaktären i stadsdelen och är en viktig rekreationsresurs. För rekreation är också Röbäcksskogen central. På Söderslätts handelsområde finns Avion med Ikea utgör Umeås södra entré och nyaste handelsplats på cykelavstånd till centrum. Många njuter av den vackra älvsbanken på cykel och till fots. Här kan man bada mitt i city och här finns Lundabron, Sveriges längsta hängbro för gång- och cykeltrafik. Det finns anledning att hålla span på Tegsområdet då det här planeras några av de allra största framtida stadsutvecklingsprojekten. Förutom den betydande omvandlingen av gamla E4 handlar det även om utbyggnad på Öns norra spets med plats för uppemot 7 000 boende.

Byggnad

Typ

1½-plansvilla med källare

Byggår

1966

Bjälklag

betong/trä

Fasad

Trä/tegel

Grund

Betong

Uppvärmning

Bergvärme

Tak

Betongpannor

Renoveringar

Utförda renoveringar: 2022 - Elbilsladdare Easee Home, nya golv i kök och hall. 2021-22 - Altan samt ny trapp på framsidan 2021 - Dränering inklusive dagvattenanslutning, ny asfalt fram till garage och elvis ny gräsmatta 2021 - Ny entredörr, ny diskmaskin vardagsrum och arbetsrum slipat golv (mellanplanet), nytt golv gillestuga 2020 - Ny torktumlare 2018 - Ny tvättmaskin 2017 - Toalett övre plan, trapprenovering 2st 2016 - Nytt balkonggolv 2014 - Nya golv i 2-3 sovrum övervåning 2011 - Nytt kök inkl vitvaror 2010 - Nytt tak hus , 2012 nytt tak garage, inrett sovrum i källarplan inkl nytt tak o golv 2009 - (ca) - Bastu samt toalett i källarplan 2008 - Toalett inkl golvvärme (el) mellanvåning 2005 - Cykelbod 2005 (ca) - Skorsten plåtbeklädd 2004 - Bergvärme.

Övrig byggnader

Garagebyggnad


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder